Re: Ρύθμιση Sag ¶
Από: Genesis στις 21/10/2014 2:09 μμ.
Από: sprint900 στις 21/10/2014 4:02 μμ.
s_mduck"Επειδή είμαι του στριφτινγκ και θέλω την ανάρτηση στα μέτρα μου γι αυτό και ψάχνομαι! Στον K shock δηλ πήγες εσυ και στο ρυθμισε κομπλέ? Γιατί εγώ πήγα μου κοίταξε το πίσω και μου λέει καλό είναι το πίσω και ότι μπροστά έχω sag 5 ποντους και ότι είναι λίγο μαλακό! Οταν πας σε κάποιον και του λες θέλω να ρυθμίσω sag και το μονο που κανει ειναι απλά να στο μετράσει και να σε αφήνει έτσι τι να πω!. Νταξ ξερουν από σερβις αναρτησης κλπ αλλα τι γινεται με το σετάρισμα? Δηλ ποιος ξερει πραγματικά να ρυθμίσει το sag?? μια με τα εκατοστα μια με της % μια με 1/3! Μήπως ειναι μύθος???? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενα κοινο σε αυτά? Απο το τηλ οτι μου ειπε ο Γεωργακοπουλος φαντάζομαι τα ιδια θα μου πει και από κοντά αν παω τη μηχανη (τον πηρα απο περιεργεια τηλ!) μιας και εχω ακούσει οτι ειναι καλός στο σετάρισμα της αναρτησης! Γι αυτο λοιπόν ερωτω μηπως και ξερει κανείς 5 πραγματα να δω και εγω τι να κανω! Α οσον αφορα επειτα συμπιεσεις και επαναφορες ξερω να τα φερω πάλι εκει που θελω! Με το sag εχω θεμα!! Επισης εχω δει και το αλλο βιντεο του Dave Moss και λεει (για το R6 βεβαια) για street χρηση πισω 30-35 μπρος 35-40!"
Από: Polymhxanos στις 24/10/2014 3:23 μμ.
Από: sprint900 στις 31/10/2014 2:33 μμ.
Polymhxanos"Άν νοιώθεις το ελατήριο μαλακό, και εννοείς ότι τερματίζει εύκολα, μπορείς να το βοηθήσεις να μην τερματίζει, προσθέτοντας μερικά ml λάδι σε κάθε μπουκάλα.
Με τον τρόπο αυτό, ο διαθέσιμος χώρος αέρα στο πηρούνι μειώνεται, άρα όσο πλησιάζει στο τέλος της διαδρομής, τόσο αυξάνει η πίεση του αέρα και αντιστέκεται στην επιπλέον συμπίεση, βοηθώντας έτσι το ελατήριο.
Με το λίγο παραπάνω λάδι, επιτυγχάνεις και το ελατήριο να αφήσεις μαμά στην μέση λειτουργία του, και ο αέρας να μπαίνει στο παιχνίδι προς το τέλος της διαδρομής.
Για το sag βάζω τον γνωστό οδηγό του Τασούλη, αφορά street μοτο με 120mm διαδρομές, φαντάζομαι στο δικό σου με 150, τα νούμερα πάνε αναλογικά μεγαλύτερα."
Από: Polymhxanos στις 31/10/2014 2:38 μμ.
Από: Genesis στις 31/10/2014 3:51 μμ.
Από: sprint900 στις 01/11/2014 5 πμ.
Polymhxanos"Καλά μάθε πρώτα να κάνεις σωστά το quote σε μια απάντηση στο ιντερνετ και να μην μπερδεύεται το κείμενο, και μετά μας δίνεις και την υπέρτατη γνώση σου για τι κάνουν οι τσιμούχες στις αναρτήσεις....
Γιατί όποτε δίνω μια συμβουλή, αντί να διαβάσετε τι γράφω, και να ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ, γράφετε ότι νάναι...
Όποιος καταλαβαίνει παιδιά, όποιος καταλαβαίνει..."
Από: sprint900 στις 01/11/2014 5:36 πμ.
s_mduck":popcorn:
Εγώ πάντως έβαλα στο τέρμα την προφόρτιση να δω τι sag θα μου δωσει αλλά και πάλι ήμουν εκτός ορίων! Το πίσω κάτι γίνεται αλλά το μπροστά είναι μαλακό και πάλι! Στις 3 γραμμές προφόρτιση εμπρός είχα 64 χιλ sag και τερμα σκληρο οπως τωρα 59! Παρόλα αυτά ρύθμισα και μιση στροφή την συμπίεση πιο μαλακή αφήνοντας την επαναφορά όπως έχει και πίσω το έβαλα από 16 κλικ στα 13 με μιση στροφη πιο σκληρη επαναφορά. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε ιδιαίτερα εμπρός μου φαίνεται πιο καλή συμπεριφορά στο δρόμο για τις δικες μου απαιτήσεις εκει που πριν ενιωθα οτι με εβγαζε εκτος στροφης τωρα με κραταει σταθερα! Θα χρειαστώ στο μελλον βέβαια αλλαγή ελατήρια για τα δικά μου κιλά (82 χωρις εξοπλισμο)! Συνεχίστε τωρα εσεις! "
Από: Genesis στις 01/11/2014 10:29 πμ.
Από: Loxias στις 01/11/2014 8:09 μμ.
s_mduck"Πω πωωω! Μπήκες στον κόπο και έγραψες όλο αυτό το κατεβατό? Ναι μαλακό μου είπε ο κ σοκ ότι ήταν αλλα αν δεν το πειράξεις και λίγο? Μπορεί να ερχόταν στα ίσια του σε άλλη περίπτωση! Το θέμα είναι για ελατήρια που θα βρω εδω στα κιλά μου θα ήθελα τα ohlins αλλα δεν ξερω αν θα τα φέρουν για τα κιλά μου! Ξέρεις από που να κοιτάξω? Στο site της Racetech το spring rate μου ειναι στα 0,919 kg/mm απο 0.6 kg/mm που είναι της μανας του! Για πίσω και πάλι είμαι 14.819 kg/mm από 11.35 kg/mm που είναι επίσης μαμα! Και πίσω θέλω κανονικά αμα αλλάξω εμπρος αλλα προτεραιώτητα έχει το μπροστά! Δεν ξέρω τι παίζει με τα ελατήρια της racetech αλλα έξω ακούω πολύ καλά λόγια και έρχονται ακριβώς στα κιλά σου με το spring rate calculator που έχει στο site!! "
Από: Loxias στις 02/11/2014 12:19 πμ.
s_mduck"Μηπως δεν ηταν για τα κιλα σου? Αλλα τα rates της racetch αλλα της ohlins! Χωρις προφορτιση και εχεις μονο 35? Με προφορτιση ποσο θα παει δηλ 10? Και πως σου συμπεριφερετε στο δρομο? Δεν ξερω αν ειναι παντως υπερβολες τι να πω!"
Από: sprint900 στις 02/11/2014 9:27 μμ.
s_mduck"Ναι αλλα χωρις προφορτιση?? Μιλας παντα με εσενα πανω ετσι? Μπροστα ποσο εχεις 40χιλ?"