δεν λειτουργει...

δεν λειτουργει...  

Από: billdet στις 05/02/2010 11:09 μμ.

μετα απο φορτιση μπαταριας πηγα να την βαλω στην θεση της και μιλωντας στο κινητο με τον αδερφο μου εκανα την πατατια και την εβαλα ορθια με αποτελεσμα να συνδεσω τους πολους αναποδα και εβγαλε εναν μικρο σπινθηρα..μετα αφου την εβαλα κανονικα και αφου προηγηθηκαν πολλα καντηλια και βρισιδια για την απροσεξια μου η μηχανη δεν λειτουργουσε καθολου..εκτος απο ασφαλεια τι μπορει να ειναι?γιατι τις κοιταξα τις ασφαλειες αλλα δεν ειχε επαρκη φωτισμο και δεν ειδα αν εχει καει καμια...

Re: δεν λειτουργει...  

Από: Aris. στις 05/02/2010 11:32 μμ.

Δεν βλεπω λογο να καψει ασφαλειες . (οι ασφαλειες καιγονται απο μεγαλυτερη ενταση ρευματος)
Οταν λες δεν λειτουργει, τι ακριβως εννοεις ?
Τελειως νεκρο ?
Γυρνας διακοπτη , αναβουν φωτα - οργανα αλλα δεν σκαει η μιζα ?
Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος !
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: ATN PANOS στις 05/02/2010 11:41 μμ.

εγω πιστευω οτι ειναι καμενη η κεντρικη ασφαλεια

καμια φορα κοβουνε και δεν φαινονται ευκολα
βγαλε τις και κοιτα προσεχτικα!

δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο να καει!!
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: billdet στις 06/02/2010 12:14 πμ.

δεν αναβουν ουτε οργανα ουτε τιποτα ειναι τελειως νεκρο..θα τις ξανακοιταξω αυριο τις ασφαλειες και πιστευω να μην ειναι κατι αλλο...

Από: chris34 στις 06/02/2010 9:21 πμ.

billde"δεν αναβουν ουτε οργανα ουτε τιποτα ειναι τελειως νεκρο..θα τις ξανακοιταξω αυριο τις ασφαλειες και πιστευω να μην ειναι κατι αλλο..."

Συνδεσε με κροκοδειλακια απο αλλη μπαταρια για να παρεις ρευμα για να την βαλεις μπροστα και αν τοτε ειναι νεκρο τοτε σιγουρα ειναι η κεντρικη ασφαλεια!!!
Λευκος Τιγρης!!see you................
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:42, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Από: Aris. στις 06/02/2010 12:40 μμ.

Σιγουρεψου οτι η μπαταρια εχει φορτιστει σωστα και οτι ειναι γεματη , αν δεν εχεις οργανο να την τσεκαρεις ή δεν εχεις αλλο τροπο να εισαι 100% για την μπαταρια , πηγαινε στον εξουσιοδοτημενο σου και ζητα του μια μπαταρια δανικη απο αυτες που φορτιζει ξερω 'γω ... θα εχει αφθονες και ξαναδοκιμασε.
Ρωτησε τον κιολλας .. αμα βαλεις αναποδα τους πολους τι συμβαινει ? Μηπως εχει καμμια δικλειδα ασφαλειας ο εγκεφαλος για τετοια περιπτωση ?
Επιμενω πως δεν βλεπω λογο να καψει ασφαλειες αν βαλεις αναποδα τους πολους ...
Τοσα μαστορια εχουμε εδω ... κανεις δεν ξερει να απαντησει του παιδιου ?

Υ.Γ. edit: Κορνα εχεις ? φλας ? Δεν παιρνουν ολα ρευμα απο ενα κυκλωμα.... και ασφαλεια να εχει καψει (που δεν νομιζω) σιγουρα κατι θα λειτουργουσε. Με τι την φορτισες την μπαταρια ? Μηπως την ειχες παρατημενη και ηταν τελειως αδεια ?
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: Sprinter στις 06/02/2010 12:56 μμ.

Τι να του πούμε? Παίζει από το να έκαψε την κεντρική ασφάλεια, μέχρι να κατεστρεψε την μπαταρία, νά έκαψε 2-3 ρελέδες κλπ μέχρι και την ECU ή το δυναμό. Εγώ ποντάρω στην κεντρικη ασφάλεια και ισως και καταστροφη της μπαταρίας. Αν δεν ξέρεις ακριβώς το ηλεκτρικό κύκλωμα τι να πείς?
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: billdet στις 06/02/2010 3:39 μμ.

η μπαταρια ειναι σιγουρα καλη γιατι την φορτισα με το oxford maximiser 360Τ.το θεμα ειναι οτι εχω βρει την ασφαλειοθηκη αλλα η κεντρικη ασφαλεια 30Α που ειναι?μπορει να μου απαντησει καποιος που εχει το tiger?

Από: Aris. στις 06/02/2010 4:28 μμ.

τεσπα , θα μπορουσα να πω πολλα και διαφορα , αλλα θα αρκεστω στο τιποτα .

Οσο για το... oxford maximiser 360Τ που λες φιλε μου , ειναι συντηρητης και οχι φορτηστης και κοστιζει οσο και το δικο μου το Optimate 3 που εχω .. Οι επαγγελματικοι φορτιστες -που θα φορτισουν μια μπαταρια ή θα σου πουνε πως η μπαταρια δεν φορτιζει πια- κοστιζουν τα 10πλασια. Αν η μπαταρια σου για καποιο λογο ξεφορτισε τελειως , το μαραφετι που εχεις δεν γινεται να την φορτισει ουτε στο ελαχιστο.

Πιστευω πως ειναι η μπαταρια.
Αν οχι , τοτε ...
θελει σιγουρα να μπει στο διαγνωστικο γιατι κατι παιζει με την ecu .

Από: billdet στις 06/02/2010 6:04 μμ.

μολις βρηκα την κεντρικη ασφαλεια και ηταν κομμενη.αλλα τωρα τα μαγαζια εχουν κλεισει και δεν ξερω που μπορω να βρω.αρα μαλλον ειναι μονο η ασφαλεια αλλα θα το διαπιστωσω αν την αλλαξω..

Από: Aris. στις 06/02/2010 6:20 μμ.

E για να την βρηκες κομμενη... αυτο θα ειναι... αν και δεν μπορω να το χωνεψω αυτο το πραμα (να καει ασφαλεια απο λάθος πολικοτητα) εκτος αμα ειναι κατι τυπου ασφαλεια-διοδος και θελει και συγκεκριμενη φορα στο πως θα την τοποθετησεις .. τι να πω ...
Anyway Τελος καλο , ολα καλα

Από: ATN PANOS στις 06/02/2010 6:21 μμ.

μονο η ασφαλεια ειναι.
γιαυτο τον λογο την εχει εκει!!

καιγετε,και προφυλασει ολο το ηλεκτρικο κυκλωμα!!

Από: billdet στις 06/02/2010 6:23 μμ.

ξερει κανεις αν εχει σε βενζιναδικα τετοιες ασφαλειες?παντως ευτυχως που ηταν μονο αυτο τελικα...

Από: ATN PANOS στις 06/02/2010 6:25 μμ.

σε μερικα,λογικο ειναι να βρεις!

Από: Aris. στις 06/02/2010 6:31 μμ.

Κανε υπομονη και πηγαινε την Δευτερα στον εξουσιοδωτημενο σου με την ασφαλεια στο χερι , μη πας και μην δοκιμασεις αλλα πραματα μονος. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να ακουσεις στο μελλον ...