τεκμηρια μοτοσυκλετων-αγορα τι παζει ???

τεκμηρια μοτοσυκλετων-αγορα τι παζει ???  

Από: tharis στις 28/03/2010 1:22 μμ.

Τελικα ποια ειναι τα τεκμηρια για τις μηχανες ?? Δηλωνονται κανονικα στην εφορια σωστα ?? Εχουν και τεκμηρια συντηρησης ή οχι ?? Ας ενημερωσει καποιος γνωστης γιατι εχω διαβασει διαφορα και εχω μπερδευτει ...

Επισης εγω που δεν κανω ακομη φορολογικη δηλωση και κυριως ΔΕΝ εχω καποιο εισοδημα τι με συμφερει να κανω ??

Α! και για αγορα μεταχειρισμενης απο ιδιωτη τι ισχυει παλι ?? Παλι δηλωνεται η μηχανη και πως φαινεται η αξια της (ή το ποσο αγορας της) ??
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: τεκμηρια μοτοσυκλετων-αγορα τι παζει ???  

Από: mixalakis στις 28/03/2010 10:25 μμ.

Εγώ που είχα ρωτήσει στην εφορία, μου είχαν πει ότι οι μοτοσυκλέτες δεν δηλώνονται!

Από: nfot στις 28/03/2010 11:42 μμ.

Οι μοτοσυκλετες, δεν αποτελουν τεκμηριο ΧΡΗΣΗΣ και δεν δηλωνονται, εφοσον εχουν εργοστασιακη αξια, κατω απο 50.000 Ευρω. Δεν γνωριζω καποια που ενα εχει μεγαλυτερη εργοστασιακη αξια.

Το τεκμηριο αγορας ΙΣΧΥΕΙ φυσικα. Το ποσο αποδυκνειεται απο την αποδειξη πωλησης, που εκδιδει το καταστημα ή απο την υπευθυνη δηλωση που δινει ο ιδωτης πωλητης οπου και αναφερει το ποσο.
"You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". -Marco Simoncelli R.I.P.

Από: tharis στις 29/03/2010 12:12 πμ.

Δηλαδη αν ο ιδιωτης πωλητης γραψει στη δηλωση οτι πηρε 500euro ?? ποιος τον ελεγχει ?? Και τα μαγαζια για μεταχειρισμενη κοβουν παλι αποδειξη?? δηλαδη ξαναπληρωνεται το ΦΠΑ ??

Από: Aris. στις 29/03/2010 12:15 πμ.

haris"...Και τα μαγαζια για μεταχειρισμενη κοβουν παλι αποδειξη??... "

Ε τι ? Μαυρα δουλευουν αυτοι ?
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: Γιωργος στις 29/03/2010 6:38 μμ.

Οταν αγοράζεις από ιδιώτη φυσικά μπορείς να πάρεις μια υπεύθυνη δήλωση που να γράφει ότι θέλει αρκεί να μην χρειάζεται ο πωλητής να δικαιολογήσει έδ\σοδα από πώληση ή ο αγοραστής δαπάνες. αυτό μπορεί να γίνει και κατόπιν συνεννόησης.
όταν αγοράζεις από μαγαζί φυσικά το μαγαζί κόβει απόδειξη αρκεί να το έχει αγοράσει με τιμολόγιο αγοράς αγαθών και να είναι γραμένο στο βιβλίο ειδικου καθεστώτος μεταχειρισμένων (36α).

Τώρα όσον αφορά για το φπα όχι δεν αποδείδεται δύο φορές. το τελικό φπα το είχε αποδόσει ο προηγούμενος ιδιώτης ιδιοκτήτης, το φπα το οποίο προκύπτει και αποδίδεται είναι επί του περιθωρίου κέρδους.
Δηλαδή αγορά από το κατάστημα 1000ευρώ.
πώληση απο το κατάστημα 1200 ευρώ
το ποσό που έχει φπα είναι το 200 και προκύπτει 34,71ευρώ.

Αλλά η αγορά για τον τελευταίο ιδιοκτήτη είναι 1200 ευρώ αυτό και είναι τεκμήριο αγοράς.

Αυτό βέβαια θα πρέπει να το δηλώσεις, για να φανεί και η δήλωση της μοτό στην φορολογικ'η δήλωση δεν είναι υπεχρεωτική. Τουλάχιστον πρός το παρών ,εκτός όπως λέει περίπου ο νίκος αν ξεπερνάει τα 50000ευρώ το οποίο δεν αφορά μόνο την μοτό αλλά το άθροισμα των οχημάτων και σκαφών που έχεις

Από: tharis στις 29/03/2010 7:55 μμ.

