Re: Αγορά Street Triple R και απορίες.... ¶
Από: Polymhxanos στις 10/08/2010 1:34 μμ.
babis1980"
Μου φαίνεται περίεργο που γενικά αρκετός κόσμος πιστεύει ότι ένα full ρυθμιζόμενο πιρούνι μπροστά και πίσω αμορτισέρ απευθύνεται σε ανθρώπους που κάνουν τακτικά track days και μόνο.
Αυτό πάντως θα ήθελα να μου το εξηγήσετε. Σε τι είναι πιο ευκολοδήγητο; Στη θέση οδήγησης; Στα φρένα; Οι αρχικές ρυθμίσεις στα αμορτισέρ; Το τιμόνι αν έχω καταλάβει καλά δεν είναι πιο σκυφτό από το σιδερένιο του απλό triple.
"
Καταρχήν μην κοουτάρεις δικό μου κείμενο και μετά λες για ''πίστη'' και ''κόσμο''. Εγώ δεν έγραψα ούτε για ''πίστη'' , ούτε είμαι ο ''κόσμος''. Εγώ ο ΕΝΑΣ , έγραψα αυτά που ΞΕΡΩ, όχι αυτά που πιστεύω.
Παμ παρακάτ.
Το περί προσφοράς, δεν ισχύει, γιατί όπως ΞΑΝΑέγραψα, αν πάρεις κάτι που ΔΕΝ χρειάζεσαι, όχι 1000, αλλά και 5 ευρώ προσφορά διαφορά να έχει, πάλι έχεις πετάξει 5 ευρώ. Το πόσο είναι η διαφορά, δεν αλλάζει αν κάτι είναι τελικά χρήσιμο ή όχι.
Να σου εξηγήσω γιατί είναι πιο δυσκολοδήγητο. Γιατί στην καθημερινή χρήση, θα περάσεις και από χάλια δρόμους, γλιστερούς, με εξογκώματα, με λακούβες με, με, με. Ε, εκεί το απλό θα ''καταπιεί'' τις ανωμαλίες μαγικά, όταν με το πιο σκληρό R, θα κλείσεις γκάζι, και θα πας πιο προσεκτικά. Και οι αναρτήσεις ρθμίζονται όπως λες, αλλά μην φανταστείς ότι θα δεις το διαστημικό εύρος στην αλλαγή των ιδιοτήτων απόσβεσης και προφόρτισης. Με λίγα λόγια αυτό το ''το κάνω μαλακό το πρωί και σκληρό το βράδυ'' δεν ισχύει: Ότι και να κάνεις το R θα είναι λίγο πιο κατσίκι από το απλό, και στον κακό δρόμο θα δυσανασχετεί. Για τα φρένα συμπλήρωσε ήδη ο Sprinter.
Το αντιπαράδειγμα με το FullHD το HDready και την ''εκπομπή σήματος FullHD'' είναι τελείως άκυρο, διότι δεν στέκει καν το ίδιο σαν παράδειγμα. Ξέρεις τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαίνουν οι δύο όροι;
Σκληρές μοτοσυκλέτες έχω, χρόνια τώρα, και ΞΕΡΩ πολύ καλά, ότι εκτός ιδανικών συνθηκών, ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ θα πας πιο γρήγορα-πιο εύκολα με το μαγικό χαλί, παρά με το σκληρό. Απλά σαν λαός έχουμε την τάση για επίδειξη, και θέλουμε να έχουμε πράγματα που ΔΕΝ χρειαζόμαστε παραγματικά, για αυτό και κοιτάω μήπως, ΑΝ ΛΕΩ, ΑΝ, και είναι τέτοια περίπτωση εδώ, να σε προφυλάξω ή έστω να σε ενηρώσω: Το ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο, αυτό που μας κάνει την δουλειά μας είναι το καλύτερο.
Προσωπικά έχοντας σκληρές πλήρως ρυθμιζόμενες μοτοσυκλέτες, ήθελα μια μοτοσυκλέτα που να είναι βολική ευκολοδήγητη και σβέλτη ταυτόχρονα. Αφού προβληματίστηκα αν ΟΝΤΩΣ χρειάζομαι R ή απλό, και αφού οδήγησα ΚΑΙ τα δύο, εγώ προσωπικά κατάλαβα ότι το απλό ταιριάζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην χρήση που το προόριζα.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι η δική μου εμπειρία+Data+σκοπός χρήσης, οπότε ότι έγραψα, τα διαβάζεις, τα βάζεις σε μια γωνία του μυαλού σου, και αφού οδηγήσεις ΚΑΙ τα δύο, βγάζεις το δικό σου συμπέρασμα, βασισμένο σε δικά σου κριτήρια και που να υπηρετούν τον δικό σου σκοπό. Τον τρέχοντα σκοπό όμως, όχι το τι ''ΘΑ'' χρειαστείς.
Αυτά, και ότι και να πάρεις, καλορίζικο και καλούς δρόμους, είμαι σίγουρος θα το κατα-ευχαριστηθείς