Re: Θα αγοράζατε αυτόματο; ¶
Από: psilo_paidi στις 10/01/2011 5:04 μμ.
Από: psilo_paidi στις 10/01/2011 5:04 μμ.
Από: Sprinter στις 10/01/2011 5:14 μμ.
psilo_paidi"Ακόμα δεν έχω διαβάσει ένα πλεονέκτημα του συμβατικού κιβωτίου απέναντι στο dct "
Από: Polymhxanos στις 10/01/2011 5:28 μμ.
Από: Sprinter στις 10/01/2011 5:37 μμ.
Polymhxanos"Sprinter μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια.
Προβλήματα των συμβατικών, και πλεονεκτήματα των DCT αναφέρθηκαν από εμένα.
Πλεονεκτήματα DCT: Ταχύτατες (σε msec) και ομαλότατες αλλαγές (χωρίς να διαταράσεται σχεδόν καθόλου η αδράνεια της μοτό, κάτι ΑΔΥΝΑΤΟ με τα συμβατικά), απαλλαγή του οδηγού από την έγνοια της αλλαγής ταχύτητας οπότε και αφοσιώνεται καλύτερα σε φρένα-γραμμές ή απλά ευκολία, αξιοπιστία.
Μειονεκτήματα συμβατικών: Όλα τα παραπάνω...αντίστροφα.
Πλεονεκτήματα συμβατικών: Ουσιαστικά ΚΑΝΕΝΑ. Απλά είναι κατεστημένο στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού.
"
Από: Polymhxanos στις 10/01/2011 5:51 μμ.
Από: Sprinter στις 10/01/2011 6:03 μμ.
Polymhxanos"Kαι όμως επαναλαβανεσαι αφού εκ των πραγμάτων ρωτάς πράγματα που ήδη ανέφερα.
Το ποιό είναι καλύτερο, σε τεχνικές λύσεις, δεν είναι θέμα τι νομίζω εγώ ή εσύ ή κάποιος που θεωρεί για αίτιο του πηδήματος την αναπαραγωγή. Το καλύτερο είναι καλύτερο ασχέτως παρατηρητή. Και μόνο που βάζεις το ''νομίζω ότι διαφωνώ'' δείχνει λανθασμένη λογική.
Οι αλλαγές ταχυτήτων σε σειριακό μοτό, γίνονται σε 1 sec. Άιντε αν είσαι πολύ συγκεντρωμένος σε μισό sec. Αν έχεις μαζί να φρενάρεις-στρίψεις, οπότε πρέπει να κάνεις και τέλεια την αλλαγή μην τυχόν και μπλοκάρεις το πίσω μέρος, τρέχα-γύρευε. Ούτε υπάρχει σύγκριση με το π.χ. 87msec που κάνει το DCT στο VFR, οπότε αριθμητικά-ξεαριθμητικά, νομίζεις-νομίζει-νομίζουμε, σε χρόνο γύρου θες, σε ευκολία θες, σε καθημερινή χρήση θες, το συμβατικό έχει ΗΔΗ πάει περίπατο μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο.
Α, και στα παραπάνω συγκρίνω σειριακό συμβατικό μοτό, με κατά Honda μοτο DCT, μην βάζεις άλλες περιπτώσεις στα λόγια μου.
Και φυσικά η ευχαρίστηση της οδήγησης, είναι πολλά πράγματα, που έχουν να κάνουν ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ, όχι με το ΜΗΧΑΝΗΜΑ. Το αν αλλάζεις ταχύτητες εσύ ή το μηχάνημα, προφανώς ΔΕΝ είναι από αυτές. Αντιπαράδειγμα: Η χειροκίνητη αντλία λαδιού των πρώτων οχημάτων. Με την λογική σου, κι αυτό ''ευχαρίστηση της οδήγησης'' θα έπρεπε να είναι... Δεν είναι όμως, και κανένας σήμερα δεν παραπονιέται που η αντλία λαδιού στο μοτέρ, είναι πράγμα του...μοτέρ."
Από: mixalakis στις 10/01/2011 6:38 μμ.
Από: psilo_paidi στις 10/01/2011 9 μμ.
Από: bekris στις 10/01/2011 9:02 μμ.