Αχα!! Κατατοπιστικοτατος ο κ Γιωργος για το ΦΠΑ. ευχαριστω!!

Αυτο που λετε δηλαδη οτι η δηλωση δεν ειναι υποχρεωτικη ειναι για την διαρκεια κατοχης της μηχανης ή και για την αγορα της ?? Απ οσο καταλαβα εγω μεχρι τωρα αν εχεις μηχανη δεν την δηλωνεις αφου δεν υπαρχει τεκμηριο συντηρησης και αν αγορασεις μεταχειρισμενη (απ οπου και αν την αγορασεις) παλι δεν δηλωνεις ουτε την αγορα της.. σωστα ?? Αν αγορασεις ομως καινουργια πρεπει να δηλωθει η αγορα και να μπορεις να την τεκμηριωσεις ?

Από: Γιωργος στις 29/03/2010 8:18 μμ.

Η δήλωση της μοτο δεν είναι υποχρεωτική είτε έιναι καινουργια είτε μεταχειρισμένη απ΄όσο ξέρω εκτός αν ο φοροτεχνικός σου πει πως πρέπει να διακαιολογήσεις δαπάνες. Τώρα βέβαια αν δηλώνεις 8-10 χιλιάδες και γίνει αντιπαράθεση απο το παραστατικό της επιχείρησης θα κλειθείς να δικαιολογήσεις που τα βρήκες να την πάρεις.
Εγώ πάντως ούτε το rocket 2300 cc δεν είχα δηλώσει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε κατα την αγορά ούτε κατά την πώληση

Από: Manwlhs στις 06/04/2010 6:34 μμ.

geia sas palikaria. xronia polla xristos anesti ugeia pano apo ola ! thelo na kano mia erwtisi..
endiaferome na agoraso to gilera GP 800, thelo na matho an iparxoun tekmiria gia tin mixani auti. mipos gnwrizi kaneis; episis, exo diko mou magazi exei 1xrono pou to aniksa, fetos tha kano gia proti fora forologiki dilosi. gnwrizi kaneis ti peripou pezi;; kai an mporo na kano mia tetia agora??

euxaristo poli!!

Από: ATN PANOS στις 07/04/2010 12:28 πμ.

νομιζω ο λογιστης σου ειναι ο πιο καταληλος να απαντησει
αλλιως ισχυουν τα του admin απο πανω
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: tharis στις 07/04/2011 7:18 μμ.

χαχαχα Ρε με τη μια σας παιρνουν χαμπαρι ακομα και οι νεοι ... ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ !!!

Μαριε μαλλον πρεπει να ρωτησεις τον λογιστη σου καλυτερα γτ κι εγω δεν εβγαλα και πολυ ακρη οταν αγορασα τη δικια μου.. Για καινουργια μιλαμε ετσι ?

Από: tharis στις 07/04/2011 8:41 μμ.

Κατι ακουσα προσφατα οτι μεχρι 6.000 ευρω δεν εχεις τεκμηριο σε καινουργιο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αν καταλαβα καλα..

PS δε χρειαζεται να γραφεις με κεγαλαια ..

Από: Sprinter στις 08/04/2011 7:19 πμ.

Αν ανησυχείς για το τεκμήριο, ή η μηχανή είναι υπερβολή οικονομικα για σένα ή φοροφυγάς είσαι η μικρός χωρίς εισόδημα.

α. μην την πάρεις γιατί δε θα έχεις να την συντηρήσεις και εχεις κι άλλες ανάγκες φίλε
β. Προσωπικώς δε θέλω να σε ξέρω
γ. Να βγάλεις την άδεια στο όνομα της μαμάς σου / μπαμπά σου / γιαγιας σου κλπ που σου δίνει τα λεφτά
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: Cpt. Haddock στις 08/04/2011 9:37 πμ.

marios"[...]...ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ..."

Να αλλάξεις λογιστη
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Από: Polymhxanos στις 08/04/2011 3:57 μμ.

Πού'σαι Μαθηματικέ... Για να είσαι μαθηματικός, ε του πούστη, ΑΝΑΓΝΩΣΗ πρέπει να ξέρεις (αν και αμφιβάλω αν έχεις στοιχειωδώς συγκροτημένη σκέψη, από τον τρόπο που γράφεις).

Με μια ανάγνωση λοιπόν, του βιβλίου που δίνει στους φορολογούμενους για το 2011, εύκολα βρήσκει κανείς, ότι εκτός κι αν είσαι κανάς περίεργος συνδυασμός (προστατευόμενος ναυτικός με ειδική άδεια αναπηριας και εγώ δεν ξέρω τι άλλη εξαίρεση της εξαίρεσης), μοτοσυκλέτες ΔΕΝ δηλώνονται ούτε έχουν να κάνουν με την εφορία.

