Επίδομα κυκλοφορίας

Επίδομα κυκλοφορίας  

Από: bonnie στις 30/11/2010 1:48 πμ.

Στην πρώτη τριάδα θανάτων από ατυχήματα στους δρόμους βρίσκεται η Ελλάδα, ανάμεσα στις 33 χώρες - μέλη του OECD*, με 13,8 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους για το 2009. Χειρότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Αργεντινή (18,4) και η Μαλαισία, με 23,8.

Στην άλλη άκρη της κατάταξης, οι καλύτερες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και η Ολλανδία, με 3,8 και 3,9-3,9 αντίστοιχα. Οι κάτοικοι της Ελλάδας έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν από αυτούς της Καμπότζης (12,6) αλλά και των ΗΠΑ (11,1), έτσι για να μην νομίζετε πως ανταγωνιζόμαστε στους αρνητικούς δείκτες μόνο “μικρούς παίκτες”. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ένας Έλληνας έχει τρεις ως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί στους δρόμους, απ’ ότι ένας Άγγλος, ένας Σουηδός, Ολλανδός, Ισραηλινός, Νορβηγός ή Ελβετός.
Το κακό είναι πως η πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη για μας, καθώς τα αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν ποτέ το δυνατό μας σημείο, ενώ το πιθανότερο είναι πως δεν καταγράφονται στις στατιστικές οι θάνατοι από τροχαία που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της νοσηλείας ή και μετά από αυτή (το σύνηθες διεθνώς είναι ως και 30 μέρες μετά το ατύχημα). Επίσης, δεν υπάρχουν στοιχεία για έναν άλλο δείκτη επικινδυνότητας, αυτόν των θανάτων ανά δισεκατομμύριο οχηματοχιλιόμετρα, που δείχνει ακόμα πιο άμεσα το ρίσκο της κίνησης στους δρόμους, καθώς κανείς στην Ελλάδα δεν έχει ιδέα πόσα χιλιόμετρα κάνουν τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους μας. Για την ιστορία, τον καλύτερο τέτοιο δείκτη τον έχει η Ισλανδία, ακολουθούμενη από τις Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία, ενώ στο άλλο άκρο φιγουράρει η Κορέα, η Τσεχία, η Μαλαισία και η Καμπότζη. Ακόμα και με τα ελλιπή έως ψευδή στοιχεία που παρέχουμε στους διεθνείς οργανισμούς, κάπου εκεί κάτω θα ήμασταν κι εμείς.

Τα καλά νέα είναι πως είχαμε πτώση των θανάτων στους δρόμους την τελευταία δεκαετία, σε 30 από τις 33 χώρες του OECD, όπως προέκυψε από στοιχεία που ανέλυσε η IRTAD (International Traffic Safety Data and Analysis Group). Στις περισσότερες χώρες, η μέση ετήσια πτώση την δεκαετία 2000-2009 ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Στην συνολική μεταβολή μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία, πρώτες είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία, με -55 και -53%, όπου οι μισοί απ’ όσους σκοτώνονταν πριν το 2000, την γλίτωσαν! Βελτίωση πολύ κοντά στο 50% έδειξαν και οι Γαλλία, Ισλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία και Σλοβενία. Η Ελλάδα στο αντίστοιχο διάστημα έδειξε μεταβολή -29%, με δηλωμένους 1.553 θανάτους το 2008 και 1.456 το 2009: Είναι σαν να σβήνει από το χάρτη ένα ολόκληρο μεγάλο χωριό κάθε χρόνο. Το 29% ακούγεται καλό και δείχνει μεγάλη βελτίωση, μέχρι να δει κανείς πόσο μειώθηκαν στο ίδιο διάστημα οι θάνατοι από ατυχήματα με μοτοσυκλέτες: Μόνο 4%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ενώ σε όλα τα άλλα μέσα είχαμε σημαντική μείωση, στις μοτοσυκλέτες σχεδόν καθόλου, οπότε το μερίδιο που τους αναλογεί έχει αυξηθεί. Τα πιο θετικά ποσοστά είχαν οι Τσεχία (-25,6%), το Ισραήλ και η Ουγγαρία. Η Ελλάδα δεν είχε δώσει ως και το καλοκαίρι του 2010 στοιχεία για το 2009 (για το ’08 δηλώθηκαν 394 θάνατοι μοτοσυκλετιστών). Προσπαθώντας να βρούμε τα θετικά της υπόθεσης, βλέπουμε πως ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι μοτοσυκλέτες αυξήθηκαν κατά 78% αυτή τη δεκαετία, παρ’ όλα αυτά είχαμε έστω και οριακή ποσοστιαία μείωση των θανάτων μοτοσυκλετιστών. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι ποσοστά, και ο απόλυτος αριθμός παραμένει τρομακτικά μεγάλος: Τουλάχιστον ένας μοτοσυκλετιστής την ημέρα αφήνει την τελευταία του πνοή.

