Re: 14o 36ωρο οδοιπορικο αντοχης
¶
Από: Rory στις 14/05/2011 μεσημέρι
Λίγα λόγια και απο μένα , Αναστασία συνοδοιπόρισα μπράβο σου σε χάρηκα να είμαστε καλά και του χρόνου !!!!!
Παρασκευή 6 μαιου στίς 14.00 ξεκινάμε με φίλιππα ( mikios ) για καρπενήσι , πιάνουμε την βαρετή εθνική μέχρι Λαμία και απο εκει την υπεροχη διαδρομή μεχρι το ξενοδοχειο μοντανά στο καρπενήσι , μια διαδρομη μεσα στα ελατα , για μια στιγμη νομιζα οτι βρισκομουν σε καμια αυστρια η βορεια Ιταλία !!!!
17.00 φτανουμε στο ξενοδοχειο οπου απο νωρις ειχαν παει και αλλοι 36ωριτες φιλοι , σε λιγο πηραμε το road book και οι πρωτες εντυπωσεις ηταν ωχχχχχχχχχχ πως θα βγουν αυτα τα χλμ , τεσπα γυρω στις 22.00 φτανει και ο paitos με την ελπιδα !!!!!!!!
Σαββατο 7 μαιου 08.05 παιρνουμε εκκίνηση μαζι με paitos, mikios τα πρωτα χλμ μεσα απο το καρπενησι και στην συνέχεια επαρχιακο προς λιανοκλάδι , ο πρωινός ηλιος επαιζε κρυφτούλι μεσα απο το δασος και ξαφνικα θυμηθηκε να με επισκεφθει η αλλεργία μου , τα ματια μου με ετσουζαν και σε συνδυασμο με ενα χαζογλυστριμα με εκαναν να χασω το ρυθμο μου με τα αλλα παιδια , αλλα συνεχισα για λιγο με τον γιωργο τον almero και τον φιλο γιαννη με το gs , καποια χλμ παραπανω βρισκουμε τον πανο με τον φιλιπ που μας περιμεναν, κλειστο επαρχιακο κομμάτι και πιανουμε πολυ καλο ρυθμο , μεχρι που ακριβως μπροστα μας φευγει σε μια στροφη ενα stelvio 1200 και σταματαμε να βοηθησουμε , τηλ απο μικιο που λεει οτι εχει παθει λαστιχο λιγο πιο πισω , ερχεται επισκευάζουμε το λαστιχο και φευγουμε μιση ωρα μετα , πιανουμε καλο ρυθμο οι τρεις μας στην πρωτη φωτο δεν σβηνουμε μηχανακια και αμεσως ξεκιναμε παλι σε επαρχιακο κλειστο στροφιλικι για κοζανη, πτολεμαιδα , ναουσα , βεροια , δευτερη φωτο , παιχνιδι αργοπορειας και χωρις χασιμο χρονου και στασεις βρισκομαστε στο νυμφαιο στις 17.00 που παραλαμβανουμε το δευτερο μισο του road book της πρωτης μερας !!!!!! ολιγολεπτη σταση και φευγουμε για την πιο καταπληκτικη διαδρομη για μενα ολου του 36ωρου την αναβαση στο βιτσι ..... μαγεια τι αλλο να πω , ουτε τα πρωτα σημαδια κουρασης ειναι ικανα να με καταβαλουν γιατι με αποζημιωνει ολη η διαδρομή , εχουμε διανυσει περιπου 500 χλμ μεχρι εκει και μπορω να πω οτι αρχιζω και ζεσταινομαι
Βγαινουμε στο δρομο για φλωρινα πρεσπες που βγαζουμε την φωτο στους ψαραδες και ξαναγυρναμε πισω για νεαπολη απο εγναντια που μας περιμενε ο καλος μας φιλος Σακης απο καστορια , αγκαλιες φιλια καναμε σαν μικρα παιδια , πολυ χαρηκα που σε ειδα ρε φιλε ....αχχχχχχ δεν προλαβαμε να ρυθμισουμε κανενα σταθμο
Τελευταια φωτο πρωτης μερας στο πενταλοφο μας βρηκε νυχτα στις 20.30 περιπου , ακολουθουν 180 χλμ πολυ δυσκολα με πολλές κατολισθησεις , κρυο ... πιανουμε φοβερο ρυθμο paitos μπροστάρης ανοιγε δρομο πισω ο φιλιπ και πισω εγω ειχαμε κανει την νυχτα μερα , απο εκει πιστευω βρηκαμε τον πραγματικο ρυθμο μας που κρατησε ως το τελος του 36ωρου , η ψυχολογια μας πολυ καλη και μπορω να πω οτι κινουμασταν σαν ενα , τεσπα φτανουμε Γιαννενα στις 22.50 κοιταω τον χιλομετρητη και βλεπω οτι εχω κανει 925 χλμ
βρισκουμε το grand serai τρωμε βραδυνο στο ξενοδοχειο ( πολυ καλο ) 5αστερο ανεβαινω στο δωματιο και κατεβαζω διακοπτες
