ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ TIGERΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Re: ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ TIGERΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!  

Από: Aris. στις 12/04/2010 10:32 μμ.

Μπουρδες ! Ειμαι ΜΑ**ΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΆΣ και οδηγαω στη πολη , εχω φαει τα μουτρα μου 200φορες και ξερω τους κινδυνους της πολης και γνωριζω καλυτερα απο τον καθενα τον καθε μα**κα οδηγο και την καθε παγιδα.
Εσυ που εισαι της πιστας να φοβασαι στη πολη γιατι η πιστα σε καλομαθαινει με το γυαλοχαρτο της και οταν βγεις στο πατιναζ της πολης τρεμει το φιλοκαρδι σου.
Οταν βγουμε παραεξω σε καλο δρομο και απλα μου φευγεις γιατι ξυνεις γονατο και ξερεις να μπαινεις στις στροφες θα μπορεις να μου την πεις και παλι ομως εσυ εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να φας τα μουτρα σου γιατι απλα εγω δεν θα μπορω να τρεξω σαν και σενα , γιατι ειμαι μα**λακας καγκουρας ευθειακιας και μανουλα στο πατιναζ της πολης ( 5 χρονια διανομεας βλεπεις , ξερω απο καλο drift)

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα ειναι καποιος ασφαλης στα ταξιδακια του εαν εχει μπει πιστα και εχει κανει μαθηματα ? Σου μαθαινουν στην πιστα τι να κανεις αν βρεις χαλικακι απο μα**κα νταλικερη πανω στην στροφη?,ή μηπως σου μαθαινει τι να κανεις οταν πεταχτει μια αλεπου?
Ελεος με αυτην την νοοτροπια.
Η πιστα ειναι πιστα και ο δημοσιος δρομος , δημοσιος δρομος.
Chill out!

Φιλικα ετσι...
Κουβεντα κανουμε..
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: bekris στις 12/04/2010 10:58 μμ.

είσαι 100% λάθος !!!
Δεν σε έχουν πληροφορήσει σωστά....

Ελπίζω να είσαι "πιτσιρικάς" και απλά να μην έχει τύχει να σου πούνε 5 πράγματα.

Πληροφοριακά
Σε δημόσιο δρόμο ΔΕΝ ξύνω...μπορώ αλλά δεν το κάνω και ούτε θα το κάνω ποτέ... εσύ κινδυνεύεις περισσότερο διότι δεν ξέρεις να στρίβεις και να φρενάρεις....ναι στα μαθήματα σε μαθαίνουν τι κάνεις όταν γλιστράει ο δρόμος από χαλικάκι, όταν σου πεταχτεί αλεπού, πεζός κτλ,κτλ

θα χαρώ να τα πούμε από κοντά έτσι απλά πληροφοριακά

Από: Aris. στις 12/04/2010 11:35 μμ.

Παλι δεν εχει να λεει και πολλα, η πιστα σε μαθαινει για την πιστα και ο δρομος σου μαθαινει για τον δρομο.
Αν προσπαθησεις να εφαρμοσεις πραματα που σου μαθαινουν στην πιστα , στους δρομους ,εχεις πολλες πιθανοτητες να φας τα μουτρα σου οπως και τουμπαλιν.
Και πιο πολλες πιθανοτητες εχεις εσυ να θελησεις να κανεις τον καμποσο στον δρομο επειδη ξερεις και να τσαλακωθεις, παρα εγω ο καγκουρας που εχω λιωσει το κορμακι μου στην ασφαλτο και δεν ξερω.

Ολα καλα ειναι ...
και η εμπειρια στους δρομους και τα μαθηματα της πιστας , αλλα να μη το βγαζουμε και απο τα ματια με την πιστα. Μην τους χωριζεις ολους σε Μοσχαρια Πολυθρονακιδες Ελληναραδες και σε ατομα που κανανε μαθηματα σε πιστα.

