Native"Τα εχουμε ξαναπει, εχεις δικιο και δεν είμαι ποτε κάθετος σε αυτα που λεω απλα βλέπω απο τα μεχρι στιγμης αποτελέσματα οτι 1 στα 3 tιger εχει αλλάξει πιστονια και μερικα πάνω απο 1 φορα....δεν το λες αμελητέο νουμερο....
Δεν ξέρω κατα πόσο φταίνε οι βενζίνες, σίγουρα δεν έχουμε καλες αλλα τα άλλα μηχανάκια γιατι δεν σπάνε? Δεν ειναι λοιπον δικαιολογία....
Απο την άλλη ουτε με το μειωμένο αβανς μπορω να το πολυπιστέψω, διότι η προανάφλεξη τρυπάει ή λυώνει πιστόνια επιφανειακά, οχι ράγισμα μεταξύ 1ου και 2ου ελατηρίου...
Απο κει και πέρα αυτο που λεω είναι οτι σαν εταιρία παθαίνει μεγάλη ζημια με το γεγονός αυτο και δεν νομίζω οτι γίνεται μόνο στην Ελλαδα, ο χασάπης είχε αναφερει περιπτώσεις αντιστοιχες στο εξωτερικό. Απλα ίσως οι ξένοι δεν κάνουν πολλα χιλιόμετρα λόγω και κρύου το χειμώνα και δύναμαι να πιστέψω οτι έμεις το ψάχνουμε και λίγο περισσότερο....
...και κάλα κάνουμε...."
1. Δεν προβάλω καμμιά δικαιολογία για κανέναν, εξήγηση προσπαθώ να δώσω
2. Δεν τα ξέρεις καλά τα αποτελέσματα των πηρακίων ή της προανάφλεξης (διαφοετικά αλλά με παρόμοια αποτελέσματα). Το κρουστικό κύμα που δημιουργείται κατά την άνοδο του εμβόλου χτυπάει κατακέφαλα το σύστημα πιστόνι - μπιέλα - στρόφαλος. Ενα από τα αποτελέσματα είναι και το 'σκαμπίλισμα' που έχει ακριβώς το εφφέ που παρουσιάζεται. Τα ίδια είχε και η BMW πρόσφατα. Θα μπορούσε να σου μείνει και η μπιέλα στο χέρι υπό άλλες συνθήκες. Το φαινόμενο είναι πολύπλοκο και ποικίλει.
Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι συνήθως αποτέλεσμα πολύ θερμής καύσης (πχ πολύ φτωχό μείγμα, πολύ θερμό μπουζί). Φαινόμενο σχετιζόμενο αλλά όχι το ίδιο.
Αβανς και όλα όσα ανέφερα παραπάνω βοηθάνε.
Να διαβάζεις περισσότερο.
3. Τείνω να πιστέψω πως το φαινόμενο είναι πιο σύνηθες στην Ελλάδα. Αν ήταν έξω όσο σύνηθες μοιάζει να εμφανίζεται πως είναι εδώ, θα είχε γίνει σκοτωμός στα φόρουμ, πράγμα που δε συμβαίνει. Περιστατικά αναφέρονται αλλα όχι συχνά-πυκνά. Διαφωνω ώς πρός το πόσο το ψάχνουμε εμείς οι μάγκες σε σχέση με τους 'χαζο'-ξένους.
4. Αν ισχύει λοιπόν το θέμα της ιδιαίτερης συχνότητας στην Ελλάδα, οι σκατοβενζίνες είναι η μόνη εξήγηση που δικαιολογεί την επιβάρυνση αυτή. Εκτός και αν οφείλεται στην κρίση...