Re: Speed Triple 1050 SAI Block Off Plates ??? ¶
Από: Sprinter στις 08/11/2008 9:22 πμ.
'Για παράδειγμα στο Sprint ST 1050, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των μοντελων 05-06 και 07-08 γιατί α. αλλάξε ο Keihin από 16μπιτος σε 32μπιτος και β. αλλαξαν οι προδιαγραφές Euro (από 2 σε 3). Στα μοντέλα 05-06 το closed loop mode δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου (παρα μόνο στο ρελαντί από όσο έχω καταλάβει), ενώ στα μοντέλα 07-08 (οπως και στο Tiger 1050 και στα τελευταία Speed Triple) χρησιμοποιείται αρκετά σε συνθήκες χαμηλών στροφών - χαμηλού φορτίου.'
Ωραία λοιπόν, το SAI δουλευει και όταν παίρνεται υπ οψιν ο αισθητήρας λαμδα. Το καταλάβαμε αυτό γιαυτο σου λέμε βαλε το πρόγραμμα για non-SAI....
Το γεγονός πώς στα παλιότερα δεν ήταν έτσι είναι και ο λόγος που στο δικό μου σου είχα πεί πως δεν εχει σημασία πιό πρόγραμμα θα μου φορτώσεις...
Α και a propos μόνο σε ένα πολύ μικρό εύρος A/F δουλεύει ο λαμδα, ακριβώς στο στοιχειομετρικο όπως περιγράφεις, για αυτό λέγεται narrow band (και όχι wide) και για αυτό το μαμούνιασμα που περιγράφεις με το SAI. Αυτό είναι δεδομένο της κατασκευής του αισθητήρα δεν είναι γιατί εκεί έχουν το καλύτερο μείγμα...Μπερδεύεις το αίτιο με το αιτιατό...
Συνενοηθήκαμε τώρα??????
Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε