Φίλε να σου πω τις δικές μου εμπειρίες από χάρτες. Καταρχήν αυτό που λέει ότι θέλει χιλιόμετρα για να "δoυλέψει" ο χάρτης και να προσαρμοστεί δεν είναι τελείως λάθος. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς με το πέρασμα νέου χάρτη το βλέπεις αμέσως, απλά θέλει και κάποια χιλιόμετρα μέχρι να (ας πούμε) "στρώσει" τελείως. Άλλα αν είναι να δεις διαφορά θα τη δεις αμέσως. Απλά αργότερα μπορεί να βελτιωθεί λίγο ακόμα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν πολλοί βελτιωτές (και στα προγράμματα αυτοκινήτων).
Σχετικά με χάρτες, με τον 20549 (με εξάτμιση TOR και φίλτρο είτε Pipercross είτε μαμά) το δικό μου ψηλά ήταν αισθητά δυνατότερο. Αλλά μόνο εκεί. Χαμηλές και μεσαίες ήταν χειρότερο σε βαθμό που δεν το μπορούσα για μετακινήσεις μες την πόλη. Το έβγαλα γρήγορα. Για πίστα ναι θα ήταν ιδανικό, αλλά για χρήση δρόμου δεν με κάλυψε με τον τρόπο που απέδιδε.
Το 20548 (το αρχικό πρόγραμμα) είναι ιδανικό χαμηλές και μεσαίες και ΟΚ ψηλά. Κάποια στιγμή έβαλα και τον 20553 (αυτό που έβγαλαν για χειρότερες βενζίνες). Χαμηλότερο ρελαντί, πιο "ήρεμο και ήσυχο" δούλεμα του μοτέρ, αλλά το μηχανάκι είχε ψοφήσει και χαμηλά και ψηλά, παντού. Μου φάνηκε σαν να έχασε πάνω από 10 άλογα. Επίσης στο κλείσιμο του γκαζιού απίστευτα πολλά σκασίματα από την εξάτμιση σε βαθμό ενοχλητικό!
Τελικά έχω καταλήξει στον 20542 (που είναι για την road legal Arrow) και τον θεωρώ τον καλύτερο για τα δικά μου δεδομένα. Χαμηλές και μεσαίες το μηχανάκι είναι πολύ καλό (όπως με τον 20548) και ψηλά λίγο δυνατότερο από το 20548 (όχι όμως τόσο όσο με τον 20549).
Υ.Γ.1. Η αφαίρεση του snorkel επιβάρυνε το θέμα στις χαμηλές στροφές. Υπήρχε δισταγμός στο ξεκίνημα. Το ξανατοποθέτησα. Επίσης με το aftermarket φίλτρο να σου πω την αλήθεια πέρα από περισσότερο θόρυβο από το φιλτροκούτι και το μοτέρ, εγώ δεν είδα διαφορά. Ξαναέβαλα το μαμά, που είναι πιο ήσυχο και φιλτράρει καλύτερα και ας μην είναι τόσο ελεύθερο.
Υ.Γ.2. Έλεγξε όπως είπε ήδη κάποιος άλλος συμφορουμίτης τις πεταλούδες σου. Από το συνεργείο που πήγες δεν είχα μείνει καθόλου ικανοποιημένος από τη ρύθμιση που μου είχε κάνει. Μετά από μια επίσκεψη στο Πολύγωνο έστρωσε και πάλι και δουλεύει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!!
Σεντόνι τέλος..