Από: tharis στις 10/01/2011 9:04 μμ.
psilo_paidi"φαντάζομαι από τώρα κόντρα σε φανάρι συμβατικού με dct στο μέλλον ...
ο συμβατικός εννοείται μένει πίσω λόγω των αλλαγών
και μετά κάνει μπαντιές και σούζες για οδηγική απόλαυση και αίσθηση...... "
Από: Sprinter στις 10/01/2011 9:11 μμ.
psilo_paidi"φαντάζομαι από τώρα κόντρα σε φανάρι συμβατικού με dct στο μέλλον ...
ο συμβατικός εννοείται μένει πίσω λόγω των αλλαγών
και μετά κάνει μπαντιές και σούζες για οδηγική απόλαυση και αίσθηση...... "
Από: Polymhxanos στις 10/01/2011 9:24 μμ.
Sprinter"Δεν βρίσκω value σε αυτο το πράγμα ακόμα κι αν δεν συνυπολογίσω την όποια μείωση της αίσθησης ελέγχου. Θα το έπαιρνα ευχαρίστως για αμάξι, όχι για μηχανή. Εσύ να το πάρεις αμα σ' αρέσει."
Από: black_power στις 10/01/2011 9:27 μμ.
Από: Sprinter στις 10/01/2011 9:42 μμ.
Polymhxanos"Sprinter"Δεν βρίσκω value σε αυτο το πράγμα ακόμα κι αν δεν συνυπολογίσω την όποια μείωση της αίσθησης ελέγχου. Θα το έπαιρνα ευχαρίστως για αμάξι, όχι για μηχανή. Εσύ να το πάρεις αμα σ' αρέσει."
Α, τώρα πιάσαμε την θεωρία ''εμένα έτσι μου φαίνεται''.
Για θυμήσου λίγο τι έγραφες, στο παιδί για το Speed triple με το ''εμένα μου φαίνεται ακριβό''.
Δάσκαλε που δίδασκες το λένε αυτό;
Τέσπα.
Τα της μηχανής ωφείλει να τα χειρίζεται η μηχανή. Τα του ανθρώπου ο άνθρωπος. Όταν ο άνθρωπος, κάνει την δουλειά της μηχανής, αυτό δεν είναι ''οδηγική ευχαρίστηση'', είναι ανεπαρκής τεχνική διάταξη. Μπορεί να ανεχόμαστε μια ανεπαρκή τεχνική διάταξη 80 χρόνια, και να την έχουμε συνηθίσει, αλλά παραμένει εννοιολογικά ανεπαρκής τεχνική διάταξη.
Κατά τα άλλα οι κουβεντούλες τύπου ''εμένα οι αλλαγές ταχυτήτων μου φαίνονται οδηγική ευχαρίστηση'' είναι αυτό που έγραψα και πριν στην διευκρίνηση: περί ορέξεως, ουδείς λόγος.
Διαφορετικά, ουουουου, ένα σωρό άλλα πράγματα κάνει η μηχανή μόνη της, δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς -λογικός- άνθρωπος, για ''στέρηση ελέγχου'' και ''μείωση οδηγικού ενδιαφέροντος''.
Κινεί το λάδι στο εσωτερικό μόνη της, ρυθμίζει την πίεση λαδιού μόνη της, ρυθμίζει την πίεση καυσίμου μόνη της, ανοιγοκλείνει το κύκλωμα ψύξης μόνη της, ανοιγοκλείνει το βεντιλατέρ μόνη της, τεντώνει καδένα εκκεντροφόρων μόνη της, ανοιγοκλείνει βαλβίδες μόνη της, ανοιγοκλείνει το κύκλωμα που δίνει ρεύμα στα μπουζί μόνη της, ρυθμίζει αναλογία καυσίμου αέρα μόνη της, ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ''ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ''; Άμα ας πούμε ξεμένει από λάδι το μοτέρ, να καίγεται και να δημιουργεί ενδιαφέρον στην ζωή του αναβάτη για την επισκευή του, αλλά άμα δεν ξεμένει να έχει την ικανοποίηση ο οδηγός ότι ΝΑ πέτυχε το λάδωμα, το έκανε καλα....
Ημαρτον..."