Γεια σας,Triumphants!

Γεια σας,Triumphants!  

Από: lleonidas στις 10/10/2010 5:37 μμ.

Καλησπέρα σε όλες/όλους!Λοιπόν,έχουμε κ λέμε:Νέος οδηγός αλλά όχι νέος σε ηλικία(είμαι σχεδόν 31),είπα να μπω στον κόσμο του δίτροχου πριν από κάποιους μήνες βγάζοντας δίπλωμα κ αποκτώντας αμέσως ένα καινούριο beverly 300 tourer.Όπως σωστά με συμβούλευαν κάποιοι μηχανόβιοι τότε,σύντομα θα κολλήσω το ''μικρόβιο'' κ θα αναζητήσω κάτι μεγαλύτερο κ δυνατότερο κ να που ήρθε η ώρα!
Έχω αποφασίσει ότι θα το πουλήσω κ θα πάω σε κανονική μηχανή αλλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει απόλυτα αν αυτή θα είναι η vstrom 650 ή η tiger 1050.Γνωρίζω φυσικά ότι λίγα κοινά έχουν μεταξύ τους(ιδίως στο κομμάτι κυβικών κ τιμής) αλλά εμένα αυτές οι δύο μου αρέσουν εμφανισιακά κ μάλλον εκεί θα καταλήξω στο τέλος,έχοντας υπόψη αρκετά από τα πλεονεκτήματα κ τα μειονεκτήματα της καθεμίας κ βέβαια τις δικές μου απαιτήσεις που είναι κυρίως μέσα στην πόλη αλλά κ ταξίδια όποτε αυτό είναι εφικτό.Αυτά για αρχή!

Re: Γεια σας,Triumphants!  

Από: doohan στις 10/10/2010 6:07 μμ.

.........
[size=200:29gvu26k]ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:45, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Από: lleonidas στις 10/10/2010 7:30 μμ.

Ευχαριστώ,doohan!Όντως,δε μετράει μόνο η εμφάνιση,αυτό είναι σίγουρο.Απλά το τιγράκι είναι τόσο όμορφο που μου αρέσει πολύ κ ξέρω ότι θα το χαίρομαι κ μόνο που θα το θαυμάζω.Δεν παρασύρομαι φυσικά από τον ''έρωτα'',δεν είμαι τόσο μικρός πλέον.Προσπαθώ να σταθμίσω τις ανάγκες μου κ θέλω οπωσδήποτε να το οδηγήσω σύντομα κ όχι μόνο μια φορά.
Με απασχολεί αρκετά αυτό που είπες για τη μετάβαση από ένα scooter σε μια χιλιάρα.Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κανόνας γι'αυτό που πάω να ρωτήσω γιατί κάθε αναβάτης είναι διαφορετική περίπτωση,αλλά σε γενικές γραμμές θεωρείς ότι η tiger θα με δυσκολέψει πολύ κ ότι είναι ακατάλληλη για έναν αρχάριο σχετικά οδηγό;

Από: tharis στις 10/10/2010 7:44 μμ.

Γεια σου Λεωνιδα

Το βαρος (σε συνδιασμο και με το υψος) μιας μηχανης πιστευω ειναι αυτο που δυσκολευει εναν νεο οδηγο και οχι τοσο η δυναμη και τα κυβικα της. Να προσεχεις με τις μανουβρες στην αρχη.

Με το καλο το καινουργιο οτι κι αν ειναι !!
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: lleonidas στις 10/10/2010 8:10 μμ.

Thanks tharis!
Γι'αυτό κ περιμένω να την τεστάρω για να δω πόσο ταιριάζουμε με την κούκλα!
Πάντως το βάρος της απ'ότι διαβάζω είναι κοντά στα 200 κιλά.Μια χαρά δηλαδή.Παίζει ρόλο φυσικά κ το στήσιμό της.Όσο για το ύψος,είμαι κοντά στο 1.92 κ πιστεύω ότι το δικό της ύψος δε θα με προβληματίσει...

Από: mixalakis στις 10/10/2010 8:11 μμ.

