Re: ΣΕΡΒΙΣ ¶
Από: chris34 στις 20/03/2009 10:51 πμ.
Από: chris34 στις 20/03/2009 10:51 πμ.
Από: fethry στις 20/03/2009 11:06 πμ.
Από: jimdom στις 20/03/2009 9:20 μμ.
Από: LevelOne στις 20/03/2009 10:44 μμ.
Sprinter"Φίλιππα,
Δεν παίζουν αυτά που λές (ακόμα περισσότερο για τα αυτοκίνητα). Με εγγυήσεις για 5 και 7 χρόνια, και με τα χιλιόμετρα που γράφουν σε μεγάλες χώρες οι βλάβες θα βγαίναν στην εγγύηση. Εχεις ιδέα για τα χιλιομετρα που γράφουν στην Αμερική?
Εκτός αυτού, βλάβη εκτός εγγύησης αλλά σε λίγα σχετικά χιλιόμετρα μπορεί να μην έχει αμεση οικονομική επιβάρυνση στον κατασκευαστή (το αντίθετο μαλιστα...) αλλά πολλες βλάβες τέτοιου τύπου δημιουργούν δυσφήμιση πράγμα ακριβότερο εμμέσως.
Οι ιστορία με τα λάδια είναι πονεμένη, ακριβώς γιατί είναι δύσκολο σε εναν ιδιοκτήτη η και εναν απλό μηχανικό να κρίνει και την καταστασή τους και την επίδραση σε βλάβες. Για να γίνει αυτό απαιτείται χρήση συγκριτικών (δηλ. επαναλαμβανόμενων) τεστ και αναλύσεων σε εργαστήρια. Από εκεί και πέρα ολα είναι ράδιο αρβύλα. Και αυτό που λέω εγώ και αυτό που λές εσύ.
Είναι σίγουρο πάντως ότι οι ώρες και οι συνθήκες λειτουργίας και όχι τα απόλυτα χιλιόμετρα παίζουν περισσότερο ρόλο. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει και πράτει και ανάλογα τη χρηση. Κάθε μέρα Αθηνα κέντρο είναι άλλο πράγμα από Αττικη Οδό.
Εγώ στη μηχανή αλλάζω τα λάδια συνήθως καθε 5 (αντιθέτως με ότι γράφω παραπάνω, και ανάποδα από οτι κάνω στο αμάξι που το αμελώ). Οι λόγοι είναι
1. Ψώνιο με την συντήρηση της μηχανής.
2. Κάθε 5 περίπου (και ανάλογα το ρυθμό χρήσης, σε εμένα πια είναι κάθε 6 μήνες περίπου) θα περάσω μια βόλτα από το συνεργείο κάτι να μου κοιτάξει ή να μου σφίξει ή για ψυχολογικούς λόγους (σε 2 ρόδες αποθέτουμε τη ζωή μας). Ε, κάνω που κάνω τον κόπο, αλλάζω και τα λαδάκια.
Αν αύριο όμως πάω μεγάλο ταξίδι εξωτερικό και υπερβώ τα 5 χιλιάδες, δεν θα αγχωθώ κιόλας μη γίνουν αλοιφή για κάλλους..."
Από: Polymhxanos στις 20/03/2009 10:45 μμ.
chris34"Τι πραμα ειναι αυτο ρε παιδια στην Ελλαδα!!!Τα λαδια λεει καθε 10.000 τα αλλαζουν στις 5.000 χιλιαδες τις βαλβιδες λεει καθε 20.000 τις κοιτανε στις 10.000....δεν μπορω να το καταλαβω.Αν δηλαδη ο κατασκευαστης ελεγε στα μισα απο οτι δινει εμεις θα ημασταν συνεχεια στα συνεργεια και με το χερι στην τσεπη συμφωνα με την Ελληνικη νοοτροπια!!!Στα μισα του μισου δηλαδη!!!! "
Από: Sprinter στις 20/03/2009 11:45 μμ.
Από: Polymhxanos στις 21/03/2009 1:17 μμ.
Από: Sprinter στις 21/03/2009 2:44 μμ.
Από: jimdom στις 21/03/2009 3:55 μμ.
Polymhxanos"
Γιατί να μην κάνεις μια αλλαγή λαδιών-φίλτρου και ένα καθάρισμα στο φίλτρο αέρα ΜΟΝΟΣ σου στα ''μισά'' διαστήματα; Και το κόστος μικρό έως ασήμαντο, και σπουδαία δουλειά δεν είναι-ούτε θέλει τρομερές γνώσεις ή ειδικά εργαλεία, και καλό κάνεις στο μοτέρ σου. Για σκέψου το...
"
Sprinter"
Και αλλαγή κάνεις μόνος σου, αλλά βαλβίδες?
"
Από: Aris. στις 21/03/2009 4:30 μμ.
jimdom"Polymhxanos"
Γιατί να μην κάνεις μια αλλαγή λαδιών-φίλτρου και ένα καθάρισμα στο φίλτρο αέρα ΜΟΝΟΣ σου στα ''μισά'' διαστήματα; Και το κόστος μικρό έως ασήμαντο, και σπουδαία δουλειά δεν είναι-ούτε θέλει τρομερές γνώσεις ή ειδικά εργαλεία, και καλό κάνεις στο μοτέρ σου. Για σκέψου το...
"Sprinter"
Και αλλαγή κάνεις μόνος σου, αλλά βαλβίδες?
"
διαφωνω καθετα με τα παραπανω διοτι το θεμα δεν ειναι αν ειναι ευκολο ή δυσκολο να αλλαξεις λαδια αλλα το που θα πεταξεις τα παλια..."
Από: LevelOne στις 21/03/2009 5:18 μμ.
Sprinter"
Οσο για οποιον βαριέται να μ' απαντήσει, και εγώ βαριέμαι να τον πάρω στα σοβαρά...."
Από: Polymhxanos στις 21/03/2009 7:19 μμ.
Από: jimdom στις 21/03/2009 8:37 μμ.
Polymhxanos"
@jimdom: Προς τι τόση -λανθασμένη- προπορεία; Βρε γιατί λέτε πράγματα που δεν ισχύουν; Είδες να περιγράφω τα βήματα της διαδικασίας αλλαγής λαδιών , και να γράφω εγώ ''πετάχτε τα παλιά λάδια όπου βρείτε''; Τα παλιά λάδια τα βάζουμε σε δοχείο και τα πάμε σε όποιο συνεργείο οχημάτων θέλουμε, και τα παίρνει για ανακύκλωση ΔΩΡΕΑΝ.
"