Στάθμη λαδιού και αλλαγή ¶
Από: agg3l0st στις 20/07/2015 11:39 μμ.
Χρειάζομαι την βοήθεια στο εξής
Πρόσφατα πήγα το tiger μου (800xc '14) για το service των 10.000 km. Αλλάχθηκαν λάδια, φίλτρα και ότι άλλο χρειάστηκε. Τώρα στα 11.000 παρατήρησα το εξής περίεργο. Κοιτάζοντας τη στάθμη του λαδιού στο τζαμάκι παρατήρησα ότι το λάδι βρίσκεται πολύ πάνω από το πάνω όριο! Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ελεύθερο κένο στο τζαμάκι γιατί το καλύπτει το όλο το λάδι!! Οπότε στο επίσημο triumphservice όπου το πήγα μου έβαλαν πολύ παραπάνω λάδι, απ'οσο πρέπει.
Επίσης ρωτώντας φίλους σχετικούς με το αντικείμενο μου είπαν οτι το λάδι φαίνεται να είναι αρκετά λερωμένο για 1000Κ μετά το service! Οπότε έχω αρχίσει και φοβάμαι μήπως:
1. έχει γίνει "φθορά" στη μηχανή λόγω του λαδιού ???
2. με κορόιδεψαν απλά συμπληρώνοντας λάδι ή κατι σχετικό.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:
- αξίζει να τραβήξω λάδι από την πάνω τάπα με κάποιο σωληνάκι έτσι ώστε να το φέρω στα σωστά επίπεδα?
- ή είναι καλύτερα να αλλάξω λάδια και φίλτρο πάλι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (δεν θα παω παλι στην αντιπροσωπεία προφανώς) σε αυτή τη περίπτωση τι λάδι θα προτείνατε ?[/list]
* Την μηχανή την άφησα για service. Έφυγα και γυρισα μετά από 4 ώρες και την πήρα. Δεν κοίταξα/δεν ρωτησα για το τι λάδι μου έβαλε ουτε και είδα τα κουτια από το λάδι που έβαλε κλπ.. (μ@@@@@α μου )
* Επειδή έχω γράψει παλιά οτι ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την Triumph του Πειραία, να πω ότι αυτό το service ΔΕΝ έγινε στον Πειραιά επειδή πλέον δεν μένω Αθήνα και ήταν λίγο "σκότωμα" να πάω Αθήνα για το service μονο
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!