Και οταν σου πεταχτει ο οποιοσδηποτε ή το οτιδηποτε σε δημοσιο δρομο , οσα 300ευρα και αν σκασεις σε μαθηματα οταν ερθει η κακια η στιγμη (μακρια απο ολους μας) θα γουρλοσεις τα ματια , θα δαγκωσεις τα φρενα και ισως -αν σου εχει συμβει πολλες φορες και την εχεις βγαλει καθαρη- να αντιδρασεις και καλυτερα.
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Από: johnygalan στις 12/04/2010 11:37 μμ.

bekris"
johnygalan"
Φίλε bekri μου φαίνεται οτι θα τα ακούσεις πάλι απο τον Sprinter

O καθένας μας έχει την μηχανή του για τους δικούς του λόγους
άλλος την έχει για την πίστα(οπως και εσυ και μπράβο σου )
άλλος την έχει για ταξίδια και για εκδρομές
και άλλος την έχει για να της βάζει 1000 καλούδια επάνω της και να την καμαρώνει

Εγω προσωπικά έχω μπεί μια φορά στα μέγαρα και σίγουρα θα ξαναμπώ αλλά μόνο
καθημερινή οχι ΣΚ.
Αλλα πάλι σε αυτή τη φάση της ζωής μου με ενθουσιάζει πιο πολύ ενα
ταξίδι στο εξώτερικο με την γυναίκα μου(που θα παω το καλοκαίρι ) και λιγότερο
ενα track day στα Μέγαρα"

Δεν θα μου την πει (έχει μυαλό να καταλάβει τι λέω και σίγουρα δεν θέλει δικηγόρο εσένα διότι με αυτά που λες χάνεις όλη την ουσία)
Πρώτα απ όλα δεν έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάω.
όποιος καβαλάει μηχανάκι έχει υποχρέωση να ΞΕΡΕΙ να το καβαλάει (γι αυτό άλλωστε δίνουμε εξετάσεις για να πάρουμε το δίπλωμα) εάν εσύ θεωρείς ότι ξέρεις να οδηγάς μονο και μόνο επειδή έχεις περάσει τις εξετάσεις του υπουργείου...και φυσικά με την πολύχρονη πείρα σου...φιλε μου λυπάμαι πολύ αλλά δεν ξέρεις την τύφλα σου. (φιλικα στο λέω)
Προφανώς στα Μέγαρα πήγες (εάν πήγες) για πλάκα χωρίς να έχεις κάνει κάποια μαθήματα.

Όταν λοιπόν με το καλό κάνεις κανένα μαθηματάκι να δεις πόσο πιο ασφαλής θα είσαι εσύ και η γυναίκα σου, στα ταξιδάκια σας ...καί πόσο θα μουτζώνεσαι που δεν το είχες κάνει πιο νωρίς να δω τι θα μου πεις τότε.

Ασ σου εξηγήσει ο srinter τι καλό θα σου κάνουν τα μαθηματάκια και γιατί θα πρέπει όλοι να τα έχουμε κάνει.

Η ουσία φίλε μου είναι να πάς πίστα να εφαρμόσεις αυτά που σου μαθαίνουν στα 0-300 css κτλ,κτλ ώστε να είσαι σε φόρμα να αντιμετωπίζεις τον κάθε κουλό οδηγό Ελληνάρα που τα ξέρει όλα...

Ασ ξεπεράσουμε τη νοοτροπία Ελληνάρα ποζερα Καφετεριάκια κι ας μάθουμε λιγάκι το ρημάδι το μηχανάκι"

Ρε φίλε δεν είπε κανείς οτι στη πίστα δεν μαθαίνεις να οδηγείς με ασφάλεια
και οτι η οδήγηση σε αυτήν δεν είναι πραγματική απόλαυση

Εγω είπα οτι ο καθένας τη μηχανή του την έχει για τους δικούς του λόγους

Απόλαυση για εμένα εκτος απο την πίστα είναι και τα ταξίδια για αυτό εξάλλου
πήρα και tiger

Τώρα αμα εσυ πριν μπείς στην πίστα δεν οδηγούσες σαν άνθρωπος δεν σου φταίει
κανένας και αν τον άλλον δεν τον ξέρεις πως οδηγεί τότε καλύτερα κράτα την αποψή
σου για εσένα
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

Από: bekris στις 12/04/2010 11:53 μμ.

Aris."Παλι δεν εχει να λεει και πολλα, η πιστα σε μαθαινει για την πιστα και ο δρομος σου μαθαινει για τον δρομο.
Αν προσπαθησεις να εφαρμοσεις πραματα που σου μαθαινουν στην πιστα , στους δρομους ,εχεις πολλες πιθανοτητες να φας τα μουτρα σου οπως και τουμπαλιν.
Και πιο πολλες πιθανοτητες εχεις εσυ να θελησεις να κανεις τον καμποσο στον δρομο επειδη ξερεις και να τσαλακωθεις, παρα εγω ο καγκουρας που εχω λιωσει το κορμακι μου στην ασφαλτο και δεν ξερω.

