yamaha super tenere, triumph sprint gt! ¶
Από: vagtyrp στις 12/04/2011 6:44 μμ.
για το sprint gt δεν θα ξαναγράψω μιας και υπάρχει το σχετικό πόστ μου από την προηγούμενη φορά αν θυμάμαι καλά, απλά θα αναφέρω ότι υπεραπόλαυσα την οδήγησή του!
και πάμε στο super tenere.......πρόκειται για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ, ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΞΕΝΕΡΩΜΑ, κλπ κοσμιτικά επίθετα.......πλήρη απογοήτευση για ένα μηχανάκι που κοστίζει 15000, γυμνό και υποτίθεται βγήκε για να χτυπήσει τα gs 1200.......η μάχη είναι ήδη χαμένη.....( έχω οδηγήσει το gs adventure και δεν θα το αγόραζα μιας και δεν μου αρέσει κατά κύριο λόγο εμφανισιακά)
με το που κάθησα πάνω του, πριν ξεκινήσω, ένιωσα ότι κάθομαι αρχοντικά και χαμογέλασα...μετά άρχισε η απόγοήτευση....πάρα πολλοί κραδασμοί, να σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή σταμάτησα να κοιτάξω αν φορά χωμάτινα λάστιχα....απαίσιος ήχος από το κινητήρα( αν και αυτό είναι υποκειμενικό), σέλα τελείως άβολη, πονούσα παντού όταν τελείωσα μαζί του, ενώ από το gt κατέβηκα σαν να μην είχα πάει πουθενά....το τιμόνι είναι τόσο ψηλά, που στραβώνει η μέση σου, και δέχεσαι όλα τα φορτία ακριβώς εκεί.....έστριβε καλά για το όγκο του στα λιμανάκια κλπ, έχει ροπή καλή μέχρι τα 160 περίπου αλλά μετά πτώμα.....δεν πάει μία ( με το ζόρι έφτασα τα 185 κοντερίσια με κόντρα αέρα) φυσικά δεν συγκρίνω με τα 235 κοντερίσια που έπιασα με το gt για πλάκα μιας και πρόκειται για διαφορετικά μηχανάκια, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ μπουκομένο.....το gs το έχει για πλάκα....να μην σας πω και ένα καλοστημένο varadero....
τα μόνα θετικά για μένα ήταν η προστασία από τον αέρα και το ότι ο άξονας δεν είναι τόσο αισθητός στις απότομες αλλαγές.....κατα τα άλλα και δώρο να μου το κάνανε θα το έδινα....
τα sport & touring modes απλά ανύπαρκτα....δεν υπάρχει καμιά διαφορά στην ουσία. το traction control στην στάνταρ μορφή αλλά και στην επιλογή για χώμα οκ, δεν με ενοχλούσε στα απότομα ανοίγματα.( δεν το απενεργοποίησα καθόλου)
για τα όργανα δεν σας περιγράφω γιατί εμένα μου αρέσουν τα απλά και αναλογικά οπότε θα ήταν άκυρη η περιγραφή μου. το μόνο που θα πώ είναι ότι γενικά ήταν ευανάγνωστα.
του χρόνου που θα βγεί το honda crosstourer με το κινητήρα του vfr1200 με καμιά 140αριά αλογάκια ίσως να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους γερμανούς.......
και να μην ξεχάσω.....ο τελικός νικητής σε αυτο το συγκριτικό που έκανα για μένα, στην αναζήτηση της επόμενης μηχανής μου ήταν το ένα και μοναδικό.....
YAMAHA FJR13OO ενός φίλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το πήρα μετά από αυτά τα δύο και το οδήγησα κατα κύριο λόγο μέσα στην πόλη και στην αττική οδό πριν το επιστρέψω στον ιδιοκτήτη του.......απλά κορυφαίο.....φυσικά πιο δυσκίνητο μέσα στη πόλη, αλλά και πάλι μια χαρά το πήγαινα και έστριβα παντού.....αλλά πιστεύω για το σκοπό που το θέλω είναι το ιδανικό......ίσως τελικά κρατήσω το τιγράκι μου για ενα ακόμα χρόνο να το λιώσω μιας και το απολαυμβάνω απίστευτα( ή το αλλάξω προσωρινα με το gt μιας και έχω καλή προσφορά από τον πιεράκο)...και του χρόνου πρώτα να είμαστε καλά θα επενδύσω σε ένα fjr1300...το οποίο δεν πρόκειται να το δώσω ποτέ......δεύτερη μηχανή μπορεί να πάρω αλλά το θηρίο δεν θα αλλάζει......
να συμπληρώσω εδώ ότι το fjr το οδήγησα σε κλειστό στροφιλίκι στην κλεισούρα στα γιάννενα πριν τα χρισούγεννα και το μηχανάκι πάει για πλάκα παρά τα κιλά του και η ροπή του δεν περιγράφεται........
αυτά από μένα, ελπίζω να μην σας ζάλισα!