Οι Γερνανοι ειναι <<φιλοι μας>>

Re: Οι Γερνανοι ειναι <<φιλοι μας>>  

Από: Γιωργος στις 11/03/2010 1:56 μμ.

Δηλαδή εάν φέρεις το μηχανάκι σου στο μαγαζί μου και ο μάστοράς μου κάνει μια μαλακία και τσακιστείς θα κατηγορήσεις μόνο αυτόν και όχι εμένα που ειμαι υπεύθυνος για το μαγαζί?

Από: doohan στις 11/03/2010 1:59 μμ.

...........
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:42, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Από: Barkos στις 11/03/2010 2:14 μμ.

Cpt. Haddock"Εχει, οταν λες τους γερμανους απογονούς του.

Καλό είναι να μην το πεις καταφατσα σε κανέναν γερμανό κιόλας, δεν αστειεύονται με το ονομα το οποίο έχουν σβήσει απο τα ληξιαρχεία τους

+1050 για τον Μαρκ Μαζάουερ "

θα ήθελα να τονίσω ότι ούτε εμείς αστειευόμαστε όταν μιλάνε για τα ήθη και τα έθιμα μας.
το αν θα αποκαλέσει κάποιος Χίτλερ τον κάθε γερμαναρά στη χώρα του που επί συνεχή άρθρα κακολογεί,
(με σαφώς κάποιους απώτερους σκοπούς)
είναι δικιά του δουλειά.

Και έτσι για την ιστορία, το νταχάου δεν ειναι στην αυστρία!
και έτσι πάλι για την ιστορία δεν θυμάμαι να διδάχθηκα πότε στη ιστορία ότι ήμασταν
υπο ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΚΑΤΩΧΗ.

Από: Cpt. Haddock στις 11/03/2010 4:03 μμ.

doohan"Δεν καταλαβαινω γιατι δεν πρεπει να τους το πεις καταμουτρα?Να μην θυμηθουν την ιστορια τους η να μην την μαθουν?(οι νεοτεροι γερμανοι σιγουρα οχι) "

Δοκίμασέ το

(εγώ πάντως προειδοποίησα)
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Από: Sprinter στις 11/03/2010 4:39 μμ.

Οι Γερμανοί περνάνε ακόμα φάση που ψυχιατρικά ονομάζεται άρνηση (denial). Εξόρκισαν το θέμα του Ναζισμού και εδώ και 2 γενιές έπεισαν τον εαυτό τους πως δεν ήταν αυτοί που συμμετείχαν στο έγκλημα αλλα κάποιοι κακοί, οι Ναζί. Δεν ήταν οι πατεράδες και οι παππούδες τους αλλά κάποιοι άλλοι.

Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τους Γερμανούς να μην αντιμετωπίσουν ποτέ πραγματικά και λυτρωτικά την ιστορία τους, ας όψεται ο κοινός κομμουνιστικός κίνδυνος.

Πολυ λίγοι Γερμανοί αναγνωρίζουν στην συλλογική τους νοοτροπία και συμπεριφορά κάποια στοιχεία που εξέθρεψαν και άνδρωσαν το τέρας του Ναζισμού. Και απ' αυτούς οι περισσότεροι είναι beach bums σ' εξωτικά νησιά

Ο κάπταιν έχει δίκιο αλλα αυτό δείχνει μόνο αυτό που λέω παραπάνω.

(Πρός αποφυγήν παρεξήγησης, παρόμοια θα βρώ να πώ και για τη συλλογική νοοτροπία και ιστορικη μνημη των Ελλήνων αν δοθεί η ευκαιρία. Αυτό είναι όμως άλλη συζήτηση).
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: Aris. στις 11/03/2010 8:57 μμ.

Καπετανιο εχεις ριζες απο Γερμανια ή απλα την "αγαπας" για προσωπικους λογους , αν θυμαμε καλα παντα ειχες μια ταση-αγαπη-δεος προς τα εκει.
Και τωρα ,εδω, εισαι αυτος που τους "υπερασπιζεσαι" ελαφρως .

-Νο offense ... ετσι ..I'm just sayin'
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: grgasteus στις 11/03/2010 11:40 μμ.

