Καλησπέρα κι από μένα, τυγχάνει αυτό να είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum

Λοιπόν η αφεντιά μου και ένα καλό φιλαράκι πήραμε από ένα Street Triple R, εγώ του '10 και το φιλαράκι του '9 αυτό το καλοκαίρι και με διαφορά περίπου 1 μήνα.
Αυτό που έχω να πω για το θέμα της μέσης σου είναι ότι το μεν του φίλου μου με κατάλληλες ρυθμίσεις είναι σαν μαγικό χαλί, το δε δικό μου, τέρμα χαλαρό κοπανάει σε βαθμό απελπισίας. Ψάχνοντας αρκετά ανακάλυψα ότι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις απόσβεσης συμπίεσης: κάποια αμορτισέρ απλώς βγήκαν σκάρτα από το εργοστάσιο και οι ρυθμίσεις κυμαίνονται από πέτρα έως σίδερο. (Αυτή η πληροφορία από μηχανικό που δοκίμασε μπόλικα από δαύτα σε μηχάνημα μετρήσεων ανάρτησης). Είναι δυνατόν θα μου πείτε; Κι όμως είναι.
Η λύση είναι: Αν πας για μεταχειρισμένο να ζητήσεις να το οδηγήσεις και να έχεις μαζί σου ίσιο κατσαβίδι. Αν σου φανεί σκληρό πάνω από ανωμαλίες ζήτα από τον ιδιοκτήτη να πάρει το κατσαβίδι και να το ρυθμίσει τέρμα χαλαρό. Αν ο ιδιοκτήτης αρνηθεί φύγε κατευθείαν και μη το συζητάς. Αν πάλι δεχθεί και το χαλαρώσει, τότε δες αν έρχεται στα μέτρα σου. Να ξέρεις ότι με λίγα χιλιόμετρα, ας πούμε 60 κ λιγότερα η δοκιμή δεν είναι καλή. Στα περισσότερα χιλιόμετρα φαίνεται το κοπάνημα.
Στη δική μου περίπτωση η αρχική δοκιμή ήταν σε πολύ ομαλό οδόστρωμα, κάτι που έκρυψε το πρόβλημα. Διαπιστώνοντάς το (μετά την αγορά) έριξα πολλά μα πολλά καντήλια γιατί το κοπάνημα είναι ανεκδιήγητο, και το ότι είναι όντως πρόβλημα επιβεβαιώηκε αφού οδήγησα του φίλου μου το οποίο συγκριτικά είναι απλά ένα... παντεσπάνι, μαγικό χαλί. Έψαξα κι άλλο λοιπόν και τελικά παρήγγειλα μεταχειρισμένο αμορτισέρ από Daytona '10. Τα Daytona από το '09 και μετά, (υποτίθεται ότι) έχουν καλύτερο αμορτισέρ (έχει και ξετρά ρύθμιση για απόσβεση συμπίεσης υψηλής ταχύτητας) το οποίο από ότι λεγεται δεν παρουσιάζει τέτοιες "διακυμάνσεις". Η τοποθέτηση του αμορτισέρ θα γίνει αύριο οπότε θα ξαναμπω να δώσω αποτελέσματα.
Για κατανάλωση, εξαρτάται πάρα πολύ που/πως θα το οδηγάς. Σταμάτα-ξεκίνα στην πόλη θα είσαι 7.5-8 lt/100Km. Με ήρεμο ταξίδι και σταθερό γκάζι μπορείς να δεις και 5.3...