Πολύ ανησυχητική είναι και η υστέρηση της μείωσης σε σχέση με τους οδηγούς αυτοκινήτων, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας πως και ο αριθμός των αυτοκινήτων στους δρόμους μας αυξανόταν πολύ κάθε χρόνο έως και πέρυσι. “H αύξηση των θανάτων μοτοσυκλετιστών σε 13 από τις 29 χώρες δεν εξηγείται πλήρως από την αύξηση του αριθμού των μοτοσυκλετιστών,” εξηγεί η ειδικός της οδικής ασφάλειας στην IRTAD, Veronique Feypell-de la Beaumelle, “Στην Αγγλία, για παράδειγμα, είχαμε μείωση 23%, παρά την κατά 45% αύξηση των μοτοσυκλετών στους δρόμους”.
Όντως, το “γίναμε περισσότεροι” δεν εξηγεί από μόνο του την κατάσταση. Το “είμαστε πολλοί όλοι μαζί” πλησιάζει περισσότερο, ειδικά όταν αναλογιστεί κανείς τι είδους δρόμοι φέρουν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φορτίο στην Ελλάδα. Γίνεται ακόμα καλύτερο αν το κάνεις “είμαστε πολλοί, απαίδευτοι και έξαλλοι”: Είναι απίστευτο να βλέπεις πόσο απερίσκεπτα και πόσο εύκολα εκθέτει ο ένας τον άλλο σε κίνδυνο, και πόσο έτοιμοι είναι οι οδηγοί να σφαχτούν δι’ ασήμαντον αφορμήν, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι μεγάλοι χαμένοι εδώ είναι οι μοτοσυκλετιστές, καθώς είναι και οι πιο ευάλωτοι. Κι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για το χάος. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που αλλάζουν πορεία χωρίς κανένα έλεγχο του δρόμου γύρω τους και πίσω τους, οι μοτοσυκλετιστές που με μια ακατανόητη αισιοδοξία ελίσσονται σαν να θεωρούν πως όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων μόνο αυτούς προσέχουν. Σκέφτομαι πως δεν είναι δυνατόν ένας μοτοσυκλετιστής να θεωρεί πως δεν κινδυνεύει. Έχει επίγνωση. Επιλέγει όμως να πιστεύει πως είναι άτρωτος, για να μην σκοτίζεται. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός αν όλοι πιστεύουν στη μαγεία, οδηγοί και αναβάτες, κι είναι σίγουροι πως ό,τι βλακεία κι αν κάνουν στο δρόμο, με κάποιο μαγικό τρόπο θα επιζήσουν αλώβητοι. Η μαγεία της βλακείας. Κι ως γνωστόν, οι βλάκες είναι ανίκητοι.

Γιατί όμως μειώθηκαν τόσο οι συνέπειες των ατυχημάτων με αυτοκίνητα; Μια εξήγηση είναι η ανανέωση του στόλου, που γινόταν με ταχείς ρυθμούς αυτή τη δεκαετία. Γενικά, τα νέα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα για τον μυθικό “μέσο οδηγό”, εξελιγμένα για να τον προστατεύουν από τον εαυτό του μέχρι ένα σημείο. Η παθητική τους ασφάλεια έχει αυξηθεί, τα συστήματα ABS και ΕSP είναι πια στάνταρ, οι αερόσακοι πετάγονται από παντού μέσα στην καμπίνα, οι περισσότεροι πια φοράνε ζώνη. Οι αντίστοιχες εξελίξεις στις μοτοσυκλέτες έπονται χρονικά αυτών των αυτοκινήτων, με σαφή υστέρηση τόσο στην εξάπλωσή τους όσο και στην αποτελεσματικότητά τους: Ο αναβάτης αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα της μοτοσυκλέτας, χωρίς να περιβάλλεται από αυτή. Είναι ουτοπία να περιμένουμε πως η μοτοσυκλέτα μπορεί να φτάσει κάποτε τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων. Εδώ έχουμε και μια ουσιαστική διαφορά: Στο αυτοκίνητο η μέριμνα για την ασφάλεια μεταφέρεται όλο και περισσότερο από τον οδηγό στο όχημα, ενώ στη μοτοσυκλέτα, είναι ο αναβάτης εκείνος που συμβάλλει κατά κύριο λόγο στην ασφάλειά του, και η επιβίωσή του εξαρτάται από τις αποφάσεις που παίρνει κάθε στιγμή.

Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος, οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας μας έχουν αφήσει στην τύχη μας, ως φανατικοί ακρο-Δαρβινιστές που περιμένουν πως η φυσική επιλογή θα αφανίσει κάποια στιγμή αυτό το ενοχλητικό είδος των μοτοσυκλετιστών. Δεν υπονοώ πως σε άλλες χώρες του κόσμου οι δρόμοι είναι στρωμένοι ροδοπέταλα για τους μοτοσυκλετιστές. Υπάρχουν όμως πολλές χώρες που η κατάσταση στους δρόμους είναι πολύ πιο ανθρώπινη για όλους, και για όσα ζητήματα το κράτος κάνει την πάπια, υπάρχουν ενώσεις μοτοσυκλετιστών που ξεσηκώνουν οργανωμένες διαμαρτυρίες που αναγκάζουν την κυβέρνηση να προσέξει τα προβλήματά τους, και κατόπιν εργάζονται σε συνεργασία μαζί της για να τα λύσουν. Ξεσηκώνονται και παραλύουν δεκάδες πόλεις, όπως στην Γαλλία. Συνεννοούνται μεταξύ τους, ξεσηκώνονται, προτείνουν, εργάζονται προς ένα κοινό στόχο. Εμείς εδώ, αρνάκι άσπρο και παχύ. Πρόβατα προς σφαγή, κυριολεκτικά. Στη χώρα συμβαίνει το ένα απίστευτο μετά το άλλο και το μόνο θέμα για το οποίο επαναστάτησαν οι Έλληνες ήταν το κάπνισμα. Αυτό που μακροχρόνια μπορεί να τους σκοτώσει, το διεκδίκησαν ως κεκτημένο δικαίωμα αυτοδιάθεσης, δεν φαίνεται όμως να δίνουν την ίδια προσοχή στις συνθήκες των δρόμων που μπορούν να τους σκοτώσουν πολύ πιο άμεσα. Θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν, αφού αν σκοτωθούν σε ατύχημα δεν θα μπορούν μετά να καπνίζουν.

Η αφόρητη μοναξιά του Έλληνα μοτοσυκλετιστή. Μόνος του πρέπει να εκπαιδευτεί, μόνος του να μάθει να επιβιώνει. Κι αν μας είχαν αφήσει πραγματικά στην ησυχία μας, δεν θα είχαμε άλλες απαιτήσεις. Από τη στιγμή όμως που πληρώνουμε φόρους, τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, είμαστε απαράδεκτοι αν δεν διεκδικούμε αυτά που ήδη έχουμε πληρώσει. Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό να μας πληρώνουν αυτοί “επίδομα κυκλοφορίας”, αντί να μας ζητάνε τέλη κυκλοφορίας και διόδια, έτσι, έναντι των εξόδων που σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνουμε εξ αιτίας της οδικής ανεπάρκειας της χώρας. Ή μόνο και μόνο για την ψυχική οδύνη.

* OECD: Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, με έδρα το Παρίσι. Ιδρύθηκε το 1961 και αποτελεί συνέχεια του Οργανισμού για την Οικονομική Ευρωπαϊκή Συνεργασία (OEEC), που ιδρύθηκε το 1947 και ρόλο του είχε τον συντονισμό της Αμερικανικής και Καναδικής βοήθειας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (γνωστής ως Σχέδιο Marshall).
Εκτός από τις 33 χώρες – μέλη του, συνεργάζεται και με άλλες 70 χώρες.
Ο OECD διοργανώνει κάθε χρόνο το International Transport Forum, ένα think tank όπου πάνω από 50 υπουργοί μεταφορών μαζί με ανθρώπους – κλειδιά του ιδιωτικού τομέα και ερευνητές, συνεργάζονται σε στρατηγικής σημασίας θέματα μεταφορών.

Πίνακας 1

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΝΑ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Μαλαισία 23,8
Αργεντινή 18,4
Ελλάδα 13,8
Καμπότζη 12,6
Κορέα 12
Πολωνία 12
ΗΠΑ 11,1
Λιθουανία 11
Ν. Ζηλανδία 8,9
Βέλγιο 8,9
Τσεχία 8,6
Σλοβενία 8,4
Ουγγαρία 8,2
Πορτογαλία 7,9
Ιταλία 7,9
Αυστρία 7,6
Λουξεμβούργο 7,2
Αυστραλία 6,9
Γαλλία 6,9
Καναδάς 6,3
Ισπανία 5,9
Δανία 5,5
Ιρλανδία 5,4
Φινλανδία 5,3
Ισλανδία 5,3
Γερμανία 5,1
Ιαπωνία 4,5
Ελβετία 4,5
Νορβηγία 4,4
Ισραήλ 4,2
Ολλανδία 3,9
Σουηδία 3,9
Ην, Βασίλειο 3,8

http://www.motomag.gr/moto/index.php?op ... Itemid=137

ωραια ε?
στριβω, αρα υπαρχω...

Re: Επίδομα κυκλοφορίας  

Από: Costas στις 30/11/2010 4:15 πμ.

