Eπειδη παντα εβλεπα ποστς για πιστονια-ταιγκερ αλλα ποτε δεν τα διαβαζα μεχρι τελους , (καλη ωρα , 10 σελιδες σε χρονο ρεκορ) ηθελα να κανω κανα 2 ερωτησεις.
Ερωτηση 1: Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να μην φταινε καθ'αυτου τα πιστονια και να σκεφτεστε ακομα οτι μπορει να προερχεται απο καπου αλλου η ριζα του προβληματος. Τι βενζινες , ζεσταματα , στρωσιματα και πρασινα αλογα ειναι αυτα.?..? Για πιστονια μιλαμε , οχι για μανταλακια...
Παρλαπιπες: Το σεναριο, να αγορασε μια μεγαλη παρτιδα η Τ ,απο φθηνα πιστονια, τα οποια καταλαβε -αργοτερα- πως τα περισσοτερα απο αυτα ειναι ελλατωματικα και ειπε να τα ξεφορτωθει στην Ελλαδιτσα μας για ευνοητους λογους, ακουγεται παραξενο ?
Ειδε πως πολλα (ΟΧΙ ΟΛΑ) απο αυτα που αγορασε απο τον ταδε προμηθευτη ειναι μαπα. Τι θα κανει ? Θα τα πεταξει και δε μαμιεται ... ? Θα τα ξεφορτωθει ολα πρωτα και μετα.
Τι? Θα μπουνε μεσα? Και τι αμα υπαρχουν παραπονεμενοι πελατες ? Θα ζοριστει τωρα η Τ επειδη 100-200 μηχανες tiger στην Ελλαδα -απο ολη την γκαμα μηχανων που εχει πουλησει ανα τον κοσμο- χαλασαν ? Αφου υπαρχει εγγυηση ... Και τι αμα σου στειλουν παλι απο τα ελλατωματικα ? Μπορει να μη σπασουν. Δεν χανουν τιποτα. Αντιθετως μαλιστα...
Και στην δουλεια μου καποια περιοδο αγορασαμε μια τεραστια κουτα με ανταλακτικα. Διαπιστωσαμε αργοτερα οτι ειναι μαπα και αντι να εχουν 5 χρονια ζωης , εχουν 1 και με το ζορι. Τα πεταξαμε?
Αφου τα ξοδεψαμε ολα σε ανταλακτικα των ανταλακτικων ... Ω ανταλακτικα... σε φαση... "καλη θεληση" τα περισσοτερα, αγορασαμε "καλυτερα".
Αν μπορουσαμε να τα καταναλωσουμε και ολα σε μια "κλειστη" και συγκεκριμενη ομαδα πελατων μας , χωρις να τα "σκορπισουμε" απο εδω και απο εκει... θα ειχαμε επιτυχει! (οπως η Τ με την Ελλαδα
)
"Ερωτηση" 2: Γιατι να κοιταω καθε τοσο τα λαδια της μηχανης μου ? Τι ειμαι ? Μηχανικος? Γιατι να βαζω ευθυνες στον εαυτο μου ? Και αμα ανοιξω την ταπα να ελεγξω τα λαδια και μου πεσει μεσα -by accident- ενα μεταλικο παπαρακι τι θα κανω?(λεμε τωρα...)
Αφου η μηχανη εχει οργανα που σου δειχνει αν κατι δεν παει καλα , γιατι να ασχοληθω ΕΓΩ ? Αν καιει λαδια δεν θα αναψει το led χαμηλης σταθμης λαδιου ? Υπαρχει περιπτωση να μην λυπενεται σωστα η μηχανη απο ελλειψη λαδιου και ενα οργανο να μην δειξει καποια δυσλειτουργεια... ?
Αν δεν φταινε τα πιστονια και απο καπου , απο το μοτερ, τρωνε καποιο ζορι , δεν θα δω να ανεβαζει θερμοκρασια ? δεν θα αναψει το led check engine ?
Γενικα, επειδη ακουσα κατι πραγματα του τυπου "μηπως κανεις σουζες ? μηπως η βενζινη ,μηπως δεν την ζεσταινεις, γιατι δεν ελεγχεις τα λαδια σου ανα 1-2κ χλμ? γιατι ?γιατι ?...." θελω να πω , πως τα πιστονια δεν σου μενουν στο χερι απο τετοιες ατασθαλιες ...
Συγγνωμη αν γινομαι καπως εριστικος προς μερικους... χωριατακι ειμαι.
No offense !
Peace. -
================================================================================================
I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.