Ολα καλα ειναι ...
και η εμπειρια στους δρομους και τα μαθηματα της πιστας , αλλα να μη το βγαζουμε και απο τα ματια με την πιστα. Μην τους χωριζεις ολους σε Μοσχαρια Πολυθρονακιδες Ελληναραδες και σε ατομα που κανανε μαθηματα σε πιστα.

Και οταν σου πεταχτει ο οποιοσδηποτε ή το οτιδηποτε σε δημοσιο δρομο , οσα 300ευρα και αν σκασεις σε μαθηματα οταν ερθει η κακια η στιγμη (μακρια απο ολους μας) θα γουρλοσεις τα ματια , θα δαγκωσεις τα φρενα και ισως -αν σου εχει συμβει πολλες φορες και την εχεις βγαλει καθαρη- να αντιδρασεις και καλυτερα."

Έχει κολλήσει το μυαλό σου και το βλέπεις εγωιστικά, εγώ δε σου λέω ότι είμαι καλύτερος από εσένα μόνο και μόνο λόγο των μαθημάτων. ενα σου λεω εάν έχεις τόσο καλή εμπειρία στο δρόμο 'οση λες τότε κάνε το μαθηματάκι από το 0-300 (δε νομίζω να κοστίζει πάνω από 200€) και ελα να μου πεις εδώ θα είμαστε. όσο πιο "προχωρημένος" οδηγός είσαι τόσο καλύτερα θα καταλάβει αυτά που σου λένε. Στην τελική μια μέρα θα χαραμίσεις και 200€ που στο κάτω κάτω της γραφής κακό δε θα σου κάνει, θα έχεις όμως άποψη για το εάν σου έκανε καλό η όχι και δεν θα λες λόγια του αέρα και του πληκτρολογίου που έχεις ακούσει-διαβάσει.

Από: bekris στις 12/04/2010 11:54 μμ.

johnygalan"
Ρε φίλε δεν είπε κανείς οτι στη πίστα δεν μαθαίνεις να οδηγείς με ασφάλεια
και οτι η οδήγηση σε αυτήν δεν είναι πραγματική απόλαυση

Εγω είπα οτι ο καθένας τη μηχανή του την έχει για τους δικούς του λόγους

Απόλαυση για εμένα εκτος απο την πίστα είναι και τα ταξίδια για αυτό εξάλλου
πήρα και tiger

Τώρα αμα εσυ πριν μπείς στην πίστα δεν οδηγούσες σαν άνθρωπος δεν σου φταίει
κανένας και αν τον άλλον δεν τον ξέρεις πως οδηγεί τότε καλύτερα κράτα την αποψή
σου για εσένα"

εγώ δε μίλησα για απόλαυση πουθενά...για ανάγκη μίλησα να μαθαίνουμε να οδηγούμε με ασφάλεια...τα μαθήματα λέγονται "ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ" και όχι πάω τέρμα τέζα κατω κτλ,κτλ

Για να απολαύσεις το μηχανάκι σου (και δε μιλάμε για ποδηλατάκι, το tiger μια χαρα γκάζι έχει) πρέπει να ξέρεις να το "κουμαντάρεις". Θα κάνεις χάρη σε όλους μας αλλά περισσότερο στον εαυτό σου

Από: Aris. στις 13/04/2010 12:35 πμ.

bekris"

Έχει κολλήσει το μυαλό σου και το βλέπεις εγωιστικά, εγώ δε σου λέω ότι είμαι καλύτερος από εσένα μόνο και μόνο λόγο των μαθημάτων. ενα σου λεω εάν έχεις τόσο καλή εμπειρία στο δρόμο 'οση λες τότε κάνε το μαθηματάκι από το 0-300 (δε νομίζω να κοστίζει πάνω από 200€) και ελα να μου πεις εδώ θα είμαστε. όσο πιο "προχωρημένος" οδηγός είσαι τόσο καλύτερα θα καταλάβει αυτά που σου λένε. Στην τελική μια μέρα θα χαραμίσεις και 200€ που στο κάτω κάτω της γραφής κακό δε θα σου κάνει, θα έχεις όμως άποψη για το εάν σου έκανε καλό η όχι και δεν θα λες λόγια του αέρα και του πληκτρολογίου που έχεις ακούσει-διαβάσει."

