Από: Sprinter στις 19/11/2007 10:39 πμ.
Είναι πολύ πιθανό η καινούργια τρόμπα να μην σου βελτιώσει την αίσθηση. Τι θέλω να πώ? Αν το όποιο 'πρόβλημα' οφείλεται στην τρόμπα έχει καλώς, αλλά αν όχι, απλώς πέφτεις θύμα του marketing.
Παρόλο που δεν γνωρίζω καλά το tiger 1050 (ενα test ride εχω κάνει μόνο), μοιάζει σαν να θέλεις περισσότερο αρχικό δάγκωμα. Αυτό δεν θα το βρείς παρά μόνο με άλλες δαγκάνες. Δοκίμασε αλλαγή τακακιών με σκληρότερα (π.χ. EBC HH) αλλά δεν εγγυώμαι για φθορά στους δίσκους ούτε για θόρυβο κατά το φρενάρισμα.
Η συμβουλή μου. Οταν πηγαίνεις για αλλαγή λαδιών να ζητάς να σου καθαρίζουν σωστά τις δαγκάνες (δηλ. βγάλσιμο τακάκια, καθάρισμα τα εμβολάκια με brake cleaner, spray σιλικόνης, δούλεμα τα εμβολάκια μέσα έξω και επανατοποθέτηση των τακακιών).
Αν προτιμάς η αίσθηση στην μανέτα να είναι πιο σκληρή (δηλ. μικρότερη διαδρομή αλλά και μεγαλύτερη απαιτούμενη δύναμη) τότε αλλάζεις την τρόμπα με ένα νούμερο μεγαλύτερη.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?
Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε