Γυρολογιο Σερρες

Γυρολογιο Σερρες  

Από: denthnpalevw στις 03/05/2010 10:15 μμ.

Παιδες εσεις που εχετε μια επαφη με την πιστα τι χρονους κανετε Σερρες?
Απλα μου κινησε την περιεργεια ο τροπος που χωρισαν τα γρουπ την Κυριακη.
1'32'' ηταν το οριο του χωρισμου.
Δεν έχω υπογραφή.......

http://betform.blogspot.com/

Re: Γυρολογιο Σερρες  

Από: Aris. στις 03/05/2010 11:19 μμ.

Τελικα ειχες δικιο Νικο (nfot)

Sry για το σπαμ Στεφανε αλλα ειχε δικιο !
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: denthnpalevw στις 03/05/2010 11:25 μμ.

αν ελεγες και σε τι!!!!???
Δεν έχω υπογραφή.......

Από: Aris. στις 04/05/2010 12:30 πμ.

Ειχα πει σε ενα θρεντ οτι ισως καποια στιγμη να δοκιμασω μια φορα να παω πιστα και μου απαντησε ...
Απαξ΄ και μπηκες μια φορα... κολησες!
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: denthnpalevw στις 04/05/2010 6:33 πμ.

δεν ειχε αδικο.
θα ξαναπαω σε 1 εβδομαδα. Κολλησα αγρια

7 20λεπτα εκανα προχθες....... ακομα πιασμενος ειμαι.
Δεν έχω υπογραφή.......

Από: dimchrist στις 04/05/2010 9:37 πμ.

Η πρώτη φορά που μπήκα νομίζω δεν πιάνεται μιας και μπήκα μόνο δύο 20λεπτα.
Πήγαινα Αλεξανδρούπολη και είπα να την κάνω την παράκαμψη.
Η επόμενη φορά ήταν για ένα διήμερο με το trackbike. Στο τέλος του διημέρου με βρήκε στο 1:40 -1:41.
Δεν είναι γρήγορος χρόνος αλλά για έναν νέο στις Σέρρες είναι καλά.
Το 1:32 είναι πολύ γρήγορο γυρολόγιο και πιάνετε με κόπο και αρκετή προπόνηση.

Triple Way

Από: denthnpalevw στις 04/05/2010 3:17 μμ.

στο πρωτο 20λεπτο δεν ειχαν χωρισει group και ηταν ολα τα μηχανακια μεσα. αισθανομουν σαν βραχος στην μεση της πιστας. μονο απο πανω δεν με περασαν. Αλλα ειχα αισθητη βελτιωση σε σχεση με την πρωτη μου φορα. στο 5ο 20λεπτο προσπαθησα να μετρησω και τους χρονους μου. χωρις να ζοριστω ιδιαιτερα γυρναγα στο 1'45''.
το γρηγοροτερο που εκανα ηταν 1'42'' (αυτο οχι χωρις να ζοριστω )
εχω κολλησει αγρια. το streetaki την εχει καταβρει στην πιστα.
Αλλη μια μερα λεω να παω και μετα λαστιχα service......
Δεν έχω υπογραφή.......

Από: dimchrist στις 04/05/2010 5:20 μμ.

Μπράβο ρε συ!
Απο ότι βλέπω σε πήρε και σένα η κατρακύλα.
Στα φρένα δε τα πάω καθόλου καλά ειδικά στην κ1. Επίσης στο τεχνικό κομμάτι κ14 μέχρι τέλους κ16.
Αντίθετα στις αντίστοιχες τεχνικές κ6 με κ8 δεν έχω ιδιαίτερο θέμα. Εκεί που το διασκεδάζω πολύ είναι στις κ11-12-13. Τρέλα. Το σφύξιμο στο στομάχι στην είσοδο της κ13 είναι όλα τα λεφτά.

Τι λάστιχα έχεις?

Triple Way

Από: denthnpalevw στις 04/05/2010 6:01 μμ.

Pirelli corsa III
δεν με προβληματισαν ποτε. ουτε ενα γλυστριμα δεν ειχα μεχρι τωρα. Ελπιζω να παραμεινει ετσι και να μην τα ματιασω.

Κ11-12 ειναι οι αγαπημενες μου στροφες. απλα δεν υπαρχουν. Αλλα ειχα και μια εντουραδα στην Κ11 στο 4ο 20λεπτο. Δεν με πτοησε ομως. Εκει που χανω πολυ ειναι Κ9-Κ10. τις εχω παρει απο φοβο.
Εχω και ενα θεμα. Οι δεξιες στροφες μου βγαινουν πολυ καλυτερα απο τις αριστερες. στις αριστερες πιεζομαι για να στριψω. ενω οι αριστερες μου βγαινουν πολυ φυσικα.
Αυτο που βελτιωσα πολυ την δευτερη φορα ηταν η Κ3-4. καμια σχεση με την προηγουμενη φορα.
Οσο για την ευθεια ακολουθω μια τακτικη που μου ειχε πει ενα παλικαρι. "δεν χρειαζεται να πας τερμα στην ευθεια" μεχρι 4η βαζω και κοντα 190χλμ. ετσι δεν ζοριζομαι πολυ στα φρενα και μπαινω ανετος και ωραιος στην Κ1-2. οποτε προσπαθησα να μαζεψω χλμ στην ευθεια απλα καταναλωνα πολυ χρονο στο φρεναρισμα και στην σταθεροποιηση της μοτο για την στροφη μετα. εκανα και εισοδο στην στροφη με σημαντικα λιγοτερα χλμ απο την αλλη τακτικη.
Αντε κανονιστε μια βολτα πανω να παμε να γουσταρουμε.
Μην περιμενετε να παει η βενζινη 2 ευρω!!! μετα δεν θα ερθετε.
Δεν έχω υπογραφή.......

Από: dimchrist στις 04/05/2010 9:22 μμ.

denthnpalevw"Pirelli corsa III"

Ωραίο λάστιχο αλλά σχετικά παλιό και αποδίδει καλύτερα σε πιο μεγάλα μηχανάκια.
Στην επόμενη αλλαγή προτείνω κλασσικά Metzeler Racetec Interact K3.
Σίγουρα θα δεις διαφορά και μόλις εξοικειωθείς με την κορώνα του σε "σπρώχνει" να του δώσεις και άλλο.
Η τιμή του έχει πέσει αρκετά. Στα track days το βρίσκω μέχρι και 260 ευρώ το ζευγάρι.
denthnpalevw"... ειχα και μια εντουραδα στην Κ11 στο 4ο 20λεπτο"

Πάλι καλά να λες
Είναι όμως και αυτά μες στο πρόγραμμα. Ένα από τα πολλά καλά των Σερρών είναι πως αν πας για εντουράδα συνήθως την βγάζεις καθαρή, ενώ στα Μέγαρα πας στου χαντάκι.
denthnpalevw"... "δεν χρειαζεται να πας τερμα στην ευθεια" μεχρι 4η βαζω και κοντα 190χλμ. ετσι δεν ζοριζομαι πολυ στα φρενα και μπαινω ανετος και ωραιος στην Κ1-2."

Το θέμα είναι να μάθεις να μπαίνεις στη στροφή με φόρα.
Όλα τα παραπάνω σε βοηθάνε να μην έχεις στο μυαλό σου άλλα πράγματα του τύπου:
-πόσο γκάζι ακόμα?
-τόσα φρένα είναι αρκετά?
-είναι σταθερή η μοτό για να μη κάνει ταλαντώσεις μες στη στροφή?
Το μόνο που μένει είναι να βρεις/σκεφτείς είναι το σωστό σημείο για το quick turn (γυροσκοπικό) ανάλογα με τη φόρα που έχεις. Σιγά-σιγά θα πρέπει να μεταφέρεις όλο και πιο βαθιά το σημείο εισόδου σου και το quick turn όλο και πιο απότομο. Είναι πολύ καλή άσκηση. Σε βοηθάει πολύ.
denthnpalevw"... Αντε κανονιστε μια βολτα πανω να παμε να γουσταρουμε.
Μην περιμενετε να παει η βενζινη 2 ευρω!!! μετα δεν θα ερθετε. "

Είναι πολλά τα λεφτά και τώρα με τα νέα μέτρα ούτε με κυάλια δε θα βλέπουμε τις Σέρρες (για να μην πω τα Μέγαρα).

Triple Way

Από: denthnpalevw στις 04/05/2010 9:57 μμ.

Να σου πω την αληθεια δεν προβληματίστηκα ακομα για τον αντικαταστατη των ελαστικων ακομα αλλα ενα που μου ειχε περασει απο το μυαλο ηταν το νεα rosso corsa αλλα δεν ξερω ακομα. μετα την επομενη επισκεψη μου ομως θα πρεπει να το βαλω στο προγραμμα και να ψαχτω σιγα σιγα.
Οσο για την εντουραδα δεν αγχωθηκα καθολου γιατι ειχα χωρο και ειχα φρεναρει αρκετα μεχρι το γρασιδι και απλα μετα αφησα φρενα και επανηλθα στην πιστα. Οχι οτι αν αποφασιζα να στριψω δεν θα μπορουσα αλλα εκεινη τι στιγμη απλα κολλησε το μυαλο μου.
Οσο για την ευθεια δεν πιστευω με το street να πιασω πανω απο 200-205. που για αρχη απλα προβλημα θα μου δημιουργησουν και δεν θα εχω κανενα τεραστιο κερδος σε χρονο. Οποτε χαλαρα στην ευθεια και βλεπουμε σιγα σιγα.
πρεπει να κανω και κανα css αλλα αν δεν το μειωσουν λιγο δεν παω.
Δεν έχω υπογραφή.......

Από: Piki στις 08/05/2010 9:33 μμ.

Τι μου θυμίζετε!
Δηλαδή η Κ5 (δεξιά φουρκέτα) δεν προβλημάτισε παρά μόνο εμένα; Η πιο δύσκολη στροφή γιατί πρέπει να μείνεις κλειστά δεξιά καθότι ακολουθεί η αριστερή Κ6. Οι στροφές που μου αρέσουν είναι οι αριστερές Κ9 και Κ10, ειδικά η Κ10 γιατί αν μπεις βαθιά για quick-turn σε ρουφάει! Μου φαίνεται πρέπει να ανέβω και φέτος.
όποιος φυλάει τα ρούχα του και έχει τα μισά,
να προσέχει χρειάζεται διπλά!

Από: denthnpalevw στις 08/05/2010 9:59 μμ.

k9-k10 οι χειροτερες μου.
δεν τις παω καθολου.
Οσο για την Κ5 εχω δει διαφορες γραμμες αλλα ακολουθω την πιο σφιχτη.
κ11-κ12 τις ρεστα. απλα οτι καλυτερο.
Αυριο θα τις ξαναδω γιατι μου λειψανε...
Δεν έχω υπογραφή.......

Από: dimchrist στις 09/05/2010 10:13 μμ.

denthnpalevw"k9-k10 οι χειροτερες μου.
δεν τις παω καθολου.
Οσο για την Κ5 εχω δει διαφορες γραμμες αλλα ακολουθω την πιο σφιχτη.
κ11-κ12 τις ρεστα. απλα οτι καλυτερο.
Αυριο θα τις ξαναδω γιατι μου λειψανε..."

Η καλυτερη γραμμή για την κ5 είναι η εσωτερική -εσωτερικά από το φάγωμα χωρίς δυνατό γκάζι στην έξοδο για να παραμείνεις μέσα και να έχεις καλή γραμμή για τις συνεχόμενες κ-6,7,8.
Την κ10 δεν την πάω καθόλου και εγώ καθώς πλακώνομαι στα φρένα. Ανιθέτως θέλει καλή φόρα και για να πεις ότι βγήκες καλά πρέπει να είσαι στο τέλος του εξωτερικού κέρμπ με τάση για σούζα με 2α.

Triple Way

Από: denthnpalevw στις 09/05/2010 10:46 μμ.

βαζεις πολλα στην συναρτηση και δυσκολευει το πραγμα.....
και το sακι ειναι δυσκολο. αν δεν θες να χασεις χρονο.
Δεν έχω υπογραφή.......