Δεν ειπα οτι θα μου κανει κακο .
Δεν εχω κολλησει , απλα μιλησες υπερωπτικα μερικα ποστς παραπανω και ηθελα να σου πω 2 πραματα που πιστευω. Οπως ειπε και ο Γιαννης , εσυ πριν πας πιστα δεν οδηγουσες σαν ανθρωπος ?

Φυσικα και εισαι καλυτερος γιατι εχεις κανει κατι που δεν εχω κανει εγω και εχεις μαθει και 2 πραγματα παραπανω, αλλα στο ξαναλεω...

ΔΕΝ θα σου μαθει η πιστα να οδηγεις σαν ανθρωπος ... Ειναι μια εξτρα θεωρητικη γνωση που καλο ειναι να την εχεις.Οσο περισσοτερες γνωσεις τοσο το καλυτερο προφανως!
Αλλα συνηθως φευγοντας απο την πιστα δεν κρατας την θεωρια του τι κανουμε στον δρομο ,αλλα την καυλα του χρονου , τις τοποθετησεις του σωματος στην στροφη ,την στροφη, το ξυσιμο του γονατου και γενικα το στηψιμο της μοτοσυκλετας.

Ενα παραδειγμα...
Εγω οδηγαω ετσι οπως οδηγαω και επειδη εχω αγνοια σε καποια πραγματα , φοβαμε και προσεχω.
Αυριο παω και δινω λεφτα και ξεκιναω και μπαινω πιστα αβερτα, μαθαινω, το καιω , στριβω και γουσταρω.
Μεθαυριο που θα βγω ξανα στους δρομους για βολτα, τι λες ? Θα ειμαι στο νοσοκομειο ή οχι ?
Μπορει οσοι πηγατε να ειστε συνετα και λογικα παιδια , εγω ισως να ειμαι ο μονος επι γης που θα επιχειρησω πραγματα της πιστας να τα κανω και στην βολτα μου ομως.

Από: bekris στις 13/04/2010 9:48 πμ.

Aris."....
Ενα παραδειγμα...
Εγω οδηγαω ετσι οπως οδηγαω και επειδη εχω αγνοια σε καποια πραγματα , φοβαμε και προσεχω.
Αυριο παω και δινω λεφτα και ξεκιναω και μπαινω πιστα αβερτα, μαθαινω, το καιω , στριβω και γουσταρω.
Μεθαυριο που θα βγω ξανα στους δρομους για βολτα, τι λες ? Θα ειμαι στο νοσοκομειο ή οχι ?
Μπορει οσοι πηγατε να ειστε συνετα και λογικα παιδια , εγω ισως να ειμαι ο μονος επι γης που θα επιχειρησω πραγματα της πιστας να τα κανω και στην βολτα μου ομως."

Πολύ καλο το πχ σου και θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία όπως και σχεδόν όλων που πάμε πίστα (και να δεις που σε λίγο θα είσαι κι εσύ ενας απ αυτούς)

Μετά τα t-days και πολύ περισσότερο μετα τα μαθήματα δεν σου κάνει κέφι όχι να κάνεις καγκουριά αλλά ούτε καν να το ανοίξεις στο δρόμο !!! Ηρεμείς ... και πηγαίνεις σας άνθρωπος διότι απλά έχεις ξεκ@βλώσει και δεν σε νοιάζει δε μπα να σε κοντράρει και ... TDM. Εσύ μετά από καγουροβόλτα δεν είσαι πιο ήρεμος?

Να στο πω αλλιώς φαντάσου την πίστα σαν καγρουροβόλτα χωρίς αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς μπαριέρες, μπάτσους, κουτάκιδες, λεωφορεία, ταρίφες ... φούλ στροφές και καλή άσφαλτο...!!! Όταν θά κάνεις 5 20άλεπτα και την επόμενη θα είσαι καραπιασμένος σιγα μην ασχοληθείς να "στρίψεις" σε δημόσιο δρόμο...θα σου έρχεται ο κάθε κάγκουρας να σε παρακαλάει για "τσάι" και δε θα το δίνεις
Αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όλα τα παιδιά που πάνε πίστα.

