Sprinter"Thanks για το report. Αλλά με μπέρδεψες λίγο. Καλά για τη διάρκεια ζωής. Αλλα για τη συμπεριφορά και το κράτημα σε σχέση με τα Rosso με μπερδεύει. Τα Rosso είναι δύο κατηγορίες πιό σπορ υποτίθεται στην γκάμα της Πιρέλλι. Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η αίσθησή σου σε σύγκριση. Βεβαίως ή αυξημενη αίσθηση σταθεροτητας στη ευθεία είναι λίγο πολύ αναμενόμενη από ενα τουριστικό σε σχέση με ενα σπορ λάστιχο αλλά η συμεριφορά στη στροφή και το κράτημα θέλει λιγο εξήγηση."
Επίτηδες απέφυγα να κάνω σύγκριση μεταξύ των ROSSO και των ANGEL ακριβώς γιατί ανήκουν σε δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες, με εντελώς διαφορετικούς στόχους για κάθε ελαστικό. Πέρα από το προφανές, που κατά τη γνώμη μου είναι η σταθερότητα στην ευθεία (υπέρ του ANGEL), η διαφορά στις στροφές έχει περισσότερο να κάνει με τον σχεδιασμό της κορώνας των δύο ελαστικών.
Η "αίσθηση" που μου έδινε το ROSSO, ήταν η μεγάλη προθυμία να "πέσει", δηλαδή, να πλαγιάσει η μοτοσυκλέτα (γρήγορη κορώνα). Αυτό ήταν εξαιρετικό για το κλειστό στροφιλίκι, ή όταν τα λάστιχα ήταν ζεστά και μπορούσα να πλαγιάσω πολύ την μοτοσυκλέτα, πιέζοντας τα φρένα στην είσοδο της στροφής και ανοίγοντας νωρίτερα το γκάζι στην έξοδο. Στην πόλη, ή ακόμη και σε παρατεταμένες στροφές, όπου η κλίση της μοτοσυκλέτας δεν ήταν μεγάλη, υπήρχε μια ασάφεια, ή αλλιώς η μοτοσυκλέτα δεν ήταν απολύτως σταθερή - βιδωμένη όπως με τα ANGEL.
Αντίθετα, με τα ANGEL, η αίσθηση που έχω είναι ότι επιλέγω την κλίση και η μοτοσυκλέτα παραμένει σταθερή, χωρίς να θέλει να "πέσει" παραπάνω, χωρίς όμως και να αποφεύγει να το κάνει (αργή κορώνα). Θέλω να καταλήξω στο ότι τα ROSSO θα ταίριαζαν καλύτερα σε χρήση πίστας, ή σε μηχανή με λιγότερα κιλά και χαμηλότερο κέντρο βάρους από το tiger, ενώ αντίθετα, τα ANGEL λειτουργούν υποδειγματικά στην καθημερινή μετακίνηση και πραγματικά εκπληκτικά (για τον χαρακτήρα τους) στις ορεινές διαδρομές και στην εθνική.
Sprinter"Αν βρίσκεις τα Angel ανώτερα σε κρατήματα 2 τινα συμβαίνουν (το ενα ή και τα δύο). 1. Το στύλ σου ταιριάζει περισσότερο με τουριστικό λάστιχο πολύ ομαλής κορώνας 2. Επαθες αυτό που παθαίνουμε όλοι όταν αλλάζουμε ενα παλιό λάστιχο: το καινούργιο μας φαίνεται μαγικό σε σχέση με το φθαρμένο / ξεραμένο / σκονισμένο παλιό και είναι δύσκολο να κάνουμε σύγκριση με το πώς είταν καινούργιο."
Το πρώτο πιστεύω πως το απαντάω παραπάνω. Το δεύτερο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ισχύει, από την στιγμή που τα ROSSO τα κράτησα για λιγότερο από έξι μήνες, για 9000 χλμ. Δεν θεωρώ όμως τα ANGEL ανώτερα σε κρατήματα από τα ROSSO. Αυτό που προσπαθώ να πω (και ίσως να μην το καταφέρνω
) είναι πως τα ANGEL είναι καλύτερα σε κάποιους τομείς από τα ROSSO (πόλη, εθνική), ενώ δεν υστερούν ιδιαίτερα στα κομμάτια που τα ROSSO είναι κορυφαία (κλειστό στροφιλίκι και πίστα).
Sprinter"Για εξήγα λίγο περισσότερο..γιατί προχωράει μεν η τεχνολογία αλλά στα θαύματα (κορυφαίο κράτημα, συμπεριφορά ΚΑΙ φοβερή αντοχή) δύσκολα πιστεύω...
(PS. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι λές για τα Metzeler, πάντως Pirelli - Metzeler είναι η ίδια εταιρεία και φαντάζομαι μοιράζονται τεχνολογίες. Η ζώνη 0 μοιρών που διαφημίζει το Angel χρησιμοποιείται στα Metz χρόνια - βλέπε Μ3)."
Αν καταφέρουν και βγάλουν 15000 χλμ τα ANGEL χωρίς να μειωθεί η απόδοσή τους δραματικά, τότε μιλάμε για ΘΑΥΜΑ! Η αναφορά που έκανα στην Pirelli και την Metzeler, έχει να κάνει ακριβώς με την προηγούμενη πρόταση. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως η Pirelli κατάφερε να συνδυάσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά (κράτημα - συμπεριφορά) με την μεγάλη διάρκεια ζωής του ελαστικού (χαρακτηριστικό των Metzeler) και πιστεύω πως οι Ιταλοί αξιοποίησαν στο έπακρο τα οφέλη της εξαγοράς! Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς ότι τα ANGEL και τα Ζ6 interact, έχουν πολλά κοινά σημεία.
Εύχομαι να ξεκαθάρισα κάπως τα πράγματα, αν όχι, έδω είμαστε...
ΥΓ: Η συμπεριφορά τους στην βροχή είναι απλά ΑΨΟΓΗ!