Re: Τα προηγούμενα μηχανάκια μας
¶
Από: Dennis G. στις 05/04/2009 1:05 πμ.
Λοιπόν έχουμε και λέμε....
1979 - Jawa 125 ( του πατέρα μου, εκεί σε ηλικία 10 χρονών μου έκανε τα πρώτα μαθήματα < το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει >, παρά τις φωνές τις μητέρας μου )
1983 - Zundap 50 ( πάλι του πατέρα μου, η πρώτη μου σούζα καταλάθος < ήμουν στο πλάι και βάραγα μανιβέλα και όπως είχα ανοικτό το γκάζι κούμπωσα πρώτη , προσπάθησα να το κρατήσω αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να σηκωθεί σούζα, να φύγει από τα χέρια μου και να σκάσει σε σταθμευμένο Zastava γείτονα > ακόμη πονάει ο κ@λος μου απ' το ξύλο που έφαγα )
1985 - Honda XL 185 H πρώτη μου μηχανή και τα πρώτα χωμάτινα χιλιόμετρα.
1990 - ΒMW K 75 - Την κράτησα πολύ λίγο γιατί ήταν μαούνα, δεν μπορούσα να την στρίψω.
1991 - Suzuki RGV 250 Bannana Ο έρωτας μου, ένιωθα σαν τον Rainey και τον Schwantz, αλλά κράτησε μόνο περίπου 1 χρόνο, έπεσα κοντά στην Ανάβυσσο πατώντας πάνω στην στροφή ένα φραπέ που είχαν πετάξει κάποιοι απο το αυτοκίνητο με 180χλμ. Την πούλησα 35.000 δρχ ανταλλακτικά. Εγώ ένα κάψιμο μόνο στην πλάτη απο το σύρσιμο στην άσφαλτο, δεν άντεξε το δερμάτινο μπουφάν και έγινε το δέρμα μου σαν τσίχλα.Το κράνος μου, ένα Nolan N40 το είχα στο πατάρι μέχρι και πριν από 2 χρόνια, για να μου θυμίζει το πόσο σημαντικό είναι το κράνος, είχε γίνει σαν ξεσκισμένο κονσερβοκούτι, αλλά το κεφάλι μου άθικτο.
Για 2 χρόνια από την τρομάρα μου δεν είχα καβαλήσει τίποτα, αλλά με έτρωγε.
1993 - Honda GLX 90 Aφού ρίσκαρα και παντρεύτηκα εκείνη την χρονιά, είπα να ρισκάρω διπλά και ξανακαβάλησα δύο τροχούς, αλλά για λίγους μήνες μιας και ο πάπος ήταν λίγος.
1993 - Kawasaki KLR 250 Είπα να πάω σιγά σιγά. Σκυλί μαύρο.
1994 - Yamaha XTZ 750 Super Tenere Το Εργαλείο, μαζί κάναμε 170.000 km ώσπου ένα πρωϊνό Κυριακής κάνοντας Enduro με το θηρίο, στην προσπάθεια μου να περάσω έναν κορμό, δίπλωσε το μπροστινό, το δεξί μου πόδι βρήκε κόντρα σε διπλανό δέντρο τεντωμένο και όλα τα κιλά του Tenere καθώς και τα δικά μου ξάπλωσαν πάνω στο τεντωμένο πόδι. Το crats ακόμη το ακούω. Αποτέλεσμα, σιδερικά κάργα στο γόνατο και όπως λέει ο Sprinter έχεις αφήσει και γρασαδόρο.
2001 - Yamaha XT 600 Ε Στην ουσία ανταλλαγή με το Super Tenere, αλά δεν με βόλεψε, πολύ αδύνατο.
2002 - Aprilia Pegaso 650 Η Ιταλίδα μου πήρε τα μυαλά, με υπηρέτησε πιστά, της ήπια το αίμα και την παράδωσα σε άριστη κατάσταση μετά από 142.000 km.
2008 - Triumph Sprint ST Σειρά μιας Αγγλίδας τώρα να μου πάρει τα μυαλά, πολύ καλύτερη απ' ότι φανταζόμουν, νομίζω θα μείνει πλάι μου για πολλά πολλά χιλιόμετρα.