Cpt. Haddock"Ο Χίτλερ ήταν αυστριακός "

το οποίο μαθεύτηκε αργότερα ...
..κοίτα...δεν το έχω πάρει ακόμα, αλλά...

Από: grgasteus στις 11/03/2010 11:50 μμ.

Οι Γερμανοί μου έχουν κάνει εντύπωση που θεωρούν προάστιο της γερμανίας, την αυστρία,την πολωνία,το βέλγιο, την σλοβενία, την ολλανδία και την ίδια πλάκα μου κάνουν και για την ελλάδα.
Αυτά βέβαια ,και ας μην ψαρώνουμε, είναι μόνο σε πολιτικό επίπεδο διότι το ίδιο γινότανε και με την τουρκία και τρώγαμε τις καταδρομικές και τα ξενύχτια στις σκοπιές. Αρκεί να σας πώ οτι στην Κων\πολη με έχουν βγάλει έξω παραπάνω απο 15 πελάτες και στην Ελλάδα "ένας" ("1").
Όλα είναι πολιτική για μένα, και τα παλικάρια που πέφτουν με τα αεροπλάνα και οι αναχαιτίσεις που γίνονται. Βρέθηκε τώρα ένας Μ@Λ@Κ@Σ και το ξεκίνησε και το μπουλούκι ακολουθεί, γιατί μπουλούκι είναι σαν λαός.Οι τούρκοι είναι πιο μπεσαλίδες. Το ίδιο βλέπει κανείς και εσωτερικά, χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις να έχουν μια πιο ανθρωποκεντρική αντίληψη απο άλλες ανώτερες.

να'στε καλά και να θυμάστε οτι τα δύσκολα ΤΩΡΑ αρχίζουν. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι ! ! !

Από: Cpt. Haddock στις 12/03/2010 11:02 πμ.

Aris."Καπετανιο εχεις ριζες απο Γερμανια ή απλα την "αγαπας" για προσωπικους λογους , αν θυμαμε καλα παντα ειχες μια ταση-αγαπη-δεος προς τα εκει.
Και τωρα ,εδω, εισαι αυτος που τους "υπερασπιζεσαι" ελαφρως .

-Νο offense ... ετσι ..I'm just sayin' "

Καμία σχέση. Θεωρώ οτι ειναι λαός που έχουν καταφέρει πολλά αλλα είναι μεγάλοι στόκοι (και οι πιο κακοντυμένοι ανθρωποι - αντρες και γυναικες - στην Ευρώπη )

Η στοκαρία τους και η προσήλωσή τους σε οργανωτικές δομές τους βοήθησε να φτιαξουν μια χωρα απο πολλά μικρά κρατίδια καθώς και να την ορθοποδήσουν μετα την ισοπέδωση που οι ίδιοι επέφεραν.

Δεν μπορώ επίσης να παραγνωρίσω οτι στους τομείς μουσικής, λογοτεχνίας, φιλοσοφίας και επιστήμης προίκισαν την ανθρωπότητα με "βαριά" ονοματα που βοήθησαν τη συνολική πρόοδο. Δεν εβγαλαν πολλους ζωγραφους βέβαια (αλλα αυτό πάει στο γουστο που έλεγα πριν )

Θεωρώ οτι θα ήταν σε όφελός μας εαν προσπαθούσαμε να τους μιμηθούμε σε πολλα ζητήματα, τα οποία τους έχουν φτάσει να είναι μια μεγάλη χώρα.

Επίσης, κατανοώ την οργή ενός λαού που βλέπει οτι για χρόνια τροφοδοτεί την ΕΕ με λεφτά και οι γνωστοι "εξυπνοι" (ο νοτος της ΕΕ - όχι μονο η Ελλαδα), οχι απλά τα τρώει αλλα δίνει και ψεύτικα στοιχεία.

Το εν λόγω αρθρο εχει τις δημοσιογραφικές υπερβολές του, αλλα - δυστυχώς - έχει δίκιο σε πολλά.

Άλλωστε εγώ ειμαι (απο μικρό παιδί) αγγλόφιλος

Από: Sprinter στις 12/03/2010 11:37 πμ.

