Πρίν από 11 χρόνια............
κάποιοι φίλοι μου είπαν πώς είχαν συμετάσχει σε ένα ωραίω προτότυπο βολτάκι ( που λένε και στην Κρήτη )........
και μου κέντρισαν το ενδιαφέρον..........
γιατί ενώ γράφαμε χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί Ελλάδα και Ευρώπη...........
δεν τους είχα ξαναδεί να το διηγούνται έτσι.... με τα μάτια τους να πετάνε σπίθες.........
Δεν άντεξα και την επόμενη χρονιά το δοκίμασα.........
η απαιτήσεις του συγκεκριμένου 36ωρου.........
βενζίνη, μια διανυκτέρευση, ομαδικότητα και καλή διάθεση.............δηλαδή τίποτα ΚΑΙ ΟΛΑ !!!
Σε όλα αυτά τα χρόνια, οργώσαμε όλη την Ελλάδα πολλάκις, οπότε ο θεσμός θα κινδύνευε να γίνει βαρετός....
έτσι τα παιδιά της λέσχης σκέφτηκαν, για να μην χάσει το ενδιαφέρον του να το ''ανοίξουν'' λιγάκι.... βλέπε Πλαταμώνας πριν από 3 χρόνια,Κρήτη πέρυσι, ..... κινήσεις που σαφώς σημαίνουν αυξημένο κόστος.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και φέτος με το Καρπενήσι..... για να μην ξαναπεράσουμε για χιλιοστή φορά τα πρώτα 200-300χλμ προς οπουδήποτε......σκεφτήκανε τα παιδιά αυτό... το οποίο σαφώς και πάλι ανεβάζει το κόστος.......
αλλά ανεβάζει και το ενδιαφέρον..... και αναφέρομαι στο ενδιαφέρον αυτών, που έχουν κάνει τουλάχιστον
πάνω από πέντε 36ώρα και όχι κάποιον ο οποίος το βλέπει για πρώτη φορά.
Προσωπικά έχω βαθειά χαραγμένο στην καρδιά τον θεσμό του 36 ωρου Οδοιπορικού Αντοχής και κάθε φορά από τις 9 φορές που έχω δώσει μέχρι τώρα το παρών, νιώθω στην καρδιά μου το ίδιο φτερούγισμα που είχα νιώσει στην γραμμή εκκίνησης του πρώτου μου οδοιπορικού. Αξία αυτού του συναισθήματος......... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ που λέει και η διαφήμιση.
Επίσης συμμετέχω, για να βλέπω και τους φίλους ....... που τόσα χρόνια μοιραζόμαστε τα ίδια πάθη, τις ίδιες ταλαιπωρίες, τα ίδια ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
Γι' αυτό λοιπόν φίλε Δημήτρη,Πάνο κ.α...... υπάρχουν πράγματα πολύ πιο βαθειά σε νόημα για εμάς τους μοτοσυκλετιστές.... απ' ότι μια απλή οικονομική ανάλυση......... την οποίο τις περισσότερες φορές ο ίδιος αυτός αύριο θα την αναιρέσει..... πηγαίνοντας να βάλει μια racing Acrapa των 1000 ευρώ να την βλέπει να γυαλίζει καθώς πίνει το καφεδάκι του κάπου στο Κολωνάκι... ( όλο το κείμενο δεν έχει σχέση με εσάς σαν πρόσωπα, απλά ήθελα να τοποθετηθώ υπέρ του θεσμού ).....