Νομίζω πως δεν είναι πολύ συνετή επιλογή από το σκούτερ να πάει κανείς σε tiger 1050. Δοκίμασε με ένα μεταχειρισμένο στρώμα πρώτα και αν σε 6 μήνες το έχεις βαρεθεί και δεν σε καλύπτει, πας σε τίγρη.

Από: lleonidas στις 10/10/2010 8:18 μμ.

Mixalakis,thanks για τη συμβουλή,αν κ με απογοητεύεις λίγο.
Τη λαμβάνω σοβαρά υπόψη γιατί βλέπω ότι είσαι κάτοχος tiger.Αν έχεις την καλοσύνη,μπορείς να αναφέρεις 2-3 συγκεκριμένα πράγματα που θα έπρεπε να λειτουργούν αποτρεπτικά;

Από: mixalakis στις 10/10/2010 9:03 μμ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύω, απλά να σου πω μερικά πράγματα και να αποφασίσεις.

Βασικό στοιχείο είναι το για ποια χρήση θες το μηχανάκι. Αν σκοπεύεις να κινείσαι κυρίως στην πόλη τότε κράτα και το σκούτερ (αν μπορείς φυσικά).

Κατά τα άλλα τα προβλήματα είναι αυτά που είπαν τα παιδιά. Το ύψος περισσότερο. Μπορεί να είσαι 1.92 και να πατάς καλά, αλλά στην καθημερινή μετακίνηση αυτό δεν φτάνει. Σε επιτόπιους ελιγμούς, στην κίνηση με πολύ λίγα χιλιόμετρα κτλ, το υψηλό κέντρο βάρους δυσκολεύει τις κινήσεις. Βέβαια είναι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις από τα άλλα χιλιάρια (ίσως και από το στρώμα ), αλλά ούτως ή άλλως ούτε αυτά κάνουν για την πόλη.

Από εκεί και πέρα το μηχανάκι είναι πολύ δυνατό και θέλει κάποια εξοικείωση με το άνοιγμα του γκαζιού, ειδικά στους ελληνικούς δρόμους. Αν από το σκούτερ των 300 κ.ε. καβαλήσεις το tiger και ανοίξεις το γκάζι ...

Από: Sprinter στις 10/10/2010 9:06 μμ.

lleonidas".Αν έχεις την καλοσύνη,μπορείς να αναφέρεις 2-3 συγκεκριμένα πράγματα που θα έπρεπε να λειτουργούν αποτρεπτικά;"

Πρώτο-πρώτο το ότι ρωτάς αυτές τις ερωτήσεις..... Πάρε μια μεταχειρισμένη μηχανή μεσαίου κυβισμού πρώτα και βλέπεις μετά τι θέλεις (υποθέτω πως η μόνη σου ουσιαστικά εμπειρία είναι το σκούτερ).
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: johnygalan στις 10/10/2010 10:49 μμ.

Καλώς ήρθες φίλε Λεωνίδα

mixalakis"
Νομίζω πως δεν είναι πολύ συνετή επιλογή από το σκούτερ να πάει κανείς σε tiger 1050. Δοκίμασε με ένα μεταχειρισμένο στρώμα πρώτα και αν σε 6 μήνες το έχεις βαρεθεί και δεν σε καλύπτει, πας σε τίγρη."

+ 1050 συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχαλάκη
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

Από: tooljim13 στις 10/10/2010 10:57 μμ.

lleonidas..

Για να απαντήσω στο ερώτημα περί ακαταλληλότητας για αρχάριο οδηγό θα σου πώ πως καβάλησα πρώτη φορά το tiger πριν 5 μήνες προερχόμενος κατευθείαν απο χαμηλού κυβισμού ανωμάλου(50,125,ένα χρόνο το κάθε μηχανάκι) πάνω στα οποία έμαθα πολύ καλά τον συμπλέκτη.Συμβουλή μου είναι να είχες κάνει ή να κάνεις κάτι αντίστοιχο για να έχεις λίγο παραπάνω ευχέρια στο σταμάτα-ξεκίνα και τις αλλαγές γιατί με το μονόγκαζο το beverly δεν μπορώ να ξέρω κατα πόσο "το'χεις" όσων αφορά τον συμπλέκτη...αλλά και να μην το κάνεις δεν τρέχει και κάτι,απλά στην αρχή θα βάζεις την ταχύτητά σου,δε θα δίνεις καθόλου γκάζι και θα αφήνεις σιγά σιγά συμπλέκτη για να ξεκινήσει μέχρι να τη μάθεις λίγο καλύτερα..Θεωρώ πως δεν είναι δύστροπη μηχανή και μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα μέσω αυτής..

