Re: επιλογη κρανους για street μοτοσυκλετα..
¶
Από: acratosa στις 19/01/2011 12:35 πμ.
να προσθέσω κι εγω μια αποψη. Το θεμα με απασχολησε προσφατα. Βασική προτεραιότητά μου ήταν η ασφάλεια, η επιλογή κράνους από εγνωσμένης αξίας εταιρία (λογω μικρής εμπειρίας στο χώρο,ειπα να παιξω safe!), το κόστος και τελος το όποιο αισθητικό αποτέλεσμα:
Το γενικό συμπέρασμα ειναι, φιλε μου, ότι πρεπει να δοκιμασεις ΟΣΟ περισσότερα κράνη μπορείς!! Το καθε κεφαλι ειναι διαφορετικό!Το συμπέρανα αυτό όταν τα καταπληκτικά -κατα τ'αλλα- SHOE XR και τα απρόσμενα ομορφα και ευχρηστα AGV (το AGV Stealth ειναι το μονο full-face -πλην SCHUBERT-με εσωτ. ζελατινα για τον ήλιο!) εχουν 2 γ*^@$*..ενα εξογκωματα όπου εβρισσε το κεφαλι μου!("Ο Κεφαλας ξαναχτυπά!")
- ARAI: από το παλαιότερο CHASER μέχρι τα νεα μοντελα QUANTUM, μιλαμε για την καλυτερη εφαρμογή που ενιωσα σε κεφαλι.. Μη πρακτικα λογω μη αποσπωμενης επενδυσης, και βεβαια ακριβα..
- SCHUBERT: βαρια, ακομψα, αλλα ασφαλεστατα κατα γενική παραδοχη..
- VEMAR: Η απιστευτη εκπληξη!Η πιο ομορφη αισθηση υλικου επενδυσης, βελουδο σκετο, εκπληκτικη εσωτ. μυρωδια., Value-for-money!!
- CABERG: Ειχα και ηθελα να αλλαξω μαρκα..Απολυτα ικανοποιημενος μεχρι σημερα. Μαλιστα το RHYNO Που ειχα εδω κ 2 χρονια, βγηκε από τρακαρισμα -με πλήρη κυβίστηση (κοιν.τουμ)- αθικτο επι της ουσιας (2 γραντζουνιες, σπασιμο ζελατινας)
- AIROH, MARUSHIN, SHARK, SCORPION: Δοκιμασα επιφυλακτικα κυρίως διότι δεν ηξερα τοσο τις μαρκες και δεν μου αρεσε καθολου η ασιθηση εσωτερικα, ουτε η εξωτ. αισθητικα..
Αγορασα το X-LITE 701 FLAIR (μαυρο). Ελαφρυ, ασφαλες, ομορφο, με αξεσουαρ (αντιθαμβωτικη ζελατινα, επαρκη αριθμο αεραγωγων, κλειδωμα ζελατινας)και νομιζω σε καλή τιμη για το ονομα που εχει (350 ευρω απο τον ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, Λεωφ. Βουλιαγμενης, διπλα στη σταση τραμ). Στις μεχρι τωρα βολτες με τον Τιγρη και σε ταχυτητες μεχρι 160 χλμ/ω, το βρισκω και αθορυβο, αλλα η αποψή μου αυτή δεν ειναι 100% διασταυρωμένη, καθώς δεν εχω δοκιμασει πολλα κράνη σε τετοιες ή αλλες ταχύτητες.
Ζητώ συγνωμη για την καταχρηση του χώρου, απλά εψαχνα κι εγω πολυ καιρο σε φορουμ να βρω στοιχεια πριν την αγορα του κρανους μου, και θεωρησα οτι επρεπε να ανταποδώσω!!