Θα πω τη δική μου άποψη.Μπορεί να δυσαρεστήσω κάποιους,αλλά δε χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι.
Για μένα είναι η νοοτροπία του Ελληνάρα.Σαφώς φταίνε και οι οδηγοί αυτοκινήτων που τις πιο πολλές οδηγάνε σα ζώα,αλλά ας μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.Η μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέσο ή ένα ωραίο παιχνίδι στα χέρια κάποιου γνώστη,αλλά πολύ επικίνδυνη στα χέρια κάποιου άπειρου.Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ηλικία.

Δε μπορεί τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης να θεωρούνται δευτερέυον ζήτημα αλλά βγαίνοντας στο δρόμο να θέλω να κάνω κόντρες με το kawasaki ή το honda το supersport για να του δείξω πόσο γρήγορος είμαι.Δε μπορεί τα 300 ευρώ του CSS να σου φαίνονται πολλά όταν το πρώτο πράγμα που κάνεις αγοράζοντας μηχανή είναι να δώσεις 1000 ευρώ για να βάλεις μια ανοιχτή εξάτμιση.

Στο στρατό που ήμουν μας είχαν βάλει πάνω απο 20 φορές σε 9 μήνες την ομιλία του Ιαβέρη.Μπορεί να τη σιχάθηκα αλλά ο άνθρωπος ως γνώστης του αντικειμένου λέει πολλές αλήθειες.Πρέπει να υπάρχει και στο youtube,προτείνω να ψάξετε και να το βρείτε.Για μένα είναι τραγικό να κυκλοφορώ με τη μηχανή και να βλέπω "μοτοσυκλετιστές" να μη φοράνε κράνος.Η ακόμα μεγαλύτερους παπάρες να έχουν και παιδάκια πάνω ξεκράνωτα κι αυτά.Ή τον άλλον που μέσα στο μποτιλιάρισμα νομίζει οτι είναι ο superman και κάνει ελιγμούς λες και οδηγάει παπί.Δεκάδες παραδείγματα που βλέπει κανείς καθημερινά στο δρόμο και φανερώνουν βλακεία.Σαφώς φταίει και το κράτος,οι οδηγοι αυτοκινήτων και άλλοι παράγοντες.Αλλά εμείς οφείλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους απ'την πλευρά μας.Πράγμα που δυστυχώς,για μένα τουλάχιστον δε βλέπω να γίνεται.

Η μηχανή δεν είναι αυτοκίνητο,η μηχανή χρειάζεται κουλτούρα.Και το αμάξι χρειάζεται προφανώς,αλλά εκεί έχεις και 2 λαμαρίνες να σε προστατεύουν όταν κάνεις τη μαλακία.

Από: jimdom στις 30/11/2010 5:31 μμ.

Τα 300 ευρω που θελει το css ειναι παρα πολλα
Ειναι μεγαλοι κλεφτες κ απατεωνες κ *%^&*%&$&^&%$^&$&%^ που το παιζουν κ οτι θελουν να σου μαθουν 5 πραγματα κ οχι οτι θελουν να βγαλουν τα κερατα τους τα τραγια!
Ακου 300 ευρω το μαθημα....σιγα ρε φιλε...δηλαδη ποσα ειναι τα εξοδα σου???Θες κ 300 ευρω που στην ουσια ειναι 1200!!!!
Σε φαρμακα να τα φανε κ κορτιζονουχα,να γινουν αλλοι τοσοι που πουλανε και αγαπη για τη μηχανη!!!!
Αυτα τα λιγα για τους καραγκιοζηδες.

Οποιος εχει διαφορετικη αποψη απο τη δικια μου ας μου την εξηγησει κ μενα που μου φαινονται τα 300 ευρω του καθε μαθηματος μεγαλη κλεψια.

Ξεφυγα λιγο απο το θεμα,συνχωρεστε με αλλα βρηκε ευαισθητη χορδη ο Κωστας

Επι του θεματος

Ειναι τραγικα μεγαλο το ποσοστο που εχουμε εδω στην Ελλαδα.
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση

Φυσικα φταινε οι δρομοι που εχουμε(μαζι με τα ζωα που κυκλοφορουν σε αυτους) οι οποιοι ειναι στην καλυτερη απαραδεκτοι αν κ χρυσοπληρωμενοι...!!!

Επισης φταιει κ ο τροπος εξετασης αποκτησης διπλωματος αλλα κ οτι δεν εχουμε κυκλοφοριακη παιδεια,ειναι θεματα πολυσυζητημενα και τα δυο!

Αποψη μου ειναι οτι κ για τα δυο φταιει πρωτα απο ολα το κρατος κ μετα ολα τα αλλα.
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα φυλης ή κατι αλλο!

screw u guys,i am going home...
See ain't nothing stopping me, I feel like ain't nothing after me

Από: nfot στις 30/11/2010 7:37 μμ.

