Re: Κιβώτιο Sprint 1050 ST ¶
Από: vassat στις 01/04/2011 10:57 μμ.
Dennis G."Φίλε Βασίλη καλησπέρα,
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ούτε και να σε τρομάξω.........
αλλά έχεις απ' ότι διαφαίνεται το ίδιο πρόβλημα που είχα και εγώ..........
το οποίο με ταλαιπώρησε αφάνταστα, κόντεψε να με σκοτώσει και με έκανε να φτάσω
σχεδόν μέχρι τα δικαστήρια με την Ηλιοφίλ.
6 φορές το είχαμε ανοίξει με τον Σάκη ( αλλάξαμε δίσκους, τους καθαρίσαμε, τους παπαριάσαμε, βάλαμε πιο λεπτούς για καλύτερη κυκλοφορία του λαδιού, αλλάξαμε καμπάνες κα )... τα οποία δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Σίγουρα όσο θα γράφεις χλμ, το φαινόμενο θα γίνεται πιο έντονο.
Δεν έχει να κάνει με την κίνηση η την υπερθέρμανση, που αναφέρει ο Νίκος,
απλά συμβαίνει, χωρίς κανείς να μπορεί να στο αιτιολογήσει.
Η πιο πιθανή διάγνωση ( και του Σάκη ) είναι ότι φταίει το κάρτερ ( ανοχές κλπ ).
Μετά τον Σάκη, συνέχισα τα πειράματα με την Ηλιοφίλ ( δίσκους αλλαγή, καμπάνα, όλα τα εντόσθια του κιβωτίου ).....
και το αποτέλεσμα....γυρνώντας βράδυ από Ξάνθη, λίγο μετά τον Πλαταμώνα με πάνω από 200χλμ ακούω ένα έντονο μεταλλικό ήχο από το κιβώτιο......
ένα γλυκό ( αρχικά ) μπλοκάρισμα του πίσω τροχου το οποίο έξελίχθηκε σε εφιάλτη μέχρι να καταφέρω να σταματήσω μετά από 100αδες μέτρα, και ένα κιβώτιο διαλυμένο, με μόνη ταχύτητα να δουλεύει την έκτη ( με την οποία και γύρισα Αθήνα ).
Μίλα και με τον Σάκη, ξέρει όλο το στόρυ και κυρίως ΠΡΟΣΕΧΕ !!!
"
Διονύση σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αλλά πραγματικά πως γίνετε να προσέξω; Εξήγηση γιατί μπλόκαρε σε έδωσαν, έσπασαν όλα τα γρανάζια από 1η εώς 5η, τι ακριβώς συνέβη;
Αυτό που έχω παρατηρήσει στο δικό μου όταν πραγματικά κυκλοφορήσω σε κίνηση για αρκετό χρόνο είναι ότι για τα πρώτα 15-20 λεπτά η λειτουργία του κιβωτίου χειροτερεύει μέχρι που ενίοτε φτάνει στο σημείο να μην κουνιέται ο μοχλός με την καμία (μόνο με σβήσιμο) και αυτό μόνο από πρώτη σε δευτέρα, μετά όμως (τις περισσότερες φορές) γλυκαίνει αρκετά και γίνεται υποφερτό.
/ ΒΣ