Re: MotoGP 2014 ¶
Από: voyager1970 στις 20/08/2014 1:20 μμ.
Μια και είσαι Rossi-κός, εδώ πρέπει να πούμε και μια πικρή αλήθεια όπου ειδικά οι "πάλιουρες" κοντραριζόντουσαν μόνιμα.
Ομως, σε πρόσφατη δήλωση του ROSSI, είπε το παράπονο του:
«Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά, όταν συγκρίνουμε τη δική μου περίοδο στην Honda και του Marc . Όταν κέρδιζα το 2001, το 2002, το 2003 με την Honda, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι - και κυρίως δημοσιογράφοι - έλεγαν ότι κέρδιζα επειδή είχα την καλύτερη μοτοσυκλέτα», ξεκίνησε να λέει ο Vale.
«Τώρα που ο Marc είναι στην Honda , λένε ότι κερδίζει τους περισσότερους αγώνες επειδή κάνει τη διαφορά! Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτόν κι εμένα. Μου είναι δύσκολο να το καταλάβω».
«Ίσως να οφείλεται στους αντιπάλους, διότι ειλικρινά είμαστε καλύτεροι αντίπαλοι για τον Marc, απ’ ότι είχα εγώ. Λίγο-πολύ, δεν παραπονιόμαστε για τη μοτοσυκλέτα. Όταν στο παρελθόν κέρδιζα, ειδικά τον Biaggi, πάντα παραπονιόταν ότι τον κέρδιζα επειδή είχα την καλύτερη μοτοσυκλέτα (γελάει). Είχε πλάκα!»
«Αλλά μετά άλλαξα μοτοσυκλέτα και κέρδισα και με την Yamaha. Βέβαια μετά έλεγαν ότι κέρδιζα επειδή δεν είχα αντιπάλους! Δεν έβρισκες άκρη! Πάντως πιστεύω ότι η Honda είναι πολύ δυνατή τώρα, αλλά δεν μπορείς να πεις κάτι για τον Marc, επειδή κέρδισε και τους δέκα αγώνες. Σίγουρα λοιπόν είναι ο πιο γρήγορος αναβάτης».
Ο Βαλεντίνο ότι και να γίνει, έχει μπεί πια στο κορυφαίο βάθρο ("πάνθεον") των καλύτερων αναβατών στην ιστορία της μοτοσυκλέτας (αρέσει δεν αρέσει σε μερικούς). Είναι ο δεύτερος στην ιστορία των motoGP, με σύνολο 7-πρωταθλήματα στα MotoGP/500cc (+1 στα 125cc +1 στα 250cc), μετά τον Giacomo Agostini (με 8-πρωταθλήματα στα 500cc και 7-πρωταθλήματα στα 350cc).
Σίγουρα ο "πιτσιρικάς" έκανε πολλούς φανατικούς οπαδούς (Marquez-κούς) με τις θεματικές του επιδόσεις. Το σίγουρα είναι πως θα πάρει την σκυτάλη του νέου θρύλου στα motoGP! Ολα δείχνουν πως αυτός είναι ο ανερχόμενος θρύλος που θα μπεί στο "πάνθεον" των καλύτερων αναβατών μετά την μελλοντική αποχώρηση τον ROSSI.
Βέβαια... "Μηδένα πρὸ τοῦ τέλους μακάριζε"...!!
Σκέψου πως ο Casey Stoner πρόπερσι εγκατέλειψε ξαφνικά τα motoGP στα 27 του, ενώ θεωριτικά είχα μια λαμπρή καριέρια μπροστά του...!!!