Τα εξοδα του καθε μαθηματος CSS. Αναλυτικα δεν τα ξερω, αφου μαθητης υπηρξα και οχι εκπαιδευτης, αλλα:
- Μεταφορικα (ειδικα για Σερρες)
- Διαμονη - Διατροφη ( >> >> )
- Ενοικιαση πιστας για ΣΚ, σε υψηλη ή μεση περιοδο. Για Σερρες, 4.000 ή 2.000 αναλογα.
Στα Μεγαρα η διαμονη και τα μεταφορικα ειναι λιγοτερα, αλλα ειναι ακριβοτερη η πιστα !!!
- Αμοιβη εκπαιδευτων, συνοδειας.
Δεν ξερω αν πληρωνουν κατι για μοτο - λαστιχα - συντηρηση - φορμες - κρανη κτλ ή τα δινουν ολα οι χορηγοι.

Αν γινουν και τα 3 επιπεδα, με 20 ατομα το επιπεδο, εχουμε 60 ατομα = 18.000 Γιουρια, χ2 μερες, ενα πολυ ωραιο 36.000.
Αν δεν μαζευτουν 60 ατομα, το κοστος παραμενει το ιδιο, αλλα ο τζιρος λιγοτερος. Ο υπολογισμος κοστους γινεται με μια υποτιθεμενη πληροτητα 75-80% πιστευω και αν ειναι παραπανω, εχουν υπερκερδος.
Αποδειξεις κοβουν, οσο θυμαμαι, ειναι παροχη υπηρεσιας, αρα φορολογηται με 35-40%.

Δεν πρεπει να βγαλει και η εταιρεια κανα γιουρο;

Παρα πολλα δε θα τα ελεγα, τσιμπημενη τιμη ισως.
"You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". -Marco Simoncelli R.I.P.

Από: tharis στις 30/11/2010 10:02 μμ.

Αυτο δεν ειναι κανενα γιουρο ... ειναι κανενα τσουβαλι γιουρια ... !!

Και το θεμα δεν ειναι τα 300ευρο .. ειναι και οτι θα θες και συ τα λαστιχα σου θα θες και τις βενζινες σου θα θες και τη διαμονη σου και το μεσημεριανο σου... και τοτε βραστα ...

Ας μου εβαζαν κι εμενα τα εξοδα μου μες στο τριακοσαρι και τοτε να το πληρωνα ...
300 ευρο για να εχω εναν "εκπαιδευτη" μαζι μου 2-3 ωρες στην πιστα και θα μου πει και 2-3 πραγματα ε...δεν δινονται ευκολα στις μερες μας .. και γιατι να μη μου την κανει αυτη τη δουλεια ενας πιο εμπειρος "φιλος" στην πιστα ..?

Για να μην πω και για τα 4 level..

Και για να μην παρεξηγηθω.. δε λεω οτι δεν αξιζει ...αλλα πειτε οτι ειναι ειδος πολυτελειας.. οχι οτι ειναι απαραιτητα και ειναι παιδεια και ολοι πρεπει να τα κανουμε και δε ξερω τι αλλο ...
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Από: nfot στις 01/12/2010 12:22 πμ.

Οπως γραφει και ο Costas, ειναι πολυ πιο χρησιμο 1.000ρικο απο οτι μια εξατμιση. Μπορει καλλιστα να σου σωσει τη ζωη !

Ξερετε ποσους "εμπειρους" εχω δει να κανουν τραγικα λαθη στην οδηγηση τους; Κι αν τους ρωτησεις, "γιατι το κανεις ετσι;", δεν μπορουν να στο εξηγησουν. Εμενα δε μου φτανει το "καν'το ετσι". Θελω και το γιατι, επιστημονικα τεκμηριωμενο.
Εχω φιλο που παει σφεντονα. ΑΛΛΑ, φοβαται να γυρει το κορμι του προς το εσωτερικο της στροφης. Το γερνει αναποδα, γιατι ετσι εμαθε !!! Τερματιζει το πισω λαστιχο, ε και; Φυσικο ειναι αφου γερνει αναποδα το κορμι του. Αυτος δεν ξερει να καβαλαει μοτο, απλα ετσι εμαθε και δεν φοβαται. Δεν πεφτει επειδη τα ορια της μοτο ειναι πολυ μεγαλυτερα.
"You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". -Marco Simoncelli R.I.P.

Από: tharis στις 01/12/2010 12:42 πμ.

Τι σχεση εχει τωρα η εξατμιση ... και με 1000 ευρο μπορουν να κανουν 1000 εμβολια στα παιδακια της Αφρικης .. να τα δωσουμε εκει αν ειναι ..

Το θεμα ειναι αν ειναι ακριβα, αν θα επρεπε να ειναι φθηνοτερα και αν υπαρχουν εναλλακτικες ...

Παρεπιπτοντως εγω δεν ειπα να παρεις παραδειγμα κανενα "γρηγορο" ή "σφεντονα" .. υπαρχουν και ανθρωποι που ξερουν και να σου πουν και να σου εξηγησουν και μαλλον καπου στις πιστες θα ειναι κι αυτοι ..!