Cpt. Haddock"

Επίσης, κατανοώ την οργή ενός λαού που βλέπει οτι για χρόνια τροφοδοτεί την ΕΕ με λεφτά και οι γνωστοι "εξυπνοι" (ο νοτος της ΕΕ - όχι μονο η Ελλαδα), οχι απλά τα τρώει αλλα δίνει και ψεύτικα στοιχεία.

"

Εδώ είναι και η μεγάλη απάτη και προπαγανδα κατα την γνωμη μου (και την γνωμη πολλών που κατέχουν καλύτερα από μένα). Αλλα ας μην ανοίξουμε εδώ συζήτηση για το τι σημαίνει η ΕΕ και ειδικότερα η Ευρωζωνη για τις γερμανικές εξαγωγές, το πλεόνασμα, τον γερμανικο προστατευτισμό κλπ κλπ, όπως και ποιανού συμφέροντα κυρίως εξυπηρετεί και η ΕΚΤ και πολλές άλλες γερμανοκρατούμενες δομές της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Το Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ίσως ειναι υπεραπλούστευση αλλά σαφώς και έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Οικονομολόγοι τσακώνονται μεταξύ τους για αυτά τα θέματα αλλά τουλάχιστον υπάρχει consensus για το τι σημαίνει Ευρωζώνη όσον αφορά τα γερμανικά συμφέροντα.

Τώρα η προσωπική μου γνώμη ειναι πώς η ένταξη στην Ευρωζώνη (με τους όρους τους Μάαστριχτ και της Λισαβώνας) μόνο τις πραγματικές οικονομίες των χωρών του Νότου δεν ωφέλησε (δηλαδή ασπάζομαι την Αγγλοσαξωνική σχολή της οικονομικής σκέψης) αλλά την αλήθεια θα την βρούνε οι ιστορικοί του μέλλοντος.

Και όλα αυτά πέρα κα πάνω από τις οποιες επιπλέον στρεβλώσεις του 'ανίκανου δημοσίου', των ΄απατεώνων πολιτικών' κλπ κλπ. Πέρα και πίσω από όλα αυτά μπαινει το θέμα του κατά πόσον οι οικονομίες των χωρών του Νότου θα μπορούσαν ποτέ να είναι ανταγωνιστικές υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που επέβαλλαν οι συμφωνίες που ανέφερα παραπάνω.

Προσωπικά πάντως ώς ιδιωτικός μισθωτός καλό δεν είδα από την ημέρα της ένταξης στο Ευρώ και νομίζω το αυτό μπορούν να ισχυριστούν όλοι όσοι βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση με εμένα (πλήν των τραπεζικών καπταιν μαι κάπταιν, αλλα μην ανησυχείς θα σας ερθει τώρα μαζεμμένο το σκατό..).

Ας φάμε τώρα όλοι μαζί μια 'internal devaluation' (μια και έιμαστε δεμένοι με νόμισμα που ταιριάζει σ' αλλους κι όχι σε μάς), που θα κρατησει άγνωστο πόσο με αμφίβολα αποτελέσματα και αν θέλουμε να δούμε πώς θα ήμαστε σε κάνα-δυό χρόνια αν δεν αλλάξει κάτι στη δομή της Ευρωζωνης αλλα παρόλα αυτά παραμείνουμε μεσα στην αγκαλιά του λύκου, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι γίνεται τώρα στη Λεττονία.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Από: Cpt. Haddock στις 12/03/2010 μεσημέρι

Sprinter"Προσωπικά πάντως ώς ιδιωτικός μισθωτός καλό δεν είδα από την ημέρα της ένταξης στο Ευρώ και νομίζω το αυτό μπορούν να ισχυριστούν όλοι όσοι βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση με εμένα (πλήν των τραπεζικών καπταιν μαι κάπταιν, αλλα μην ανησυχείς θα σας ερθει τώρα μαζεμμένο το σκατό..)."

