μάζεψε και τα μπόσικα στην ντίζα του γκαζιού
πάντως εγώ θα το πώ και ας με διαολοστείλει ο Νίκος
. Ο ψεκασμός του Τίγρη δεν είναι και ο καλύτερος. Έχει μια περίεργη έντονη και απότομη αίσθηση τύπου On-Off στο άνοιγμα/κλείσιμο γκαζιού στις χαμηλές στροφές. Από όλο το ψάξιμο των τελευταίων μερών στο tiger1050.com, βρήκα ότι το παραδέχονται σχεδόν όλοι. Η αίσθηση είναι φανερή σε κάποιους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Κάποιοι έχουν αποδώσει τις διαφορετικές απόψεις στο ότι ο κατασκευαστής του αισθητήρα λάμδα δίνει ένα +_10% στις ρυθμίσεις. Οσοι μένουν σε αστικό περιβάλλον παραπονιούνται περισσότερο γιατί προφανώς δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που σνομπάρουν το όλο θέμα και λένε οτι φταίνε οι οδηγοί.
Είναι γενικώς περίεργο πάντως γιατί με τα πρώτης γενιάς fazer-1000 που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα έπεσαν όλοι πάνω στην yamaha και την φλόμωσαν στα παράπονα και το έφτιαξε. Στην δικιά μας περίπτωση ο κόσμος ντρέπεται να τα πεί μπάς και τον πουν άσχετο με μηχανές/και δεν ξέρει να οδηγάει/ και έτσι είναι ο τρικύλινδρος τωρα τι να κάνουμε δηλαδή/ εσείς δεν ξέρεται πώς να το πάτε, αυτό μια χαρά είναι/ και γιατί να πέσεις κάτω απο τις 5.000 στροφές, τάπα να το πάς συνέχεια... και τέτοια
Εμένα με ενοχλεί ιδιαίτερα στις κατηφορικές κλειστές φουρκέτες που προφανώς έχω πολυ χαμηλές στροφές και με το που ανοίγω το γκάζι πετάγεται λές και έχω τσεκουρώσει το γκάζι, με αποτέλεσμα να παίζω συνέχεια με τον συμπλέκτη. Αυτο το πρόβλημα στις ανηφορικές πές οτι παλεύεται αλλά στις κατηφορικές σε κάνει να φυλάγεσαι πάντα και να μην είσαι χαλαρός. Επίσης μου την σπάει πολλές φορές που πηγαίνω με λίγα χλμ και χαμηλές στροφές σε τύπου cruising με την γυναίκα και μιλάμε και με το που πατήσεις ένα σαμαράκι το μηχανάκι πετάγεται λές και έχεις τραβήξει το γκάζι τέρμα.
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι είπαν οτι το Sprint δεν είχε ποτε τετοια αίσθηση. Σε αυτη την ερώτηση ο Νίκος που του τα χω πει σε PM μου έχει πει οτι δε φταει ο ψεκασμός αλλά το γρανάζωμα. Εγώ επειμένω πάντως οτι δε φταίει το γρανάζωμα, ή τουλαχιστον όχι μόνο το γρανάζωμα.
Η πιο διαδεδομένη λύση είναι η εξάτμιση ελευθέρας με πέρασμα του "Sport 1" προγράμματος. Κάποιοι άλλοι τα έχουν καταφέρει να πάρουν ομαλή απόκριση στο γκάζι με αλχημείας με το Tuneboy. Κάποιοι έχουν βάλει το αμφιβόλου προελεύσεως Power FRK
http://www.powerfrkusa.net/about/ το οποίο υπόσχεται πολλά και διάφορα αλλά στην ουσία έχει αποδειχθεί απο χρήστες οτι ομαλοποιεί τα πράγματα στο μείγμα.
περισσότερα στο ακόλουθο πολύ διαφωτιστικό thread: (sorry πρεπει να γραφτείτε για να το δείτε)
http://www.tiger1050.com/index.php?opti ... ic=10587.0