Re: ΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΟΝΙΩΝ
¶
Από: gpal στις 12/09/2011 9:28 μμ.
Ας πω και εγώ τη γνώμη μου, τη δικηγορική, μιας και κάνω αυτή τη δουλειά.
Νομίζω ότι σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει μια επιστολή την οποία θα υπογράφουν ονομαστικά οι κάτοχοι Τ, είχαν δεν είχαν πρόβλημα, με την οποία θα ζητάμε από τον εισαγωγέα και την Τ να πάρουν θέση με το θέμα των πιστονιών.
Απ'ότι έχω διαβάσει και ξέρω η στάση της Τ είναι 1) κακή ποιότητα βενζίνης στην Ελλάδα 2) Βάλτε 100άρα ή 3) αλλαγή προγράμματος 91 RON.
Πιθανολογώ ότι την ίδια στάση πλέον θα τηρήσει γιατί είναι σε βάρος της να αλλάξει.
Τώρα σε περίπτωση προβλήματος με πιστόνια, πόσω μάλλον για 2η φορά, ακόμη και εκτός εγγύησης, πρόκειται για ουσιώδες ελάττωμα , άλλως έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων του προϊόντος, που δικαιολογεί αποζημίωση και σε κάποιες περιπτώσεις και αντικατάσταση. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να απαιτήσει αναστροφή της πωλήσεως δηλαδή πίσω το μηχανάκι και επιστροφή χρημάτων.
Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα παραπάνω σημαίνουν κόστος και χρόνο (2 χρόνια στο νερό μέχρι να βγεί απόφαση). Το κύριο επιχείρημα πάντως κατά τη γνώμη μου είναι η εμφάνιση της συγκεκριμένης βλάβης κατ'επανάληψη που σημαίνει κακοτεχνία. Είναι δε πιθανόν το Δικαστήριο να διατάξει πραγματογνωμοσύνη δηλαδή να ορίσει ειδικό να αποδώσει σε τι οφείλεται η συγκεκριμένη βλάβη (κακή χρήση όπως πιθανότατα θα ισχυριστεί η Τ, κακή βενζίνα οπότε δεν φταίει η Τ, η κακή κατασκευή- συναρμολόγηση- υλικά οπότε φταίει η Τ).
Εάν θέλετε τη γνώμη μου: Πιστεύω ότι πολύ μεγάλη πίεση θα αισθανθεί η Τ εάν δημοσιευθούν τα παράπονα πέραν του Forum στον ειδικό τύπο, εκεί πραγματικά τους τσούζει γιατί βλέπουν να αμαυρώνεται η εικόνα τους.
Αυτά τα ολίγα.
Είμαι κοντά στα παιδιά που είχαν την ατυχία να τους σπάσουν τα πιστόνια.
Πάνω απ'όλα προσοχή στους μ@λ@κες στο δρόμο.