Επίσης,επειδή ανέφερες πως η 2η επιλογή σου είναι το V-Strom προσωπικά θα σε συμβούλευα πως αν και χαμηλοτέρου κυβισμού είναι πολύ πιο γουμαροειδές μηχανάκι σε σύγκριση με τον τίγρη(έχω πάρει κανα 2 βολτίτσες V-Strom φίλου,γι'αυτό και στο λέω)..

Αυτά απο μένα..Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι και οι 2,ότι κι αν πάρεις....

Υ.Γ Γιατί δύο λ στο lleonidas???Σου ξέφυγε???

Από: tharis στις 10/10/2010 11:38 μμ.

Γενικα πιστευω, οτι μηχανη και να καβαλησει καποιος μπορει ευκολα να την οδηγησει αν πιστευει στον εαυτο του οτι μπορει να το κανει. Στην χειροτερη περιπτωση απλα θα αργησει λιγο περισσοτερο να αποκτησει την ανεση και την εμπιστοσυνη για τη μηχανη του που χρειαζεται για πιο γρηγορη οδηγηση. Παρολα αυτα αν εχεις αμφιβολιες για το αν ειναι πολλα τα κυβικα για σενα κτλ, οπως ειπε και ο sprinter καλυτερα ξεκινα με κατι μικροτερο.

Ολα αυτα ομως για βολτες, ταξιδακια κτλ.. γνωμη μου ΟΧΙ για την πολη, ειδικα αν δεν εχεις μερικα χρονια εμπειρια εκει μεσα με οποιοδηποτε μηχανακι. Εκει τα πραγματα ειναι λιγο πιο δυσκολα για αυτα τα ψηλα, βαρια θηρια λογω της πολυ κακης ασφαλτου.. (το ABS βοηθαει πολυ σ αυτη την περιπτωση). Γι αυτο κρατα και το scooter σου και πιστεψε με θα το ευχαριστιεσαι περισσοτερο απο τον τιγρη μεσα στην πολη ..

ΥΓ δε μας ειπες βεβαια και απο που εισαι .. (?)

Αυτο παλι το παραμυθι .. "εμαθα συμπλεκτη απο το ταδε μηχανακι" τι ειναι ?? Λες και ο συμπλεκτης ειναι κανενα επικινδυνο αξεσουαρ που δινει στιγμιαια 400 αλογα στον τροχο Αυτοκινητο δλδ πως οδηγατε? και κει δυσκολευτικατε στην αρχη ??
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: chris34 στις 11/10/2010 11:02 πμ.

Λευκος Τιγρης!!see you................

Από: Γιωργος στις 11/10/2010 11:50 πμ.

Καλώς το νέο παιδί

Από: ATN PANOS στις 11/10/2010 7:35 μμ.

καλως ηρθες και καλα χιλιομετρα οταν το παρεις.

θα συμφωνησω στα περισοτερα με το φιλο tharis

τα σημερινα μηχανακια ειναι πολυ ευκολοδηγητα.
και αναμεσα σε αυτα τα 2 που προτινεις οι διαφορες ειναι ελαχιστες σε ηρεμη οδηγηση.

με τον καιρο θα ερθει και η πειρα και θα μπορεις να εκμεταλευτεις τις εξτρα δυνατοτητες του τιγρη.

φυσικα ολα αυτα αν εχεςι συνεση, και τον απαραιτητο σεβασμο στο οχημα που οδηγας.
αλλιως οτι και να παρεις, την ιδια ζημια μπορει να σου κανει.
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.