Εάν θες μπορούμε να πάμε παρέα πίστα θα χαρώ πολύ (και άλλα παιδιά που θα βρούμε εκεί) να σου δείξουμε 2-3 πράγματα...προς θεού δεν είμαι κανένας γκουρού τα μαθηματάκια σου θα τα κάνεις μετά (Σε προειδοποιώ όμως οτι δεν θα φταιω έαν κολλήσεις τρακντεϊτιδα...άλλα 2 παιδιά σε διπλανό φορουμ με τα οποία είχαμε την ίδια περίπου κουβέντα...έχουν αρρωστήσει)
PS Δεν παίρνω ποσοστά από τον Ζαφειρό ούτε από το 0-300 ...

Από: dimchrist στις 13/04/2010 11:21 πμ.

Να πούμε και κάτι ακόμα.
Άλλο τα σχολεία και άλλο τα track days.
Στα σχολεία πας για να μάθεις 5 πράγματα που δε θα τα μάθεις αν σου τα πω στην καφετέρια. Ο λόγος είναι ότι η θεωρία με την πράξη-εφαρμογή τους πρέπει να γίνεται άμεσα και ένα-ένα. Αν πας να τα κάνεις όλα μαζί δε θα καταφέρεις τίποτα. Ίσα ίσα που θα μπερδευτείς με τόσες πληροφορίες και δε θα ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Γι'αυτό το λόγο πρέπει να αφήνεις αρκετό διάστημα μεταξύ των μαθημάτων και να μην πας να κάνεις π.χ. CCS 1 & CCS 2 (California Superbike School) μέσα σε ένα Σουκου (το έχω δει και αυτό και όχι μόνο μια φορά). Τώρα έρχεται η σειρά των track days όπου πας να εφαρμώσεις αυτά που έμαθες. Και πάλι πρέπει να αφομιώσεις κάθε άσκηση ξεχωριστά π.χ. γυροσκοπικό φαινόμενο-quick turn και να εστιάζεις εκεί σε κάθε session. Δεν ασχολείσαι με το που θα φρενάρω, αν έκατσα καλά πάνω στο μηχανάκι, αν κοιτάω σωστά το apex κτλ. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να το κάνεις κτήμα σου και να μπορέσεις να εξεληχθείς μέσα από το συνδιασμό μαθημάτων-track days.
Αυτά που μαθαίνεις στην πίστα δεν είναι μόνο για το πως θα πας πιο γρήγορα, αλλά πως θα είσαι και πιο ασφαλείς πάνω στο μηχανάκι. Φτάνοντας πιο συχνά στα όριά σου μέσα σε ελεγχόμενο χώρο(χωρίς αυτοκίνητα, αντίθετο ρεύμα, χώματα, λακούβες κτ.), όπως είναι η πίστα, βελτιώνεις τις αντιδράσεις και τις εμπειρίες σου χωρίς να ξαφνιαστείς. Πιέζεις μέχρι εκεί που βλέπεις να σε παίρνει και αυτό σταδιακά θα αλλάζει. Τα περισσότερα που μαθαίνεις στην πίστα μπορείς να τα εφαρμώσεις στο δρόμο. Στο χάος του κέντρου τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά αλλά και πάλι.
Πάντως τα βασικά που κάνουν στο pre-level (δηλ. το Riding School) δε μπορείς να πεις ότι πράγματα που δεν εφαρμώζονται στο δρόμο. Είναι απαραίτητα εφόδια.
"TΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ / ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Περιλαμβάνει 5 ενότητες θεωρίας με άμεση πρακτική εξάσκηση υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών.
Συγκεκριμένα:
- Γυροσκοπικό φαινόμενο
- Έλεγχος γκαζιού
- Φρενάρισμα
- Θέση Οδήγησης
- Αλληλουχία κινήσεων κατά την οδήγηση"

Καλύτερος οδηγός δεν είναι αυτός που ξύνει σε κάθε στροφή. Με το ξύσιμο δε δείχνεις κάτι. Μπορεί ο άλλος να μη ξύνει πουθενά και να του ρίχνει γύρο σε κάθε session. Πάντως η αίσθηση είναι απίστευτη.