Κυριακη 8 μαιου 08.20 φευγουμε απο Γιαννενα που ανηφορίζουμε προς ζαγοροχωρια η ψυχολογια μας πολυ καλη πιανουμε πολυ καλο ρυθμο παλι σε πολυ σφιχτο στροφιλικι .... αχχχχχχχχχ τις ειχα αχτι αυτες τις φουρκετες η μηχανη μου με βοηθαει παρα πολυ , μου εμπνεει τρομερη εμπιστοσύνη και μιας και εχω το χαρτη , μπροσταρης αποφασιζω να παιξω λιγο μιας και το οδοστρωμα βοηθαει παρα πολυ , χωρις να το καταλαβω εχουμε φτασει τους πρωτους που ειχαν ξεκινησει 1 ωρα πριν και στην βασιλιτσα περνανε μπροστα ο μικιος με τον πανο εκει βρισκουμε και τον αλεξ οπου παιχτηκε πραγματικο σοου , μακαρι να μπορουσα να τους επαιρνα βιντεο τους ειχα μπροστα μου και τους χαιρομουν .. πολυ καλα τιμονια
Τα δυσκολα ομως τωρα αρχιζουν , εφοσον παιξαμε 200 χλμ τωρα επρεπε να χαλαρωσουμε λιγο γιατι τα υπολοιπα χλμ ηταν για μενα και πιο δυσκολα , πολλές κατολισθησεις εναλαγες του δρομου με χωματοδρομους εκει που δεν το περιμενες ( ηταν σημειωμενα στο road book ομως ) χασιματα του δρομου για τα νερα που ετρεχαν , τα πιο πολλα ειχαν γλυτσα , πολλα χαζογλυστριμματα ειχα τοτε , περναγα οσο πιο χαλαρα γινοταν οι κατολισθησεις συνεχι ζονταν βραχοι κοτρωνες μεσα στη μεση του δρομου , τουνελ ξανα τουνελ ξανα βραχοι ξανα και ξανα χωμα γαρμπιλι , ξαφνικα βλεπω στο καντραν μου οτι εχω ακομα 14 χλμ για βενζινα και το μουζακι απεχει 24 χλμ , ευτυχως βρισκουμε βενζιναδικο γεμιζω και παιρνει μεσα 19.7 λιτρα
Συνεχιζουμε προς λιμνη πλαστηρα κατηφοριζουμε προς αρτα καπου εκει με πιανει ο δεξιος μηνισκος μου ωχχχχχχχ λεω οχι ρε φουστη μου μπροστα μου ο φιλιπ ζηταει σταση , μετα βιας βασταω την μηχανη μου στο αριστερο ποδι σβηνω κατεβαινω , βλεπω οτι ο μηνισκος μου με ποναει ακομα ακουω τους αλλους να λενε οτι κουραστηκαν λιγο και λεω απο μεσα μου οχι ρε τιγρη μην τα παρατας , φευγουμε για την προτελευταια φωτο που βγαζουμε ακομα μερα , ειμαι μπροστα για να παμε προς αναβρα την τελευταια φωτο που μας πιανει παλι το βραδυ , ξαφνικα μεσα στο χωριο και ενω η κουραση μου κραταει παρεα με τον μηνισκο βλεπω τα παιδια απο την λεσχη της moto guzzi χαρηκα πολυ μας δινουν κουραγιο και δυναμη να συνεχισουμε στην παρεα εχει προστεθει και ο Νικολας ο nicmor ,με καλη ψυχολογια ξεκιναμε εχοντας ακομα 1 φωτο και 150 επικινδυνα χλμ μεχρι το τελος
οι 4 μας πλεον πιανουμε ξανα καλο ρυθμο και βγαζουμε τελευταια φωτο , με συγκρατημενη αισιοδοξια κανουμε και τα τελευταια χλμ για τον τερματισμο , σχεδον δεν το πιστευω μεχρι που μπαινουμε στα καμμενα βουρλα στις 22.45 επιτελους τερματισα χλμ 2ης μερας 717 !!!!!!!
παιρναμε απο τον τερματισμο μες την καλη χαρα και πως να μην ειναι οταν μαθαινεις οτι απο τους 250 που ξεκινησαν καταφεραν να τερματισουν να κανουν ολα τα χλμ και τις δοκιμασιες μονο οι 50 περιπου !!!!!!!!
Ακομα μια φορα θελω να ευχαριστησω τους συνοδοιπορους μου paito και mikio , συνολο χλμ περιπου 2200 χλμ μαζι με την επιστροφη απο καμμενα βουρλα προς αθηνα !!!!!!
Δεν εχω βγαλει πολλές φωτο η βιντεο γιατι δωσαμε σημασια να μην καθυστερησουμε ασκοπα παρα μονο αυτες που επρεπε , στο μυαλο μου ομως υπαρχουν ολες αυτες οι ομορφιες που συναντησα αυτες τις μερες , ολα αυτα τα υπεροχα τοπια
Keep on Rockin