Native"Ειμαι σιγουρος οτι καμια μοτο στην Ελλαδα δεν βαραει πιρακια απο την ποιοτητα της βενζινης. Μονο τα Triumph και συγκεκριμενα τα 1050 μετά το 07, αλλα για να το λές κατι θα ξερεις, οπότε πάω πάσο."
Ρε Native έλεος δηλαδή. Το πρόβλημα είναι προανάφλεξης. Η καλύτερα ' detonation' για να ήμαστε σαφείς (αγνοώ τον σωστό ελληνικό όρο) μια και μάλλον έχουμε εκρηκτικά φαινόμενα στο μείγμα. Τες πα δεν έχει σημασία αν έχουμε προανάφλεξη δηλαδή το μείγμα αναφλέγεται πλήρως πολύ νωρίς η εκρηκτικά φαινόμενα, το αποτέλεσμα είναι πως ο κινητήρας δε δουλεύει σωστά. Δε 'συνδράμει' αυτό, ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα.
Και δε συμβαίνει αυτό οταν η βενζίνη είναι η σωστή για την οποία έχει ρυθμιστεί ο κινητηρας, γιατί αν γίνονταν θα είχαμε το ίδιο πλήθος βλαβών και σε Αγγλίες, Γερμανίες και Αμερικές, μεγάλες αγορές για την Τ και θα είχε γίνει χαμός και θα το ξέραμε. Και δεν έχει γίνει. Μόνο περιστασιακά φαινόμενα μέσα στο εύρος των στατιστικά 'νορμάλ' αριθμών βλαβών έχουν συμβεί προφανώς. Μπαίνεις σε Εγγλέζικο η Αμερικάνικο φόρουμ που διυλίζουν και τον κώνωπα και ελάχιστες αναφορές βρίσκεις, αν βρείς. Σε Αμερικάνικο φόρουμ για Σπριντ περισότερες αναφορές σε παθιάρικους ανορθωτές ή κόμπλερ βρίσκεις, πάρα πολύ περισσότερες. Στους Ιταλούς κάπως περισσότερες, κόβω το κεφάλι μου πως έχουν και εκεί στο Νότο βενζινάδες πατεντιάρηδες.. Σε κάθε περίπτωση καμμιά σχέση με το πλήθος των βλαβών στην Ελλάδα.
Το υποθέταμε χρόνια τώρα, τώρα το ξέρουμε σίγουρα. Το υποθέταμε γιατι από τη μια η συγκεκριμενη φθορά στα ελατήρια και στην περιφέρεια του πιστονιού ειναι χαρακτηριστικη (οποιος τουρμπίζει ξέρει να σου πεί..), και αφ' ετέρου γιατί μόνο κάποιος εξωτερικός παράγοντας εξηγουσε την μεγάλη στατιστική διαφορά στις βλάβες μεταξύ της Ελλάδας και σοβαρών χωρών και αυτός προφανώς δεν είναι ο αέρας η η Μεσογειακή διατροφή.
Το γιατί έχουν πρόβλημα detonation όταν η βενζίνη δεν ειναι ακριβώς η σωστή, το έχω περιγράψει υποθετικά εκτενώς. Θα κάτσουμε να κάνουμε πολλές φορές την ίδια συζήτηση? Ωρες - ώρες μου φαίνεται πως κολλάς. Δε είναι όλοι οι κινητήρες το ίδιο ευαίσθητοι στην ποιότητα της βενζίνης. Θες να το πείς πρόβλημα σχεδιασμού εσύ, πέστο. Ειναι θέμα οπτικής γωνίας. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Βάλε ενα πρόγραμμα πιο πλούσιο και βάζω στοίχημα πως κανένα πρόβλημα δε θα έχει.
Και έχει δίκιο ο guraki. Απαξ και έχεις μεγάλο πρόβλημα είτε προανάφλεξης είτε detonation όλοι οι κινητήρες κάποια θα στιγμή θα χτυπήσουν. Δεν υπάρχει κινητήρας ειδικά σχεδιασμένος για να λειτουργεί με αυτες τις συνθήκες! Αλλά δεν είναι που ο 1050 είναι λιγότερο ανθεκτικός σε συνθήκες detonation, είναι που με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις έχει μεγαλύτερη τάση να συμβεί αυτό, δηλαδή είναι πιο ευαίσθητος στην ποιότητα του καυσίμου. Τι Γιάννης τι Γιαννάκης το αποτέλεσμα ίδιο είναι, αλλά να μη συνεχίζουμε τις παπαριές.
ΥΓ Μου 'ερχεται να πω και για πατέντες στα φιλτρόκουτα και άλλα φίλτρα που δε βοηθάνε καθόλου στο πρόβλημα, αλλά ας μην το πω γιατι θα ανοίξει άλλη ατέρμονη συζήτηση του ίδιου τύπου.