Στην πίστα ξεκαβλώνεις τόσο που στο δρόμο δε σου κάνει αίσθηση να τρέξεις. Τα βλέπεις ανιαρά.
Καλή ώρα το Σάββατο το απόγευμα όταν γυρνούσα απ'την πίστα ήμουν Αττική Οδό με 110-120 σταθερά. Όσο και αν χασμουριόμουν δε μου έκανε αίσθηση να ανοίξω.

Τα σχολεία σε street μηχανάκια τα κάνουν κατά κύριο λόγο το 0-300. Το πιο οικονομικό είναι το Riding School που γίνεται στο Auto Festival (32χλμ. Αθηνών-Λαμίας). Πέρυσι είχε αν θυμάμαι καλά 160 ευρώ. Φέτος είναι σε συνεργασία με την απρίλια
http://www.0300.gr/schools.php?id=20

Triple Way

Από: Sprinter στις 13/04/2010 11:35 πμ.

Ολοι δίκιο έχετε. Οπως συνήθως, κάπου στη μέση ειναι η αλήθεια. Από τη μιά κανείς δεν έχασε αν κάνει ενα μάθημα, από την άλλη κάπου έχει παραγίνει το πράγμα (και πιστεύω πώς ειναι ΚΑΙ θέμα μαρκετινγκ) με τα παντός τύπου σχολεία σε σημείο που πάνε να μας πείσουν πώς αμα δεν έχεις πάει δε ξέρεις τίποτα. Δεν ειναι έτσι τα πράγματα και με ενοχλεί λίγο αυτός ο ψιλοφασισμός που 'ναι στη μόδα τώρα τελευταία σε όλα τα περί της μοτοσυκλέτας (και όχι μόνο). Π.χ. δέτε το άλλο θέμα, τι φοράμε πάνω στη μηχανή... Ε δε μπορώ αυτόν τον ψυχαναγκασμό που μας έχει επηρεάσει όλους του τύπου αν δεν φορέσω μπότα σουπερ ντούπερ ασφαλείας δε καβαλάω το μηχανάκι να πάω μέχρι το περίπτερο... μήπως δε πρέπει να καβαλήσεις καθόλου για να 'σαι πιο ασφαλής???? Τεσπα εφυγα οφφτόπικ.

Τώρα για τα περι ξεκαβλώματος μέσα στην πίστα δε μπορώ παρά να συμφωνήσω αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Αφήστε τον τουρίστα να ειναι τουρίστας, σας ενοχλεί πουθενά?
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: bekris στις 13/04/2010 12:28 μμ.

Sprinter"Ολοι δίκιο έχετε. Οπως συνήθως, κάπου στη μέση ειναι η αλήθεια. Από τη μιά κανείς δεν έχασε αν κάνει ενα μάθημα, από την άλλη κάπου έχει παραγίνει το πράγμα (και πιστεύω πώς ειναι ΚΑΙ θέμα μαρκετινγκ) με τα παντός τύπου σχολεία σε σημείο που πάνε να μας πείσουν πώς αμα δεν έχεις πάει δε ξέρεις τίποτα. Δεν ειναι έτσι τα πράγματα και με ενοχλεί λίγο αυτός ο ψιλοφασισμός που 'ναι στη μόδα τώρα τελευταία σε όλα τα περί της μοτοσυκλέτας (και όχι μόνο). Π.χ. δέτε το άλλο θέμα, τι φοράμε πάνω στη μηχανή... Ε δε μπορώ αυτόν τον ψυχαναγκασμό που μας έχει επηρεάσει όλους του τύπου αν δεν φορέσω μπότα σουπερ ντούπερ ασφαλείας δε καβαλάω το μηχανάκι να πάω μέχρι το περίπτερο... μήπως δε πρέπει να καβαλήσεις καθόλου για να 'σαι πιο ασφαλής???? Τεσπα εφυγα οφφτόπικ.

Τώρα για τα περι ξεκαβλώματος μέσα στην πίστα δε μπορώ παρά να συμφωνήσω αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Αφήστε τον τουρίστα να ειναι τουρίστας, σας ενοχλεί πουθενά?"

Πσσσσσ...αυτά είναι νοοτροπία παλαιού μέλους με πείρα!!!
Στα τεχνικά που το κατέχεις είσαι εγυκλοπαίδια, στα πρακτικά που έχεις μείνει πίσω...άσε μωρέ τώρα που να ασχολείσαι ... το φόρουμ είναι μόνο για χαβαλέ...