Από: ATN PANOS στις 01/12/2010 12:44 πμ.

nf"Οπως γραφει και ο Costas, ειναι πολυ πιο χρησιμο 1.000ρικο απο οτι μια εξατμιση. Μπορει καλλιστα να σου σωσει τη ζωη !

Ξερετε ποσους "εμπειρους" εχω δει να κανουν τραγικα λαθη στην οδηγηση τους; Κι αν τους ρωτησεις, "γιατι το κανεις ετσι;", δεν μπορουν να στο εξηγησουν. Εμενα δε μου φτανει το "καν'το ετσι". Θελω και το γιατι, επιστημονικα τεκμηριωμενο.
Εχω φιλο που παει σφεντονα. ΑΛΛΑ, φοβαται να γυρει το κορμι του προς το εσωτερικο της στροφης. Το γερνει αναποδα, γιατι ετσι εμαθε !!! Τερματιζει το πισω λαστιχο, ε και; Φυσικο ειναι αφου γερνει αναποδα το κορμι του. Αυτος δεν ξερει να καβαλαει μοτο, απλα ετσι εμαθε και δεν φοβαται. Δεν πεφτει επειδη τα ορια της μοτο ειναι πολυ μεγαλυτερα."

εμενα εννοεις ε???

και μενα η γνωμη η δικια μου, ειναι οτι ολοι μας φταιμε.
αλλος πολυ αλλος λιγο.

το μονο που μπορουμε να κανουμε προς το παρων ειναι να βελτιωσουμε ο καθενας ξεχωριστα τον ευατο του
και μετα κρινουμε τους αλλους.

και για ναμην παρεξηγηθω: βαζω το ευατο μου πρωτο.
κανω χιλιες βλακειες στον δρομο, για να δειξω και εγω δεν ξερω τι.....
μα δεν εχουμε μια πιστα, απαντω οταν μου λενε γιατι τα κανω ολα αυτα...

δηλαδη επειδη δεν εχουμε πιστα σημαινει οτι πρεπει ο καθενας μας να βγαινει εξω και να κανει
οτι του καπνισει?
γιαυτο οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω, φταιει η παιδια μας, φταιει και το κρατος, φταιμε και εμεις σαν ατομα που δεν κανουμε κατι..

με λιγα λογια.....ο σωζων ευατο σωθητο...
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Από: nfot στις 01/12/2010 8 πμ.

ATN PANOS"...Εχω φιλο που παει σφεντονα. ΑΛΛΑ, φοβαται να γυρει το κορμι του προς το εσωτερικο της στροφης. Το γερνει αναποδα, γιατι ετσι εμαθε !!! ..."

εμενα εννοεις ε??? ...[/quote]

Οποιος εχει τη μυγα, να τη φερει πισω

Οχι βρε, ενα φιλο εδω στο Βολο, με Tiger.

Από: dimchrist στις 01/12/2010 11:18 πμ.

Ναι είναι πολλά τα 300 ευρώ για ένα CSS αλλά πολλά είναι και τα 10 ή 15 χιλιάδες που δίνουμε για να πάρουμε ένα καλό μηχανάκι και πόσα άλλα για να το φτιάξουμε/φέρουμε όπως θέλουμε. Έχω δώσει και εγώ αρκετά λεφτά για το μηχανάκι και έκανα τα 3 από τα 4 level του CSS. Τα χρήματα που πιάσανε σίγουρα τόπο ήταν τα CSS.
Για παράδειγμα είναι σαν να πας να αγοράσεις ένα κράνος. Θα πάρεις το ακριβό που σου παρέχει λίγο καλύτερη ασφάλεια ή κάτι να κάνεις τι δουλειά σου?
Επειδή είναι δύο ρόδες δε το παίζω. Έτσι δε παίζω και με πράγματα που ενδεχομένως θα με βοηθήσουν σε μία δύσκολη στιγμή που αυτή συνήθως έρχεται πιο συχνά όταν κυκλοφορείς με γρήγορη μηχανή (το γκάζι είναι γλυκό). Δε γίνεται να τσιγκουνεύεσαι 300-600-900-1200 ευρώ που θα σε βοηθήσουνε να οδηγήσεις σωστά και με μεγαλύτερη ασφάλεια μια ζωή και από την άλλη να δίνεις π.χ. 13,000 ευρώ για μία μηχανή και ένα τάλιρο ακόμα σε αξεσουάρ και να πηγαίνεις σαν καρνάβαλος.
Πέρα από τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν (κυρίως από τον nfot) το CSS είναι ακριβό επειδή είναι franchise οπότε αρκετά χρήματα πάνε στον αμερικάνο ιδρυτή του CSS Keith Code. Αν δε μπορείτε να διαθέσετε αυτό το ποσό υπάρχει η επιλογή του pre-level (APRILIA RIDING SCHOOL) που κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα. Είναι μια καλή πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Triple Way

Από: tharis στις 01/12/2010 1:04 μμ.

