voyager1970 σε ευχαριστώ για της ευχές φίλε , θα προσπαθήσω να επιστρέψει η γριά από σεβασμό στο ότι τόσα χρόνια με υπηρέτησε χωρίς να κάνει κιχ ούτε μια φορά , η μόνη βλάβη ήταν ένας αισθητήρας ανάφλεξης που άλλαξα με κόστος 50€ και σε αυτή την περίπτωση δεν με άφησε , μου έσβησε κάνα δυο φόρες με τα από κάνα λεπτό ξαναέπαιρνε μπροστά τλς πα .
Βέβαια θέλει και δισκόπλακες και αλυσογράναζα και λάστιχα , πιθανόν να είναι ποιο φτηνό να αγοράσω κάτι μεταχειρισμένο όταν βέβαια μου πέσουν φράγκα στα χέρια γιατί τώρα το ταμείο είναι μείον .
Θα δούμε τι θα φέρει η τύχη , ευτυχώς υπάρχουν στα σκαριά κάνα δυο καλές σε αποδοχές εργασίες στο άμεσο μέλλον , δυστυχώς αυτή την στιγμή είμαι άνεργος , δεν θα μου κακόπεφτε ένα 800ρακι τιγράκι με ABS καθόλου μα καθόλου .
Ναι όπως το λες το tengai είναι βράχος , έχω φάει τα μούτρα μου βέβαια με το προηγούμενο που είχα μου έσπασε ένα γρανάζι του αντικραδασμικού άξονα έχει τρις και έφαγα την μοναδική τούμπα μου έως τώρα με καμιά 150κμ με βγαλμένο ώμο και ένα καλό κάταγμα στο δεξί χέρι , από το 1971 με την πρώτη μοτοσυκλέτα μου την montesa250 rapita και της καμιά 20 μετά , GS1000 , GP1000 , κάμποσα 750 , leman 850 και κάτι ψιλά που λέει ο Ζαμπέτας δεν είχα άλλο μπίστο σε δρόμο τουλάχιστον , αλλά ευθυνόμουν μόνο εγώ για αυτό .
Όλα τα forum στην USA βοούσαν για το παλιό γρανάζι αυτό του αντικραδασμικού που έσπαγε , το είχα αγοράσει το καινούργιο μονοκόμματο και βελτιωμένο και το κράταγα στο ράφι όμως σαν τους έξυπνους με το κράνος στον αγκώνα , ώσπου έσπασε μπλοκάρισε το μοτέρ και την πίσω ρόδα κόκκαλο και με έριξε , το μηχανάκι είχε 250.000κμ και πάνω , βέβαια το έβαλα σε αυτό που κυκλοφορώ τώρα που αγοράστηκε σε αντικατάσταση του παλιού , απλά έχω κρατήσει και το παλιό για ανταλλακτικά καθότι δεν έσπασε στο υπόλοιπο πλαίσιο από την τούμπα ούτε ένα καθρέφτη το ρημάδι .
Τλς πα εκτός θέματος του πόστου αυτά και συγγνώμη από τα υπόλοιπα παιδιά αλλά στο θέμα μας τώρα .
Το μοτέρ του ΗR μπορεί να μην έχει waste valve για τα καυσαέρια αλλά σαφώς θα ρυθμίζει μέσο του σασμάν που μεταδίδει την κίνηση στο turbo την πίεση ρυθμίζοντας ροπή και ιπποδύναμη από εκεί , δεν γίνετε και αλλιώς άλλωστε .
Η εμπειρία έχει δήξει ότι και κλειδωμένο να είναι , δεν ξέρω για αυτό το μοντέλο τι θα γίνει εικάζω απλά βέβαια , σπάει το πρόγραμμα , ίσως αν δεν βγει σε μαζική παραγωγή να μην ασχοληθούν σχετικές εταιρίες , αλλά επειδή το κόστος ανάπτυξης ενός τέτοιου καινούργιου προγράμματος είναι μικρό , πιθανότατα να κυκλοφορήσουν από σχετικούς άρρωστους χακεράδες όπως σχεδόν σε όλα τα μηχανάκια με σπασμένα προγράμματα .
Εικάζω βέβαια θα τα δούμε στην πράξη αυτά στο μέλλον .
Το K7 φίλε , πολύ όμορφο μηχανάκι , το έχεις οπότε ξέρεις από πρώτο χέρι ότι σε δημόσιο δρόμο είναι ουτοπία τα παραπάνω άλογα και αυτά του Κ7 φτάνουν και περισσεύουν .
Ίσως σε ένα ΖΖ1400 σε ένα που δεν τον νοιάζει πόσο θα πλήρωση σε λάστιχα και αλυσογράναζα αν και με βαλίτσες απαγορεύεται θεωρικά να τα εκμεταλλευτεί να του δίνουν το τοπ ταξίδι σε ευρωπαϊκούς δρόμους , αλλά με πολλά ρίσκα και για την ζωή του και για την τσέπη του αν τον γράψουν στην Ευρώπη με ταχύτητες πάνω από τα 200κμ ας μπορεί να τα πάει .
Το ZZ1400 και το HAYABUSA με τα κιλά τους και την αεροδυναμική τους τα εξευμενίζουν κατά κάποιο τρόπο αυτά τα άλογα , αλλά ένα ελαφρύ μηχανάκι σουπερ σπορ με αλλά 20-30 ροπάτα μάλιστα άλογα ακόμα μετά αγγίζει τα καθαρόαιμα πια αγωνιστικά .
Δεν μπορούμε να σταματήσουμε φυσικά την πρόοδο ας είναι υπερβολή ειδικά για την χώρα μας , θα δούμε ανάλογες βολίδες και από τους άλλους .
Αυτό που μου αρέσει στο ΗR είναι η επιστροφή στα μεταλλικά πλαίσια που και γερά είναι και μάλλον ποιο ελαφριά από τα αλουμινένια , άλλο το τι επέβαλε η μόδα και το μάρκετινγκ με τα motogp κάνοντας τα πολιτικά μηχανάκια μόλις ακουμπήσουν το αλουμινένιο πλαίσιο κάτω να τρέχεις και να μην φτάνεις .
Ελπίζω να βγουν και φτηνότερα μοντέλα με αφορμή αυτό με ατσάλινα πλαίσια , αν και η Kawasaki έχει αρκετά τέτοια στην γκάμα της .
Η TRIUMPH να δούμε πότε θα βγάλει κάτι ανάλογο με το 675 στα 1050 , εκεί θα πέσει γέλιο της αρκούδας , εγώ το περιμένω ότι κάτι μπορεί να σκάσει στο άμεσο μέλλον .
Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.