Re: Πιστόνια Tiger 1050 ¶
Από: Polymhxanos στις 30/09/2011 1:01 πμ.
Αν είχες πρόβλημα, στα έχει αλλάξει 100%
Από: Polymhxanos στις 30/09/2011 1:01 πμ.
Από: Sprinter στις 30/09/2011 1:51 πμ.
Polymhxanos"Έχω δει κατά καιρούς, πιστόνια σπασμένα από πειράκια και κακή προανάφλεξη. Τα πιστόνια αυτά είναι κατά κανόνα σπασμένα στην μέση της κορώνας, δλδ έχουν μια τρύπα στην μέση τους. Ή ακόμα χειρότερα έχει γίνει όλο το πιστόνι τρίματα. Προφανώς όταν ένα πιστόνι τρυπήσει ή διαλυθεί, το μοτέρ παύει να λειτουργεί ή λειτουργεί με απερίγραπτα κακό τρόπο και ψεκάζει ΣΥΝΕΦΑ καπνού.
Στα χαλασμένα πιστόνια 1050 που έχω δει, σε όλα μα όλα, η βλάβη ήταν ότι είχαν καταρεύσει τα τοιχώματα-αυλάκια μέσα στο πιστόνι, που συγκρατούν τα ελατήρια. ΔΕΝ νομίζω ότι είναι βλάβη από πειράκια αυτή. Αυτή είναι βλάβη από κακής ποιότητας πιστόνι, κακή επεξεργασία, μεγάλες ανοχές εκ κατασκευής μεταξύ ελατηρίου-αυλακιών του κ.ο.κ. Προφανώς όταν καταρεύσει το αυλάκι του ελατήριου, δεν σταματάει να λειτουργεί το μοτέρ, υπάρχει δε περίπτωση σχεδόν και να μην καταλάβει κάποιος την διαφορά, απλά καίει λάδι.
Αν δεν έχω διαβάσει λάθος, το δεύτερο έχει συμβεί στους πιο πολλούς που έπαθαν βλάβη, έτσι δεν είναι;
Δεν ξέρω αν διαβάζει κάποιος εξουσιοδοτημένος Τ. και μπορεί να πει ότι έχει δει πιστόνια τρύπια σε 1050, αλλά με τα δικά μου δεδομένα, ΔΕΝ έχω δει κάτι που να δείχνει πειράκια.
Κοινώς μην τα δένετε τα περί 100ρας και κακών βενζινών, είναι κατά την γνώμη μου διορθώσεις των συμπτωμάτων και όχι της ασθένειας."
Από: Polymhxanos στις 30/09/2011 1:56 πμ.
Από: Sprinter στις 30/09/2011 2:01 πμ.
Polymhxanos"Δεν επιμένω και δεν λέω και κατηγορηματικά πράγματα, λέω τι έχει τύχει να δω εγώ. Που σαφώς είναι μικρό δείγμα και μπορεί να λέω και πράγματα λάθος. Btw αυτά που έχω δει εγώ ήταν το μεσσαίο τοίχωμα χαλασμένο, ανάμεσα δλδ σε πρώτο και δεύτερο ελατήριο συμπίεσης.
Πάντως, οι ''κακές βενζίνες'' είναι παραμύθια έτσι κι αλλοιώς..."
Από: Native στις 30/09/2011 10:37 πμ.
Από: Native στις 30/09/2011 2:19 μμ.
Από: nomad στις 30/09/2011 2:34 μμ.
Από: guraki στις 30/09/2011 2:54 μμ.
Από: Native στις 30/09/2011 3 μμ.
Από: nafpaktios στις 30/09/2011 5:49 μμ.
guraki"Παντως αν μου χτυπησει πιστονια με την περιποιηση και την προσοχη που του δειχνω(Παντα καλο ζεσταμα,προσεχω απο που βαζω βενζινη,συχνη αλλαγη λαδιων και ποτε σχεδον κοκκινα στις στροφες) θα βγω πρωτος και θα πω ειμαι μαλακας!!!"