Αν δεν το έχεις ήδη στα χέρια σου το λοιπόν, τράβα σε μια ΔΟΥ και προμηθεύσου το.

Σελίδα 8, διάβασε αναλυτικά και ωραία, ΠΟΙΟΙ πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1). Σε ενδιαφέρει η παράγραφος (α) όπου αναγράφεται σαφώς η λέξη ''δίτροχο''.

Σελίδα 29, ξεκινάει το κεφάλαιο που εξηγεί τις ΔΑΠΑΝΕΣ ενός φορολογούμενου (για τα τεκμήρια αντικειμενικών αξιών διαβίωσης) . Σε ενδιαφέρει το δεύτερο μισό από την σελίδα 30, εκεί που λέει κωδικοί 851-858, στις οποίες αναγράφεται παντού ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και ΠΟΥΘΕΝΑ διτροχο. Τα δίτροχα ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

Σελίδα 43 ξεκινάει το θέμα ''Συμπλήρωση πίνακα 7'' ο οποίος αφορά τις δαπάνες που σου ΜΕΙΩΝΟΥΝ το φορολογητέο εισόδημα, το οποίο εσύ έτσι κι αλλοιώς δεν έχεις, αλλά δεν πειράζει διάβασε, να ξέρεις. Σελίδα 44 το λοιπόν, στο τέλος εκεί που λέει ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ, και ειδικά στο (α) της σελίδας 45, εξηγείται σαφώς ότι η αγορά δίτροχου ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη στις δαπάνες αυτές.

Και πολλά άλλα αναλύονται και περιγράφονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο βιβλιαράκι αυτό, σε απλή ελληνική γλώσσα, και δεν χρειάζεται να είσαι ούτε λογιστής, ούτε ότι άλλο για να βγάλεις άκρη εύκολα. Αν παρά όλα αυτά, ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις άκρη, μπορείς να μεταβείς σε μια ΔΟΥ, να πας στην υπηρεσία ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ και να ρωτήσεις την απορία σου. Όταν έχεις audi και θέλει σέρβις, υπεύθυνη είναι η audi, όχι η toyota. Ομοίως για θέματα εφορίας, ρώτα την εφορία, τι ρωτάς ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες;

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ και εκτός από πολύ ειδικές εξαιρέσεις, η μοτοσυκλέτα ΔΕΝ ενδιαφέρει την εφορία. Ούτε αγορά, ούτε διαβίωση. Εκτός κι αν πήρες κανά boss hoss με 60.000 ευρώ...

-------------

Κατά τα άλλα, βαστήξου και λίγο πριν βρίσεις, δεν φταίνε οι άλλοι που γελάνε μαζί σου. Εσύ ρωτάς με τρόπο, που ΠΡΟΚΑΛΕΙ το δούλεμα. Μάθε να αρθρώνεις λόγο με αρχή-μέση-τέλος, να είσαι σοβαρός, να έχεις στοιχειώδη σεβασμό στον λόγο σου (ως προς τον ευατό σου, αλλά ΚΑΙ σε αυτούς που απευθύνεσαι) και όταν το κάνεις αυτό, θα πάψουν και οι άλλοι να γελάνε με αυτά που γράφεις, και θα σε αντιμετωπίσουν σοβαρά.

Όσο δεν ξέρεις πως λέγεται το μηχανάκι που υποτίθεται καίγεσαι να πάρεις, όσο γράφεις με ορθογραφικά (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ όχι για απόφοιτο υποτίθεται, ούτε για αλβανό αγράμματο που ήρθε πέρσι πρώτη φορά στην Ελλάδα...), όσο γράφεις trendy 8 για Θ και μοδάτα 3 για Ξ (αυτά ξέρεις να τα γράφεις μια χαρά...) , όσο γράφεις ένα κείμενο χωρίς καμία επιμέλεια, σύνταξη, παραγράφους και αυτά είναι η επιφάνεια θα μου πεις αλλά μετράει τελικά ΚΑΙ η επιφάνεια, επί της ουσίας, όσο γράφεις ένα κείμενο που δείχνει ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται και αντί να το ψάξεις λίγο, το πετάς τσάτρα πάτρα σε άλλους να σου βγάλουν το νόημα που εσύ θα έπρεπε να έχεις βρει, όσο γράφεις το ένα παντζάρι (=τραγικό ψέμμα) μετά το άλλο, εεε, μην περιμένεις σοβαρές απαντήσεις.

Καπίς;
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:48, διορθώθηκε 3 φορές συνολικά.