Συμφωνω μ αυτα που λες Δημητρη. Οπως εγραψα και παραπανω δεν λεω οτι δεν αξιζει το css και πολυ πιθανον θα το κανω κι εγω με την πρωτη ευκαιρια, αλλα κυριως εθεσα τους παραπανω προβληματισμους με αφορμη το αρθρο της Αναστασιας γτ στο δρομο δεν υπαρχουν μονο ducati 1198.. Οι περισσοτεροι οδηγουν ενα μεταχειρισμενο 600αρι που μπορει να αγορασαν με 3-4 χιλιαδες ευρο.. Αυτοι θα μπορεσουν ποτε να διαθεσουν αλλα 600-900 ευρο για να κανουν css ?

Και μιας που οπως βλεπουμε υπαρχουν και καποιες εναλλακτικες λυσεις-καποια αλλα σχολεια ποιο οικονομικα με πιο γενικο και βασικο περιεχομενο καλο θα ηταν πιστευω να ανοιξουμε κι ενα σχετικο thread ωστε να γραφουν και γι αυτα πεντε πραγματα - εμπειριες απο ατομα που τα εχουν παρακολουθησει, συγκρισεις και ολα τα σχετικα .. !

Από: dimchrist στις 01/12/2010 2:31 μμ.

haris"Και μιας που οπως βλεπουμε υπαρχουν και καποιες εναλλακτικες λυσεις-καποια αλλα σχολεια ποιο οικονομικα με πιο γενικο και βασικο περιεχομενο καλο θα ηταν πιστευω να ανοιξουμε κι ενα σχετικο thread ωστε να γραφουν και γι αυτα πεντε πραγματα - εμπειριες απο ατομα που τα εχουν παρακολουθησει, συγκρισεις και ολα τα σχετικα .. !"

Αυτό έχει γίνει ήδη...
topic811.html

Triple Way

Από: bonnie στις 01/12/2010 3:54 μμ.

οπως ειπε κ ο δημητρης, υπαρχει κ το riding school.. κοστιζει περιπου 160 ευρω, σου προσφερει μεγαλη βοηθεια κ σε προιδεαζει για τα css, αν ακολουθησεις..
αν ειναι οντως καποιος αποφασισμενος να κατσει κ να μαθει, να ξεστραβωθει κ να μην ειναι δημοσιος κινδυνος στον δρομο, μπορει να βρει πολλους τροπους εκμαθησης.
οταν ειχα πρωτοπαρει αυτη την μηχανη, ειχα δυσκολευτει πολυ στην αρχη, δεν μπορουσα να στριψω, για κανενα λογο!
με πιανει ενας φιλος ο οποιος εχει αρκετες γνωσεις πανω στο θεμα αυτο, ολα τα css, πιστες, μαθηματα, μυαλο στο κεφαλι του, κλπ, κ μου εδειξε 5 βασικα για αρχη... αφου τα εμπεδωσα, μου εδειξε αλλα 5 πραγματακια..
φαντασου, πηγα μετα να κανω riding school κ ηξερα ολα αυτα που λεγανε. στο css θα μαθαινα κατι παραπανω..
για αρχη παντως τα βασικα για μια ασφαλη οδηγηση, μπορει να στην προσφερει το r.s.

ΔΕΝ ειναι μονο αυτο ομως στους δρομους που κυκλοφορουμε. κ λεφτα να μην εχεις για να κανεις το σχολειο, βαλε το νιονιο σου μεσα στο κεφαλι, κ συγκεντρωσου οταν οδηγας!!

Η αφόρητη μοναξιά του Έλληνα μοτοσυκλετιστή...

ειμαστε μια μικρη μεριδα ανθρωπων εδω μεσα.. κ εχουμε την ιδια αποψη...
πως γινεται να συμβαινουν τοσα πολλα τραγικα σε αυτους τους δρομους που εχουμε ..κ ειμαστε ηρωες καθε μερα που κυκλοφορουμε με μηχανες εκει εξω... κ καθε φορα που ξεκιναω το πρωι να παω στη δουλεια, βαζω το κλειδι στη μιζα κ λεω, οκ, ελπιζω να γυρισω κ σημερα ορθια, να μην βρεθει στο δρομο μου κανενας καραγκιοζης που μιλαει στο κινητο του μεσα στο αυτοκινητο, που χαζευει, που τρεχει σαν παλαβος κανοντας σφηνες αναμεσα στα μηχανακια..

