Aris."sprinter :
Ειτε το σβησεις έτσι, είτε αλλιώς είτε γιουβέτσι, η θερμοκρασία της κεφαλής θα ανέβει μόλις σταματήσει η αντλία νερού.
Η συζήτηση είναι ανούσια
polymhxanos :
Η συζήτηση είναι όντως ανούσια.
Από την στιγμή που σταματάει το μοτέρ, νέες καύσεις δεν γίνονται, άρα άλλη θερμότητα δεν παράγεται."
Nαι και αυτό είναι λογική αντίθεση στο μυαλό σου; Κατανοείς τι είναι η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ σαν έννοια και τι η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ; Γνωρίζεις ότι είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ έννοιες, στην πραγματικότητα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά πράγματα;
Ότι ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ είναι μια ποσότητα κάποιας έννοιας της ενέργειας που περιέχεται κάπου, ενώ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ είναι η ΣΤΑΘΜΗ (δλδ μια ιδιότητα) αυτής της ποσότητας όταν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένο χώρο;
Κατά εννοιολογική μεταφορά, σαν να λέμε ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ είναι η ποσότητα του νερού που έχει μια πισίνα, ενώ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ είναι η στάθμη δλδ το πόσα μέτρα βάθος έχει το νερό στην πισίνα. Η ίδια ποσότητα νερού (μτφ.η ίδια θερμότητα) σε πλατειά ή σε στενή πισίνα (μτφ. σε άλλο μέσο που την περιέχει), θα δώσει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ στάθμη (μτφ. άλλη θερμοκρασία). Ομοίως μπορεί να έχεις ίδια στάθμη σε δύο πισίνες (μτφ ίδια θερμοκρασία) αλλά η μία να χωράει σε αυτήν την στάθμη 30 τόνους νερό και η άλλη 10 (μτφ, διαφορετικές θερμότητες). Ακόμα κι έτσι, αν ενώσεις δύο πισίνες, ασχέτως τι ποσότητα (μτφ. θερμότητα) έχει η καθεμία, το νερό(μτφ. η μεταφορά θερμότητας) θα τρέξει ΠΑΝΤΑ, από την πισίνα με την ψηλότερη στάθμη (μτφ. θερμοκρασία) στην πισίνα με την χαμηλότερη. Συνεπώς αν ας πούμε στο εδώ θέμα, το μπλοκ έχει πιο υψηλή θερμοκρασία από την κεφαλή, ΧΩΡΙΣ να παράγεται εκ νέου άλλη θερμότητα, θα μετακινηθεί μια ποσότητα θερμότητας, από το ζεστό (μπλοκ) , στο ψυχρό (κεφαλή)...
και να πω ότι δεν το έγραψα παρακάτω; (πρόσεξε το bold)
Polymhxanos"
Δεν παράγεται άλλη θερμότητα, άρα αυτή που βρήσκεται μέσα στο μοτέρ, θέλετε αργά, θέλετε γρήγορα, αρχίζει και ταξιδεύει προς τις περιοχές χαμηλότερης θερμοκρασίας, δλδ κατά κύριο λόγο προς το εξωτερικό περιβάλλον, και κατά πολύ δευτερεύοντα λόγο, προσωρινά από ζεστές περιοχές του μοτέρ σε λίγο πιο κρύες περιοχές του μοτέρ και τελικά πάλι στο περιβάλλον."
Εσύ πάραυτα βρήκες λογική αντίθεση με το
Ειτε το σβησεις έτσι, είτε αλλιώς είτε γιουβέτσι, η θερμοκρασία της κεφαλής θα ανέβει μόλις σταματήσει η αντλία νερού.Το ανησυχητικό δεν είσαι εσύ, Το ανησυχητικό είναι ότι ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι, ΔΕΝ μπορούν να σκεφτούν και να αντιληφθούν με θετικό , συμπερασματικό, αναλυτικό, αιτιοκρατικό τρόπο κατά βάση με μια λέξη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ τρόπο την φύση γύρω τους, φταίει η σύχρονη παιδεία της παπαγαλίας , φταίει η αποβλάκωση του τρόπου ζωής, φταίει η αποξένωση των παιδιών από το φυσικό περιβάλλον; Δεν ξέρω.
Βλέπω ας πούμε ανθρώπους σε τηλεπαιχνίδια να ερωτώνται , ποια είναι πιο μεγάλη έκταση σαν ήπειρος, η αυστραλία ή η ασία, και απαντάνε ''θα απαντήσω στην τύχη''..... Τέτοια έλλειψη αντίληψης.
Η συζήτηση είναι όντως ανούσια, δεν το έχεις βρε καλέ μου άνθρωπε, άστο, πιάσε καμιά συζήτηση για θεολογία ή για το φως στους πίνακες του ντελακρουά, ξέρω και εγώ...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html