Τι συμβαίνει το κέρατό μου? ¶
Από: Giourkas στις 21/10/2013 4:10 μμ.
Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει?Αντιμετωπίζει κάποιος κάτι παρόμοιο?pls help!
(ΥΓ. Ανορθωτής αλλαγμένος,το μηχανάκι "ψαγμένο" για διαρροές)
Από: Giourkas στις 21/10/2013 4:10 μμ.
Από: sinister στις 21/10/2013 5:08 μμ.
Από: Panos69 στις 21/10/2013 9:20 μμ.
Από: sinister στις 22/10/2013 10:30 πμ.
Giourkas"Smartmak"Δυναμο κ πηνια τσεκαρε"
Αν φταίνε τα πηνία τότε δεν θα πρεπε να μην έβλεπα 14,5V όταν δουλεύει το μηχανάκι?Αφού η φόρτιση φαίνεται οκ τα πηνία δεν είναι καθαρά?"
Από: CK1 στις 22/10/2013 1 μμ.
Panos69"Στο 800 είχα το ίδιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή μου έσβησε (σε μπόλικη κίνηση) και μόλις πήγα να το βάλω μπροστά η μίζα γύριζε αργά-αργά ακριβώς όπως όταν η μπαταρία τα έχει παίξει.
Τελικά πήρε με την 2η-3η προσπάθεια και παρότι η μίζα γύριζε πάντα αργά.
Υπέθεσα κι εγώ κλασσικά ότι η μπαταρία μας άφησε χρόνους αλλά... γυρνώντας στο πάρκινγκ, έσβησα πρώτα και δοκίμασα να ξαναβάλω μπροστά. Η μίζα γύρισε ζωηρά και η μηχανή πήρε μπροστά στο επόμενο δευτερόλεπτο.
Αυτό ΔΕΝ είναι σύμπτωμα πεθαμένης μπαταρίας. Αν πεθάνει, πέθανε. Δεν ανασταίνεται όταν κρυώσει λίγο.
Το πρόβλημα ήταν η μίζα και το θέμα γνωστό (για το 800 τουλάχιστον). Με ζεστό μηχανάκι, η μίζα κολλάει και γυρίζει ψόφια. Αλλαγή μίζας και όλα ΟΚ. Έκτοτε ΔΕΝ το έχει ξανακάνει (με την ίδια μπαταρία σημειωτέον).
Δεν έτυχε να μετρήσω τάση, αλλά αν η μίζα κολλάει, τραβάει πολύ περισσότερο ρεύμα από το αναμενόμενο και "γονατίζει" την τάση της μπαταρίας.
Στην περίπτωσή σου, τα 5 λεπτά μπορεί να έκαναν την διαφορά όχι γιατί ανέβηκε η τάση της μπαταρίας αλλά γιατί κρύωσε η μίζα."
Από: Giourkas στις 22/10/2013 2:08 μμ.
CK1"Panos69"Στο 800 είχα το ίδιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή μου έσβησε (σε μπόλικη κίνηση) και μόλις πήγα να το βάλω μπροστά η μίζα γύριζε αργά-αργά ακριβώς όπως όταν η μπαταρία τα έχει παίξει.
Τελικά πήρε με την 2η-3η προσπάθεια και παρότι η μίζα γύριζε πάντα αργά.
Υπέθεσα κι εγώ κλασσικά ότι η μπαταρία μας άφησε χρόνους αλλά... γυρνώντας στο πάρκινγκ, έσβησα πρώτα και δοκίμασα να ξαναβάλω μπροστά. Η μίζα γύρισε ζωηρά και η μηχανή πήρε μπροστά στο επόμενο δευτερόλεπτο.
Αυτό ΔΕΝ είναι σύμπτωμα πεθαμένης μπαταρίας. Αν πεθάνει, πέθανε. Δεν ανασταίνεται όταν κρυώσει λίγο.
Το πρόβλημα ήταν η μίζα και το θέμα γνωστό (για το 800 τουλάχιστον). Με ζεστό μηχανάκι, η μίζα κολλάει και γυρίζει ψόφια. Αλλαγή μίζας και όλα ΟΚ. Έκτοτε ΔΕΝ το έχει ξανακάνει (με την ίδια μπαταρία σημειωτέον).
Δεν έτυχε να μετρήσω τάση, αλλά αν η μίζα κολλάει, τραβάει πολύ περισσότερο ρεύμα από το αναμενόμενο και "γονατίζει" την τάση της μπαταρίας.
Στην περίπτωσή σου, τα 5 λεπτά μπορεί να έκαναν την διαφορά όχι γιατί ανέβηκε η τάση της μπαταρίας αλλά γιατί κρύωσε η μίζα."
Ακριβώς όπως τα λες"
Από: Giourkas στις 22/10/2013 7:35 μμ.
indreas"Φίλε εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό αν και έτσι όπως το ακούω μάλλον για μίζα φαίνεται..κάτι παρόμοιο που είχα αντιμετωπισει εγώ ήταν τελικά πηνία...για μίζα αν θυμάμαι καλά είναι κοντά στα 400. Είσαι ακόμα εντός εγγύησης???"
Από: Airzizel στις 22/10/2013 7:45 μμ.
Από: Aris. στις 23/10/2013 12:58 πμ.
Από: billis_patra1991 στις 25/10/2013 10:34 μμ.
Από: Airzizel στις 26/10/2013 μεσάνυχτα