στεναχωριεμαι γιατι δεν υπαρχει παιδεια... γιατι κανενα παιδι δεν διδασκεται στο σχολειο του, στην εφηβεια του, πως πρεπει να συμπεριφερεται στους δρομους, πως πρεπει να υπολογιζει τον συνανθρωπο του, πως το κακο μπορει να συμβει πολυ ευκολα δυστυχως..
..γιατι ολοι κυκλοφορουμε στους δρομους κ λεμε, εγω ειμαι ατρωτος, δεν θα παθω ποτε τιποτα..
..γιατι ολοι εχουμε μεριδιο ευθυνης για την τραγικη κατασταση στην οποια βρισκομαστε, δυστυχως..
..γιατι ..

bonnie"Οι άνθρωποι όμως δεν είναι ποσοστά, και ο απόλυτος αριθμός παραμένει τρομακτικά μεγάλος: Τουλάχιστον ένας μοτοσυκλετιστής την ημέρα αφήνει την τελευταία του πνοή.

Κι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για το χάος. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που αλλάζουν πορεία χωρίς κανένα έλεγχο του δρόμου γύρω τους και πίσω τους, οι μοτοσυκλετιστές που με μια ακατανόητη αισιοδοξία ελίσσονται σαν να θεωρούν πως όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων μόνο αυτούς προσέχουν. Σκέφτομαι πως δεν είναι δυνατόν ένας μοτοσυκλετιστής να θεωρεί πως δεν κινδυνεύει. Έχει επίγνωση. Επιλέγει όμως να πιστεύει πως είναι άτρωτος, για να μην σκοτίζεται. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός αν όλοι πιστεύουν στη μαγεία, οδηγοί και αναβάτες, κι είναι σίγουροι πως ό,τι βλακεία κι αν κάνουν στο δρόμο, με κάποιο μαγικό τρόπο θα επιζήσουν αλώβητοι. Η μαγεία της βλακείας. Κι ως γνωστόν, οι βλάκες είναι ανίκητοι.

Η αφόρητη μοναξιά του Έλληνα μοτοσυκλετιστή. Μόνος του πρέπει να εκπαιδευτεί, μόνος του να μάθει να επιβιώνει. Κι αν μας είχαν αφήσει πραγματικά στην ησυχία μας, δεν θα είχαμε άλλες απαιτήσεις. Από τη στιγμή όμως που πληρώνουμε φόρους, τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, είμαστε απαράδεκτοι αν δεν διεκδικούμε αυτά που ήδη έχουμε πληρώσει. Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό να μας πληρώνουν αυτοί “επίδομα κυκλοφορίας”, αντί να μας ζητάνε τέλη κυκλοφορίας και διόδια, έτσι, έναντι των εξόδων που σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνουμε εξ αιτίας της οδικής ανεπάρκειας της χώρας. Ή μόνο και μόνο για την ψυχική οδύνη. "
στριβω, αρα υπαρχω...

Από: HelenKoR στις 01/12/2010 4:22 μμ.

bonnie"
οταν ειχα πρωτοπαρει αυτη την μηχανη, ειχα δυσκολευτει πολυ στην αρχη, δεν μπορουσα να στριψω, για κανενα λογο!
με πιανει ενας φιλος ο οποιος εχει αρκετες γνωσεις πανω στο θεμα αυτο, ολα τα css, πιστες, μαθηματα, μυαλο στο κεφαλι του, κλπ, κ μου εδειξε 5 βασικα για αρχη... αφου τα εμπεδωσα, μου εδειξε αλλα 5 πραγματακια.. "

δεν εχουν ολοι απο εναν τετοιο φιλο

[quote:2vaak0is]γιατι κανενα παιδι δεν διδασκεται στο σχολειο του, στην εφηβεια του, πως πρεπει να συμπεριφερεται στους δρομους[/quote:2vaak0is]

και οχι μονον...
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Από: ATN PANOS στις 01/12/2010 5 μμ.

HelenKoR"
bonnie"
με πιανει ενας φιλος ο οποιος εχει αρκετες γνωσεις πανω στο θεμα αυτο, ολα τα css, πιστες, μαθηματα, μυαλο στο κεφαλι του, κλπ, κ μου εδειξε 5 βασικα για αρχη... αφου τα εμπεδωσα, μου εδειξε αλλα 5 πραγματακια.. "

δεν εχουν ολοι απο εναν τετοιο φιλο

[quote:1na09t1z]γιατι κανενα παιδι δεν διδασκεται στο σχολειο του, στην εφηβεια του, πως πρεπει να συμπεριφερεται στους δρομους"

και οχι μονον... [/quote:1na09t1z]

εγω πιστευω οτι οποιος θελει να μαθει, θα μαθει.
ειτε απο φιλο ειτε απο γνωστο, ειτε απο εναν ξενο.

δεν μπορω να φανταστω οτι καποιος θα ζητησει την βοηθεια απο καποιον που ξερει 5-10 πραγματα
και θα αρνηθει....
και ειδικα οταν μιλαμε για κοριτσια. μπορει να γελασετε, αλλα ειναι η αληθεια.

εγω τοσο καιρο ψαχνω καποιον να του μαθω εστω αυτα που ξερω, αλλα τελικα ολοι/ολες ειναι πιο γνωστες απο εμενα

εστω να τους δειξω πως να κανουν καμια σουζα βρε αδερφε...
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.