Αντι να πεις στους "μικρούς" να ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝΕ να κάνουνε μαθήματα λες ασε μωρε τον τουρίστα να βάλει αναρτήσεις εξατμίσεις μ@λ@κίες και να παραμείνει τουρίστας...

Ευχαριστούμε

Από: Sprinter στις 13/04/2010 12:34 μμ.

Ρε μπέκρα,

Επειδή εσένα σ' αρέσει να τα τσούζεις λιγάκι πρέπει να τα τσούζουν κι οι άλλοι σώνει και καλά?

Αυτή η εντύπωση κάποιου πώς κατέχει την μοναδική και αδιαμφισβήτητη αλήθεια κάπως μου κάνει.. Μήπως το νεαρόν της ηλικίας? Και τι σχέση εχουν αυτά (τα γούστα δηλαδή) με τα τεχνικά?
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Από: bekris στις 13/04/2010 12:42 μμ.

εγώ ευχαριστώ σου είπα ... τώρα εσύ τι λες...

Από: Native στις 13/04/2010 1:34 μμ.

Δεν έχω κάνει καποιο μάθημα, αλλα πιστευω οτι στους Ελληνικούς δρόμους σπάνια βρισκεις ένα κομμάτι που να έχει ίδια άσφαλτο με τα προηγοηγούμενα 500 μέτρα

Καμια πίστα δεν θα σου μάθει εμπειρικα ποσο πρεπει να μετριάζεις την ταχυτητα σου πριν την "Ελληνική" στροφή στης οπόιας την μέση, καποια κυράτσα έχει αδειάσει τον κουβα με την μπουγάδα και έχει γινει παγοδρόμιο κάτω....

οι συνθήκες μπορουν να άλλαξουν αρδην σε κάθε περιπτωση...απο το οδοστρωμα, μεχρι τα καινουργια λαστιχα, τακάκια και αναρτήσεις που εβαλες στην μηχανη...

Συμφωνω οτι καλό είναι να έχουμε οσες περισσοτερες γνώσεις μπορουμε λογω της επικινδυνοτητας του "επαγγέλματος"...οποτε σε καμια περιπτωση τα μαθηματα δεν κάνουν κακο, απλα είναι και θέμα τσεπης οπως και επιλογής

Κανενας δεν μπορει να κρινει καποιον που δεν έχει κανει μαθηματα οτι δεν οδηγει καλα, οπως και δεν μπορει να πει για τον ευατο του οτι ξερει να οδηγει επειδη έκανε μαθήματα.

Προσωπικά πιστεύω οτι αν πάρουμε τα μαθήματα της πίστας σαν μπούσουλα...μετα, τα μαθήματα καθημερινοτητας, η ηλικια(εμπειρια) και η εσωτερικη ισορροπία ειναι ακλονητοι παράγοντες ασφαλούς οδηγησης...

Δεν νομίζω οτι στην πιστα σε μαθάινουν ασφαλη οδήγηση τύπου: "χωρισμένος πριν απο 5 λεπτα" ή "απολυμένος και κερατάς"

Και κάλα να έχεις κανα παπί, το πολύ να το κάψεις....αλλά είναι πολλοι αυτοι που έχουν και gsxr 1000....κι όπως απολυόντουσαν ξεχάσαν και το κράνος τους στην δουλεια

Edit: Τωρα διάβασα το πρωτο ποστ....μάλλον ξεφύγαμε λίγο....Φίλε μου να το πάρεις και πιστευω δεν θα το μετανίωσεις...είναι ένα μηχάνημα που και θα σε εξιτάρει τόσο πολυ που και μικροδυσκολίες, αν έχεις, θα τις ξέχασεις...
Είναι γλυκό το γκάζι...στο φρένο είναι η πίκρα...

Από: johnygalan στις 13/04/2010 4:31 μμ.

Φίλε bekri δεν υπάρχει άτομο εδώ μέσα που να διαφωνεί οτι οδήγηση στην πίστα=ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αλλά ρε φίλε μου, με ενοχλεί όταν λες οτι εκτός απο 2-3 άτομα εδώ μέσα που έρχονται στη πίστα,
όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οδηγοί του καναπέ και τις έχουμε τις μηχανές για την καφετέρια

Ασε που τους περοσσότερους εδω μέσα δεν τους ξέρεις, οπότε αν οδηγούμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ
(όπως λες)ασε να το κρίνει κανένας άλλος
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"