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ενας τραπεζικός σε ιδιωτική (ξενη) τραπεζα διαφέρει απο εναν μισθωτό;

Ετοιμάζομαι φετος για την 3η σε 8 χρονια μηδενική αυξηση

Το πρόβλημα της ΕΕ εξ' αρχής ειναι οτι ΔΕΝ έγινε πολιτική ένωση οπως θα έπρεπε, αλλα ουτε και οικονομική. Εγινε μονο νομισματική, με στρεβλους και ακαμπτους κανονισμους (βασισμένους στο σκληρό μαρκο) και τα αποτελέσματα τα βλεπουμε όλοι μας

Ειδικά χώρες σαν την Ελλαδα που δεν έχουν ανταγωνιστικότητα, παραγωγή, εξαγωγές

Από: Sprinter στις 12/03/2010 12:14 μμ.

Cpt. Haddock"
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ενας τραπεζικός σε ιδιωτική (ξενη) τραπεζα διαφέρει απο εναν μισθωτό;

Ετοιμάζομαι φετος για την 3η σε 8 χρονια μηδενική αυξηση

Το πρόβλημα της ΕΕ εξ' αρχής ειναι οτι ΔΕΝ έγινε πολιτική ένωση οπως θα έπρεπε, αλλα ουτε και οικονομική. Εγινε μονο νομισματική, με στρεβλους και ακαμπτους κανονισμους (βασισμένους στο σκληρό μαρκο) και τα αποτελέσματα τα βλεπουμε όλοι μας

Ειδικά χώρες σαν την Ελλαδα που δεν έχουν ανταγωνιστικότητα, παραγωγή, εξαγωγές"

Για το πρώτο που λές απλώς ή εμπειρία μου 'σερβίροντας' τον χώρο. Ομολογώ πώς έφυγα από το χώρο το 2005 αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε έτσι ήτανε.

Για τα άλλα που λές, όπως καταλαβαίνεις, συμφωνώ απολύτως.

Να και ένα εύκολο αρθράκι με αφορμή την πρόταση των Γερμανών για 'European Monetary Fund':
http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters ... llacy.html

Από: fpapad στις 16/03/2010 9:38 πμ.

Ωραία όλα αυτά.
Έχετε γεμίσει δύο σελίδες με απόψεις αλλά τελικά αυτοί οι

Γερ ν ανοί

ποιοι είναι ?????? που είναι και φίλοι μας. . . . . . . . . .

Δεν μπορώ τώρα.... !!!! είμαι στο forum . . .

Από: grgasteus στις 16/03/2010 12:47 μμ.

....στον κόρφο μας . . .

Από: toumpanos στις 12/04/2010 3:55 μμ.

Aυτό το topic που ανοίξατε σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα κύριοι... Έχουμε γίνει πλέον ο χειρότερος λαός στα πάντα!! Πουθενά δεν εξυπηρετήσαι κ με κανέναν δεν βγάζεις άκρη!! Όλοι στον δρόμο κυκλοφορούν με νεύρα κ με το παραμικρό σκοτώνεσαι!! Στην χώρα αυτή επικρατούσε-εί ένα απέραντο μπάχαλο-χάος όπου ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει δίχως να τον ενδιαφέρει ο διπλανός του.. Ας κάνει ο κάθε λαός την αυτοκριτική του κ την αυτοκάθαρση του κ μετά να κρίνει τον άλλον! Οι γερμαναράδες δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι έχουν γραφτεί στην ιστορία ως οι χειρότεροι εγκληματίες κ κτήνη όλων των εποχών. Αυτό όμως παλιά. Ο Έλληνας με το δαιμόνιο που τον διακατείχε κ την ευφυια του δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Όποια πέτρα κ να σηκώσεις απο΄κάτω, έχει ελληνικά!! Και αυτό όμως παλιά... Έχω φτάσει πλέον σε σημείο να μην αντέχω να ζω στην πατρίδα μου.. Έχω κουραστεί να βλέπω κλέφτες πολιτικούς να βγαίνουν στο γυαλί κ να με κοροδεύουν κιόλας κ να με βάζουν με πρόστυχους κ ανήθικους τρόπους να πληρώσω εγώ τα σπασμένα κ κανείς από αυτούς να μην τιμωρείται.!!!!!! Ενώ εγώ μπαίνω μέσα για μια πιστωτική κ λίγα ευρώ που αδυνατώ να πληρώσω... Γιατί..??????????????? Αφήστε το παιδιά μην ψάχνετε την άκρη του νήματος.. θα ξαναβγείτε στην αρχή. Αυτή η χώρα πέθανε..